Mama

in , , , by Alia Farhan, 5:24 PM
Betul org cakap..kasihnya ibu membawa ke syurga kan?xkira lah kita da umoq 30 ka brapa ka...as long as our mother still alive..kita tetap akan menjadi anak kecik dia...kita tetap akan kena marah bila ada menda yang tak kena di mata dia..tetap kena puji melambung2 bila kita wat sesuatu yang membanggakan dia...tetap jugak dibelai dengan penuh kasih sayang tak kira la berapa umoq kita kan?!
Look at me...tak kira la macam mana aku ni kuat membangkang kata2 mama pun tetap jugak mama sayang...tetap jugak bila balik rumah mama..cakap ja nk makan apa..kalau ada mesti mama akan usahakan lagi2 tgh pregnant ni...lagi ngengada aku...hikhik...bukan aku ok...baby aku ni yg nak...selalu bgi alasan macam ni kan...rsa nk lempang dak?!jangan jeles....
Bukti kasihnya ibu....


nasik goreng kerabu yang super sedap



tomyam seafood yg marvelous!

Walaupun simple...tp tetap lah sedapppp

posted from Bloggeroid

Fever

in , by Alia Farhan, 5:59 AM
Serius penat gila..dr hri khamis lg demam...smpai ke hari ni...selsema xyah cakap la..nasib tonsils tak wat hal mcm selalu..kalau tak...yg tu la yg selalu sakit dulu..tapi sejak pregnant ni Allah lindung plak dua2 tonsils tu dri wat hal...syukran..
Ni pun dah tak tahan..nk tdoq awai...esok kena jugak p reja...hopefully by tomorrow morning da recover da demam ni...panadol ngn ubat flu pun da telan..ready nk belayaq ja ni...
Laki?sebuk tgk bola la...kjap2 mai jenguk aku kt bilik...takut aku pengsan kot...
Ok lah chow....
Doakan aku cepat baik dri demam ni...
Speedy recovery,alia!

posted from Bloggeroid

Ice lemon tea

in , , by Alia Farhan, 2:03 AM
Buat sendiri dkat rumah....
Rsa fresh sangat!pastu rsa nk minum byk2...


Wut u nid is...
One sachet of boh ice lemon tea
Few mint leaves
N cold water
How to do?
Just add about 200 ml of water...then koyakkan sachet tu...masukkan dalam gelas sekali...
N last but no least..few mint leaves...pastu kacau la ngn spoon tu...



Then...sedia untuk diminum...kalau tgh2 cuaca panas ni..mmg lega ja tekak rasa....fuhhhh

posted from Bloggeroid

Officially

in , by Alia Farhan, 9:56 AM
Officially da uninstall blogger~droid n blogger app from my phone n wil be using dis bloggeroid instead...yeayyy...sebab nya boleh add photo n then gmbaq semua takkan ke bawah n ke atas ja...
N then satu lagi leh wat caption mcm update kt pc...yeayyyy!!

Malam2 kalau dapat pizza mcm ni pun sodapp kan....



Pastu ngn jus ambra mcm ni....uihhhh...terliuq...

Ok lah...
Hasta la vista

Testing..

in , by Alia Farhan, 9:45 AM
Still searchin for d right application to use in order to update my blog via phone...to be exact android phone...do u have any ideas?blogger~droid kinda sucks becoz all my pics go to top while blogger put all my pics at the bottom...there's nothing i can do to add on caption between my amazing photos...hahaha
To be truth...i enjoy updating via mobile bcoz most of the recent photo is here...malas gila nk transfer ke laptop or pc...so anyone knows any app yang tak sucks mcm dua minatang ni??

Gambaq ni saja nk testing ok ka dak...boleh insert caption ka dak

Makanan

in , , by Alia Farhan, 9:31 AM
Sedapnya lah bihun sup mcm ni....
Mode;melantak is ON


posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS