Running man...

in , , by Alia Farhan, 10:34 AM


Kesian kt aku kn...bru nk trjebak dgn running man yg bongok ni....
Tak sabaq tunggu jumaat sabtu nk tgk running man....
Dlm byk2 ekoq tu yg pling aku suka si zirafah tu sbb dia pling bongok n ngeng thap maksima....hihihi....

Ni semua salah laki aku sbb dia la trlrkat dulu ngn running man ni...drag dgn2 sky sekali...nk gelak kuat xleh takut Adriana ttjaga dr lena....kang trkezut intan payung aku tu haaaa....



Ok la who is ur fav running man?

Gtg...tgh pump stock Adriana syg ni...
Babai

Gudnite seme


posted from Bloggeroid

Untitled...

in , , , by Alia Farhan, 10:42 AM
Sorry sbb da lama x updat3...s3babnya p3nat giler....0enat jadi seorg mama....ni pun nk tdoq da...s3mpat jenguk ke blig yg bersawang tu.....
Penat oiiii....
Tapi hilang penat bila tengok budak tecik2 tenet2 ni....
Haih laaa









Adriana..if u happen to read dis when u grow older n of coz me too....mama just want u to know that mama n papa love u so much darlin....
Please be a good muslimah....

Ok kah...
Mata pun da berat...
Gud nite....

posted from Bloggeroid


Gmbar frozen ebm stock aku yg mngundang kontroversi ibu2 yg bresstfeeding....ya mmg saya saja packan saya pnya susu 12oz terus....
Aku tau ramai mak2...ibu2 mama2 n mommy2 kat luaq sana pack kan susu korg sekali minum 4oz kan...sbb korg dinasihatkan mcm tu kan...aku mula2 pun mmg plan nk gitu...tp memandangkan pack tu adalah 12 oz n after do some more study...mmg ada pun org yg buat packing susu dia 12 oz terus...kalau tak takkan la manufacturer tu nk p wat or produce utk 12oz pnya liners kan?
Method yg aku follow ni sama ja mcm yg korg2 pkai tu..bezanya korg mlm2 bwak la kluaq 3 or 4 pack yg korang da bekukan 4oz tu kan...tp method ni ko kluar kan satu pack n then esok pagi ko bahgikan 3 or 4 bottle...kalau nk hantaq ke babysitter sulam la dengan fresh ebm 2 3 bottles...xke sama ja method tu...cumanya aku da jimat pngunaan liners aku....
kadang2 kita ni cpt sgt judge method org tu tak betol..itu la ini la...just because I'm still new doesnt mean I have zero knowledge bout dis...yes...I do some study n research first...bukannya nk wat fyp ja ko kena wat research n study bagai...nk breastfeeding ni pun sama la...takkan la aku menonong nak hentam keromo ja...
Kalau ikut dr segi science pun...kualiti susu aku takkan terjejas...sama mcm let say aku prepare chemical in a large volume n then divide into 3 smaller bottles rather than preparing the same chemical in 3 different bottles...well is dat make a sense? Yg mana lgi senang? Menda sama...dont make it complicated lah...take it easy man....in engineering terms...dis is called cost saving...why cost saving? Bcoz we need less liners per day..anyway, we have to be smart...takdak rule pun kata wajib ko kena letakkan ko pnya susu 4 oz or 3oz ja mcm baby ko skali minum...no right? Kalau mcm tu jenuh la...dgn space lg nk kena saving...duet da tentu2 melayang kan....
Apapun ikot la...method kau nk follow cara mana follow...aku rasa method aku ni ok ja...aku xdak pun paksa2 org suh ikot method aku...sbb aku rasa method ni suits me d best...aku pun takkan argue with ur method...no nid to argue aku rasa..sbb dua2 pun betul...
Apa pun breastmilk is still d best eventhough its not fresh anymore compared to formula one....

Aku pun xpernah nak argue org nk guna disposable diapers...cakap tak bagus la just because aku bagi baby aku pkai cloth diapers....dat doesn't make me right to comment on the other's choices right? Itupun kalau aku nak wat banggang aku boleh ja kutuk org pkaikan anak diorg disposable diapers dengan 10 alasan aku sendiri....tapi no...I choose not to....wat apa aku nak argue...sebab aku ada cara aku sendiri dan hang pun ada cara hang sendiri....afterall, we only want the best for our kid rite? Lets not argue....lets respect each choice that we make....

Peace...

Assalamualaikum

posted from Bloggeroid


KUALA LUMPUR: The public has been advised against buying and using five beauty products which had been tested and found to contain scheduled poisons betamethasone and mercury.
Health Pharmacy Services senior director Datuk Eisah A. Rahman in a statement Thursday named the five banned products as Cellnex Anti-Sensitive Essence Treatment, Natural 99 Night Cream, Natural 99 Day Cream, SF Beauty Night Cream (Facial) and SF Beauty Day Cream (Facial).
Eisah said long-term use of betamethasone without professional health guidance would lead to thinning of the facial skin, cause irritation, cracks, pimples and pigmentation and was detrimental to the blood circulation system.
She said owners of companies who continue to sell the products risk being fined up to RM25,000 or three years' jail for the first offence and up to RM50,000 or five years' jail for the subsequent offence, or both upon conviction. - Bernama

p/s:please2 check the KKM status first..if not why dont u go to all skincare counter such as Clinique...lagi rasa konfiden n selamat..plus the price almost the same!


rasanya Lotion Mustajab dari Dunia Herbs ni memang da fames kot kat Malaysia ni...lagi2 lani si Nora Danish plak yg jdi duta kan....harus lah meletoppp nyahhh...

so disebabkan sekarang ni aku baru ja lepas deliver Adriana...so angin dalam badan aku punya la banyak...so why not beli ja lotion ni kan...dah la murah n affordable....harus aku pilih....aku kan sepppp....mau nk beli satu tiub kecik mcm ni harga rm75...xdapekkkk nyah oiii...baik mak tenyeh ni siang malam baru RM24 nyah..boleh dapat 3 tiub kot....

sebenaqnya lotion mustajab ni dah ada byk jenis...ada yg bau halia kaw2 pnya macam yang aku amek Super Hot ni..Extra Hot dengan satu lagi apa ntah...yg ni semua satu tiub 130g....so yg satu lagi jenis tak bau halia..tapi bau mcm perfume sket...ada 3 jenis jugak...delima, rose n jasmine...so aku beli delima..standby nak pakai masa masuk kejer nnt...takdak la mak bau haliaaa nyahhh oiiiii...kang bau minyak hangin halia..dah la nama aku alia!yg mcm delima, rose and jasmine ni tiub dia kecik sket...100g setiap tiub...pun RM24..

apa yang bestnya?
Super Hot
-bila aku pakai ni aku asik terbelahak ja...xpun kentut2..
-pastu mmg sangat panas la bagi aku....
-boleh selim ker?yang ni aku tak pasti sbb nya babat aku masih tebai...berat memang turun..tpi aku rasa yg tu sebab aku breastfeeding kan...kalau nak shaping guna krim ni ok la kot..pastu try jogging or sit up after apply lotion ni..kompem mmg sangat berkesan!

Delima Mustajab
-sama jugak asik terbelahak n terkentut...opsss malu la kalau aku pkai p keja tp asik terkentut ja..tapi nasib baik dalam production line tu bising...boleh la mak jemah cover lagik
-panas jugak..cuma tak se hot super hot tu lah
-wangi
-mungkin boleh jugak nk shape or contour body..apply ni lpas tu pakai corset..In Sha Allah kot..
-kalau pakai kt umah pun best...sbb wangi..kompem laki sayang..xdak la bau halia ja kt bini dia ni memanjang....ehh

sekian sahaja untuk review kali ni...
sapa yg obses nk kurus aku rsa boleh try ni..pastu p la jogging n sit up...kompem leh kurus kot!

posted from Bloggeroid
Tajuk nak poyo ja kan...
Pang sedass baru best...
Da sebulan lebeh da tak masak2 yg hardcore...rasa mcm rindu la puleks...bajet mcm terer gila masak...kahkah...
So hari ni stelah sekian lama nya xmsak apa2 kt dapoq...maka berasap la dapoq tu dikerjakan aku....
Sbb malas nk masak lauk2..lagipun nk dinner jer kata nya...
Maka hari ni beta cuma wat grilled salmon with sour cream sauce..plus with mashed potatoes...brocolli ngn cherry tomatoes tu grilled ja..guna pemanggang ajaib ja..senang cita!


Untuk salmon tu..just marinate dgn garam n black pepper... then grill ja...

For mashed potatoes...
Rebus ja potatoes..masa rebus tu buh garam n minyak sket...biar smpai betoi2 masak...then toskan...biar sejuk sket then boleh la lenyek kan kentang tu...masa lenyek2 kentang tu buh susu segar...n butter...kalau pkai salted butter takyah dah buh garam...then letak black pepper sket...kalau nk lgi best letak dried parsley...lagi besttttt....

For brocolli n cherry tomatoes just grill ja..

For sour cream sauce...
Guna olive oil+butter utk tumis garlic...buh byk sket garlic utk bagi rasa yg best utk sauce ni...then masukkan susu segar...kacau...perah lemon...n n parutkan kulit lemon utk bagi rasa yg best...buat sampai sauce ni thick...kalau rsa tak creamy boleh add on butter..kalau garam x rasa sila buh garam sket...n kalau x brapa rsa masam..sila perah lemon lagi....

So bila semua da siap...boleh la hidangkan semua ni dengan sauce ni yaa.


Sedia untuk dimakan....



Senang ja kan...
Sila lah try ya...

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS