Kalau tnya siapa gerangan team kesukaan aku kt dlm maharaja lawak mega 2012...of coz i wil go fir jambu...dri maharaja lawak lagi mmg xleh than tengok pak yus dengan si taukeh ni...dua2 mcm banggang bab2 lawak ni...tpi msa maharaja lawak hri tu pun aku suka sepah jugak...lagi2 si Jepp tu..haih...hensem...lawak pulak tu...ehhh apahal ni?kali ni agak frust jugak la bila sepah tak masuk dis competition...kalau tak mesti sengit lagi...
Tak dinafikan jozan pun best tpi aku rsa kadang2 lawak tu mcm agak cliche dah...tak macam jambu ngn sepah ni..unexpected!ko takleh bajet lawak apa diorang nk wat minggu ni...minggu depan...n the next2 time...tapi kalau ikot peminat aku rsa mmg byk lagi peminat jozan kot kan...but for me i'll go for jambu again this time!yehaaa jambu....kalau ada sepah pun mesti akan terus support sepah...ehhh...
Tapi kumpulan2 lain mcm balas ngn shiro pun not bad jugak kan...walaupun tak la seotai jambu ka jozan ka sepah ka..tpi lawak depa tak kurang jugak bisa dia kan...
Lagi satu bila balas da kurang lucah ni rasa mcm kurenggg sket kan...ya lah...balas ni kan mmg da terkenal ngn double meaning pnya lawak dri dulu lagi...tgk nama pun da tau lucah...sapa orang penang akan paham apa aku ckp kan...
And shiro pun...yg sorang tu sora dia mcm jepp kan...baru perasan!
Hahaha
Oklah..

Apa fav team korang?

Published with Blogger-droid v2.0.8

Alaa...ckap ja psal skII sapa yg tak kenal kan?product dri japang ni diprosess melalui fermentation of rice kan...dulu masa diploma n amek specialization in bioprocess...ada la jugak tnya my lecturer...about this skII ni...why d price is a bit high?major n big issue for a student like me at that moment...so...my favourite lecturer en usop cakap..biasa la...fermented product esp cosmetics...the cost to produce is slightly high compared to other cosmetics which only produce by chemical process...
Ya lah...for example...fermentation at first place took longer time...mana nak peram lagi...n then kalau ada enzyme2 yg involve of coz la nk kena tunggu biochemical reaction lagi...so sometimes to get setitis fermented product pun boleh makan masa tau....gigit jari ja lah kalau kena wat project bioproduct yang makan masa tu
Dan disebabkan tu lah masa amek degree hari tu...aku tukaq specialization...instead of chemical engineering major in bioprocess aku tukaq ke chemical engineering major in process..tak sanggup den nak mnghafal enzyme2 lagi...n wat project yg berkurun2...no way...no way...hahaha
Back to my point is....yeah d product review...we should know why dis skII is quite damn expensive for me...i dont know if u guys find it cheap!ya lah aku kan kedekut siot!ehhh...
Sebabnya mcam yg aku cakap tdi lah kan...cost nk wat...masa yg diambil..perit oiii nk wat fermentation process ni....
Tapi serious skII essense ni mmg best...bila korang da pkai seminggu pun da boleh rsa kesan dia...kulit akan jadi firm...dats d best part ka kan...sorry la gmbaq tu tngkap guna fon so...nk zoom lebeh2 pun xleh...
Pro;
~gila best
~kulit rsa firm dlm masa seminggu....weee....
~kulit rsa macam kulit baby-lalala...xcaya sudah....
Cons ~mahai for me-;30ml about rm199...but a good investment
~busuk...wekkk...bau mcm nasik basi....wekkk kan...xpa...nk cantek pnya psai...busuk pun xpa....
I'm still new with dis skII...beli pun trial pack..yg dpt gel lotion n mask skali tu...alaa yg selalu promotion kat tv rm199 tu...ni pun pow laki kan...hewhew...tapi selalu ja sold out set ni...hangin siot!

Xoxo

Published with Blogger-droid v2.0.8

benefit so benefit!

in , , by Alia Farhan, 6:22 AM

Why benefit?
Because the cute packaging of coz...
But...also the colors also very pigmented esp their blushers....color mmg sgt sweet ok...brush pun sgt bagus...no need to use other brush...believe me!....
So tell me....what is your favourite benefit product?
Mine?always be their blushers and high beam as face highlighter...later wil do review on high beam ok?!

Published with Blogger-droid v2.0.8

pictures only

in , by Alia Farhan, 5:50 AM

Mode~>pelancong lah sangat

Published with Blogger-droid v2.0.8

manusia oo manusia..

in , by Alia Farhan, 5:40 AM

Bila ckap perihal manusia ni macam2 ragam dia...mcm contohnya orang2 yang suka blogging macam aku ni...ada mcm2 jugak ragam dia...ada yang suka blog psai dia p mana...melancong ke mana...melencong ke mana...makan kt tmpt 5 stars ka...beli handbag branded ka...beli make up branded ka...mcm mna nk make up ka..blog psal masakan ka(aku la ni...ehh bajet)...dan macam2 la...dan ada pulak sesetengah orang ni bila dia blog walking kat page org...dia rsa eh2...dia ni brlagak la riak la...nk mnunjuk2 la tu apa dia ada n apa dia boleh wat...
Ishk2...believe me...org tu xdak pun niat mcm tu..dia blog psai apa yg dia suka...psai interest dia...kalau ko rsa ko tak suka blog dia...xpyah tgk....mcm aku ni...aku suka tgk blog2 org...tak kesah la dia nk up psai barang dia yg branded2 ka...dia jalan p mana2 ka...eh suka ati dia la...kalau aku rsa aku tak suka...aku blah p blog walking blog org lain pulak...sama ja...kalau rasa tak suka xpyah tengok...konsep yg simple gila kot...sesetengah blog tu lagi aku suka....buh gambaq byk2...then ada dua tiga ja ayat dia....so kadang2 tu pun ada org tak puas ati...biaq la kat dia...tu hak dia...dia takdak pun kacau idop korang kan...lagi satu contoh mcm aku ni lah kan...dulu pun kadang2 aku wat la pot luck ngn membe2 aku kt tmpt reja yg sama pesen ngn aku yg suka masak ni...pastu ada pulak org ckp belakang kata aku ni saja la suka nk show off...nk nunjuk2 aku ni pandai masak la kunun...wat de hell....ntah apa2...aku msak sbb aku suka...smpi aku jadi meluat sangat ngn org tu...tahap nk pandang muka pun x boleh...aku puj xpaham apa yg aku kacau idup dia...aku guna duet dia ka utk beli brg2 msak ni...takkan?!so bila lama2 tu aku calm down n baca satu ustaz ni cakap...manusia yang selalu cakap psal kita kat belakang ni...adalah manusia yang cemburu akan kehidupan kita...maybe dia nak apa yg kita ada sekarang tpi xdapat...sebab tu jadi mcm tu....
So bila ja aku dengaq lagi ada org2 duk ngata2 aku kat belakang psal itu ini lah...aku anggap ja dia jeles sbb dia takdak semua tu...idup aku ni pun xdak la perfect mana i'm still searching for d best thing in my life...tak perlu lah kita nk jelous antara satu sama lain...better muhasabah diri masing2...xpyah la duk ada mentaliti tak puas hati itu ini...mcm la kau teraniaya dengan apa yang aku pkai...apa yang aku masak kan....
Hahahha...manusia...manusia.....

Xoxo

Published with Blogger-droid v2.0.8

dinner di malam minggu

in , , , by Alia Farhan, 5:19 AM

Disebabkan kemalasan yg menimpa2...dan tahap kerajinan memasak yang makin menipis...malam ni layan je lah maggi goreng mamak kat kedai mamak kt umah aku ni...
Ya ya aku tau makan megi tak bgus utk kesihatan..bukannya aku makan selalu pong...da brpa bulan da xmakan...baby dalam perut ni pun nk gak tau apa rsa meggi goreng mamak tu ye dak....xpa..dun wori...aku request mamak tu letak sayoq byk2...bgi balance balik kan ke tak bagusan memakan megi ni...ya lah..megi ni kan kaya ngn wax...utk pngetahuan anda wax mngambil masa 3 hri utk di digest sepenuhnya oleh perut anda...so for d next 3 days aku xleh makan menda2 yg kaya ngn wax mcm megi n mee....oh ya...fyi...wax ni can lead to cancer tau....so jgn gila sangat hentap mee meggi tu tau..
Tapi percaya la...kat kedai mamak kat umah aku ni...meggi goreng mamak dia adalah super marvellous...sedap aih...buh apa pun tak tau haih...pastu siap request ag ayam goreng bahagian thight...nyumm2...tpi aku selalu kata kt hasben aku bahagian hips dont lie....ya la sbb dkt sexy part ayam kan...hewhew...apa kau merepek ni alia?!cabai potong is a must!kalau dqk..xnama la alia farhan cik oiii...
Oklah...tara makan2 mcm ni ngn ayaq teh o ice pun kena rm7.90...mau tak kaya ane ni...ntah2 bini kt india pun 2 3 org kan..xpa la ane...disebabkan i malas nk masak hari ni...n gaji pun baru masuk...maka aku dengan baik hatinya rela di pow oleh anda dgn harga sedemikian rupa...
Sekian...

Xoxo....
Poyo ja kan!

(ekeleh blog psai dia makan kt kedai mamak ja pun...kecoh aa minah ni....->ayat stalker!)

Published with Blogger-droid v2.0.8
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS