rasanya macam da lama da kata nk wat review psai Rumble Tuff Duo Breast pump ni...rsanya dis pump mcm sangat savior kot..kalau tak kena la aku beli Medela Freestyle tu kan..dah la mahai...3 or 4 kali ganda harga rumble tuff...depends kat mana beli medela FS tu la kan...
since pump ni sgt bgus....4 in 1 kan...double boleh...single boleh....electric boleh..battery boleh...manul pun boleh kn...so I decided nk jual pump ni....bukan yg second hand...but new one...so sesapa yg berminat boleh la dapatkan...n check my fb page...click here

ok back psai pump ni...
apa yang aku suka sangat?
  1. sgt murah untuk double pump kot
  2. ringan...lgi ringan dr FS kot
  3. boleh convert to manual & single pump & battery
  4. suction tak sakit..boleh adjust level suction
jangan tak caya disebabkan jatuh cinta ngn RT ni...aku beli dua kot...satu spare pkai kt umah..satu lgi untuk pakai kt kilang or travel...beli dua pun harga baru setengah harga FS yg aku gila2 kan sgt dulu tu..nasib aku wat keputusan bijak beli RT instead of FS...
at first masa aku ckp kat Amir aku nk give a try to RF instead of FS..membebel jgk dia...dia kata duet da spare kan utk FS...kenapa nk change to RT plak..so discuss pnya discuss...aku pun pujuk dia..why not give a try kan...lgi pun tak semestinya murah tu tak berkualiti kan....just because dis brand still new in the market..so harga dia takdak lah mahai kan....tp time aku beli few months back takdak la semahai la ni...hihi...mahai2 pun still x semahai FS kan...
so i would recommended to all new mothers out there...give a try to dis brand...murah pun murah...boleh like my page ya..boleh search kat FB: Arissa Mama  n Baby One Stop Center...byk lagi brg2 baby lain yang juai kat sini..

Untungnya jadi wanita...

in , , by Alia Farhan, 6:39 AM
pic credit to fb/ibumengandung
Since mek kenek Adriana ni kena selsema..sgtlah kesian bila dia ketat hidung kan..menangis ja lah keja dia..takut nk biaq lama2..nnt jdi kahak..susah plak..smpi nk kena p clinic sedut2 bagai...kang xpsai2 ada yg sesak nafas...sekali ngn mama dia kang nangeh jgk ni...
Petua dia tak lain xbukan...guna kunyit idup...


Cara dia....basuh kunyit idup ni...then pitong sikit kat ujung dia..then tonyoh ja kt batang idung baby korg...


Tgk...kuning ja batang idung Adriana. ..kena selalu apply..agk berair ja idung baby korang..korang tenyeh ja kunyit idup tu...
Hopefulky anak mama cpt baik ya syg...mama nk kena p keja esk...speedy recovery ya Adriana sayang!

posted from Bloggeroid

My lil girl

in , by Alia Farhan, 11:13 PM


Pitty her...
Selsema pulak!
Speedy recovery Adriana...
Mama n papa love u so much cutie pie!

posted from Bloggeroid

How's ur life lately??

in , , by Alia Farhan, 7:27 AM
Ever wonder how's my life lately? Yeay...since entering motherhood...there is no more ME...MYSELF...yg ada...Adriana Adriana Adriana....all my personal matters become no 2...yeah...dats happened when u become a mom...I dont even have time for face treatment at home...face mask semua tolak sebelah la...
All I know...when she fast asleep...dats d time I have for laundry. ..clean up d mess..cleaning cloth diapers...sterilized the bottles and breast pump parts...etc n time tu jugakla berebut2 nk tdoq jugak! Hahaha. So bila masa nk memanjakan diri semua? Hmmmmm....
Ye lah..nk bising pun I bukannya ada maid...kalau ada maid senang lah! Nk bising kt Amir pun..dia pun penat jgk..msing2 pun penat..lucky me...dia jenis x berkira nk tolong bab2 basuh poo poo..pee pee or mandikan Adriana...lucky me kan...so bab2 cloth diapers...ebm handling n others mmg aku handle lah..bab2 sidai baju passkan dekat dia...nasib ada husband yg baik mau tolong...syukur sgt...dua2 sama paham... I must admit it aint easy peasy to become a working mom...TT
Nk update belog pun da xrajen sgt lani...mood ke laut ja..by d time ada mood ja...mst da mata ni berat....sudahnyaaa baik tdoq saja! Kalau last year bulan posa ja asik update resipi makanan yg masak kt dapoq...dis year...belom ada kesempatan lg..ni pun up satu entry sbb otw balik ke penang..dlm keta..n stuck dlm traffic congestion yg ntah tiba2 ada kt tgh2 hiway ni....hoihhh...kui brps la nk smpai ni...esok pun xtau la nk p keja ka tak..sbb Adriana catch cold..takut plak nk antaq dia p umah bbsitter. ..but qt d same time esok vendor pun akan masuk utk sama2 run method utk satu analysis...n if possible dis analysis akan jdi my Master pnya tajuk...but not sure yet...but boss da bg green light..tenkiu boss! Cuma harap sgt semangat aku kental utk siapkan proposal utk research aku ni...hopefully!!!!!
Hopefully Allah will help me grant all my wishes...n let me d best for Adriana...Amir n my work!






Layan je lah gmbaq2 kt atas tu yaaa

posted from Bloggeroid

Cakap pasai hari raya, semua orang ada moments  yang terindah kan?sama la jugak mcm jugak…cakap psai hari raya ja mesti gumbira tak hengat kan..mcm budak2 kecik dpt eskrem mc tu lah perasaan setiap org kan…sama ja aku rasa sapa pun….bila nk dekat raya tu lagi2 la..nak2 hari last puasa….raya mcm a big YESSSSSS!!hari tu la sebuk nk balut ketupat palas(org kedah makan ketupat pulut ja)..wat rending la..serunding la bla bla..time ni kira sangat hectic la schedule kat dapoq tu…tu belom masuk bila malam ja aku kena iron semua baju2 orang…but since last year aku dah kawen n raya kt penang dulu..maka segala aktiviti itu terhenti la di situ…uhuk2…sedeh la pulak…

Bila raya first ja..pagi2 lpas solat sunat Aidil Fitri..mcm biasa akan makan ramai2 segala ketupat rendang mak nenek..duduk berhidang anak beranak kami ja….lpas dari tu baru la p menziarah kubur abah n tok tersayang….Ya Allah..how time flies…n how we miss u abah n tok! Bila da ramai2 balik raya tu nak la jugak ada family portrait kan..so apa lgi angkut la satu family pegi studio..tgkp gmbaq..kena kualiti..ok..ok la..kena yang hancoq..hancoq laa….



So ni lagmbaq raya 3 thun lpas..dat time aku pun tak kawen lagi..tgkp ramai2 kat studio..pastu dpt cd ja..cd pun hilang ntah ke mana…yg dulu2 punyagmbaq kalau kena banjir mcm hari tu..habeh la…da 2x umah kat Jitra kena banjir besaq..dua kali jgk la rosak gmbaq raya…ni pun snap guna fon…nk cri CD ntah ilang ke mana ntah….
Ni pulak gmbaq raya thun lepas..dah sah bergelar isteri orang..dat time baru tau diri ni pregnant…hihi….captured guna DSLR…ok la not bad..tp amek masa brkurun la nk upload naik kef b ka blog ka….mcm leceh pulak guna dslr….*tp hari tu diri sendiri yang nk DSLR mengedik2..but still love using it!...cumanya amek masa kalau nk upload ka apa ka…)

Haihh..kan bagus kalau la ada Samsung Smart Camera mcm Samsung Galaxy Camera tuuuu…tgkp gmbaq kualiti standing DSLR..pastu zassss…upload guna wireless/data internet  yang ada kt camera tu…zassss…da upload gmbaq masuk fb…blog bagai….haihhhhh…kan BESTTTTT!!!!! kan best kalau Samsung baik hati nak bagi aku Samsung Galaxy Camera...please...please!hihi...


i dont mind la eventho dis gadget dah quite lama ada kt pasaran..maybe a liltle bit ketinggalan..but for me...stil a WOOWWWW if i get dis!!!

since aku ni pun da menjadi pengguna Samsung yang tegar...tv, peti ais...my smart phone( Note 2)...i would definitely go crazy if they launch their new product...mcm woahhhh...gila lah..teknologi apa kah ini! so i really really hope to win one of their fantastic gadget!! nak2 pulak nak raya ni dapat Galaxy Camera tu..woah..pantas upload....nnt FB pun jd hang sbb asik upload photo ja!

jom tengok video ni from Samsung sempena hari raya ni...




oh ya kwan2...Samsung Malaysia will give special movies tickets to the lucky winner..all u have to do just submit ur best Hari Raya potrait dekat link ni... https://my.campaign.samsung.com/portraitsofraya/ ..so hurry up..lets try our luck..mana tau kot2 la rezeki nk raya ni...menang ka apa ka....


last but not least....

Semoga Ramadhan kali ini penuh bermakna...n lebaran kali ini jugak disambut dengan penuh kemeriahan! have fun everybody!
from Adriana...Selamat Berpuasa ya pakcik makcik..Raya nnt jangan lupa bagi ang pow kat Adriana ya...


© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS