i used to..

in , , , by Alia Farhan, 2:20 AM

I used to blame my mama for sending me to boardin school when i'm just 13 years old kiddo...

U see...at the age of 13...i have to do all by myself...washin clothes using my hands!polish my black shuz...have to wake up early in d mornin...que up to take turn for showers...n even take turns to wash my cloth before...dengar snr2 mbebel tak tentu hala satu hal...pastu kena bgun awai p qiamulail lah..haihhh...

I was really2 mad at her....

So as returns to provoke her....

I never studies for my exams....during prep aku tdoq...pantang cikgu tak masuk class aku tidoq....

So mmg jwabnya all my exams success la sgt kan...

Everytime blik cuti sem aku kt umah..aku wat perangai lagi...tidoq lagi...alasan..kat sbp smua kena bgun awai..bgi la chance sket nk kaver tdoq....

But thank God, mama never give up on me....

Alhamdulillah...to courage me to study...during school break...she sent me to tuittion which cost her like rm600 for all those crtical subjects...

And alhamdulillah....i pun da realized n start la stadi jugak walaupun a lil bit too late bcause i'm not a really fast leaner...a lil bit kura2 u know...hahaha...

But who cares?!hahaha

It just SPM after all....its not like the end of d world if i'm not score it pun....hahahaha....

Org yg lebey score dr aku skrg pun ada yg end up biasa2 ja...oiii jahatnya statement hg!hahaha...truth is butthurt rite?

Well....kalau tgk pun..byk jgk member2 lelaki batch aku yg persis mcm anak2 jin dlu skrg da brjaya...engineer ada...siap smbung master pun ada walhal dulu punya la pemalaih nk mampoih..opsss...kalau baca ni jangan marah naa....hahaha....sama ja kita kan...tpi aku xdak lah rajen nk smbung master ag...hahaha

But now i realized....y mama eager sgt tahan aku suh stay kt boardin school...mmg byk sgt menda kt boardin school yg bleh ajaq aku...esp dlm pmbawakkan diri kt dlm environment...

Aku admit...mmg aku cpt adapt ngn new environment...i have no problem in communicate wif new persons i met....and kt boardin school ni la strt aku minat berbisnes...srt from four aku n member2 da start wat bisnes nasik goreng ayam...sapa lah yg tak tau nasik goreng ayan d23 kn...nyum2....walaupun x sedap tara mana pun tpi dsebabkan dok hostel kan...sentiasa la lapaq n smua makanan rsa sedap kan...

N satu ag...aku tgk kwan2 aku yg blajaq oversea smua pun xdak la jdi pelik2 culture shock ka apa ka mcm si amalina yg score straight A's dlu tu...

Aku rsa mayb sbb ktorg seawai usia kanyaq lgi dah kena idop sdri...sbb tu stakat p oversea mana hala tu takdak la nk culture shock teruk2 haihhh....

N i'm thankful n greatful bila pikiaq2 blik....

Mmg at the first place aku merayu2 wuwuwu kt mama nk masuk Asma blik..tpi mama berkeras dgn decision dia smpi kena p mntak ayaq penawaq bgi aku minum...

Cehhh...bunyi mcm teruk kn...ya mmg...aku mmg suka wat ramai pun...sorry...hahaha...

Smpi aku pernah sound kt mama...i wud never send my kids to boarding school at their age of 13..

But now...aku tarik balik...

I wil definately send my kids to any boarding school;science school or mrsm..but if my kid is a boy...mayb i wil let them go at 16...takut nnt senang terpenagaruh smoking plak....

Wuteva it is....dont blame ur parents as i did before...

They know what the best for u...

And to mama...once again...thank u...

Thanx for ur support....

And to my late abah...thanx for bein there to comfort me when i always cried wanted to go home badly before...

Thanx...i love u both forever...


Published with Blogger-droid v2.0.3

my mama

in , by Alia Farhan, 6:06 AM

Ok...since today aku mc sbb muntah2 n cherry berry...mayb food poisonin tu euwhhhh....

Bygkan trjaga pkul 2 pgi tgh2 mlm buta..n tujuan asal nk p buang air kecik but end up muntah mcm apa ja...

Buka sekali..but twice...euhhhh....pgi2 plak dah chery berry...mmg lembikla jwab nya kan....

Penat gila....bdan lembik nk mati...

Nasib baik mama ada...

Mama la yg tlg jaga....

Tepuk2 belakang msa muntah tu...

Uwaaa....

I cant live without mama...

I love her so much....

Tpi td ptg..bila aku da sehat..

Mama pun da blik jitra....

Esok ada class agama katanya...

Torn apart between nk blik ptg ni or nk rush2 blik pgi2 esk utk p class agama...

Akhirnya..aku brjaya mnyakinkan mama...i'm gettin better...baru la mama balik....

But now, end up missin her so much!

Mama....acik want u to know...i love u so much eventho acik kdg2 suka melawan mama tp acik have no intention pun to hurt ur feelings ma...

Thanx mama for raising me up so well....

Taught n stil teach me to be the best one in my life...

U are so wonderful mama....

Abah must be so proud and thankful to had such a wonderful wifey like u ma...

I hope to be just like u one day ma....

U always be my extra ordinary super woman ma to me....

Thanx mama....

I love you so much ma...


Published with Blogger-droid v2.0.3

more n more

by Alia Farhan, 9:36 PM
after all the swearin n cursing....
i'll be back for more...


**********
sorry...nk update blog kemain ssh sbb fon msuk icu ok...
kena antaq kt samsung center...nasib la warranty stil ada...
ok bai...
stay tune


via laptop cabok kilang

mcm cibet

in , by Alia Farhan, 7:19 PM

Hari ni aku mmg nk mencarut...

Baru 2 nd day dlm 2012 ni mcm2 nk mnduga aku...

Aku tak pham betoi la ngn mangkuk2 hayun ni....

Apa ka banggang nya ni haaa

Dok melaga laga kan org sana sni....

Psai aku ajk wat pot luck pun leh dok kata aku nk compete tnjuk sapa lg terer msak....

Bodo ka apa ni?!

Awat?hg nk bg aku brgadoh ngn org tu plak...

Tolong la jgn nk jadi mami jarum tak tentu hala...

Ada otak kan...tpi mayb takdak akai...

Sbb tu takleh dok pikiaq secara waras....

Mmg serius shit aku sedeh n marah bila aku wat menda tu aku takdak pun intention kunun nk bgi org puji aku...aku wat lgi best dri org ni la...apa la...ehh plizz k...tolong lah....

Yg lagi sekoq plak...aku dengaq lagi hg dok jarum sana. Jarum sini....siap hg...hg sedaq sket sapa yg tolong hg...walaupn hg kata kt org lain kalau hg tau keja kt sni mcm ni baik hg stay ja kt tmpt lama hg....ok fine...hg p la keja kt tmpt lama hg tu...hg kunun nk brrlagak la sbb kunun dpt bt yg kaya lah sgt...hg kalau nk sgt...tolong berambus k....byk lgi org lain yg mnganggur dok cri keja kt luaq...

Krpada yg brkenaan kalau hampa duk stalk aku pnya blog aku yg picisan ni...da boleh da kot xyah stalk...sbb mmg kt sni byk aku nk kata kt hampa....

Aku kalau sound depan...mmg lepas ni hampa stai xleh tgk muka aku lgi dah....

Kalau rsa xleh go on keja kt sni...

Cri keja lain....

Aku nk tgk senang ka dak dpt keja kt luaq...

Byk lgi org yg nk tmpt hmpa keja lani...

Paham?!!


Published with Blogger-droid v2.0.2
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS