VANILLA FREAK

in , by Alia Farhan, 12:18 AM
VANILLA FREAK?
Kenapa dlm byk2 nma aku boleh p bubuh vanilla freak…
Mayb sbb thap kesukaaan n taksub aku kt vanilla ni melampau2 kot
Ntah la..
Dr bau..flavour smua aku suka yg vanilla2 neh…
Same goes to ice cream flavor…lg prefer vanilla based dr coklat kot…
So kalau mkanice cream mc d tum mg akan amek mcflurry tak pon plain sundae cone…
Kalau kat B&R plak..mst nk vanilla ice cream n cookies..lagi satu scoop mst wajib coklat jamoca..coklat jamoca tu x fully coklat…sbb tu aku suka..nyum2…
N kalau perfume plak, mmg totally aku in love habeh kalau yg ada bau2 vanilla as a based…nyummmy kot kan..mcm perfume Guess Gold, Ralph Lauren Hot, Burberry Hit(ada sket kot)..Victoria Secret-Vanilla lace…ermmm…smua tu bg aku bau dia sgt mnenangkan lah…
Huuu…aku kalau stress blik umah mst bakaq aromatheraphy pnya candle…n put some vanilla essence…pastu trus jd mcm calming gila…sumpah aku ckp…(tp kalau nk lg tenang..kena bca Quran la kan…ermmm alamak..dah lama aku x bca Quran!)
Pastu kat dlm keta pun mula2 buh glade bgai..
Cehh..bau mcm jantan mama ckp…
Bila abeh ja cpt2 aku beli yg sachet vanilla yg ada juai kt SSF ngn kt hinode shop tu…
Ermmm wangi nya….letak dlm keta pun bau mcm yummy n candy2 gitu….
Sampai first time dlu pun Amir msuk keta aku..pastu duk sniff2…
“Ur car smell like candy…”
Heee….tau xpa…..
Pastu kak ipaq aku pon sama jugak...
"hee ni msti bau acik ni kan zakwan..acik ni gila betul dgn vanilla"
smbil c zakwan wat muka comel2 kt aku....(haihh geram aih ngn dak kecik tu...rindunya acik kt kamu)
Dat’s why la kot aku buh nama ni..sbb aku tak tau dah nk buh nama…sbb nama ni pun mcm sedap2 ja…cehh gila perasan..
Oklah bai…
Aku nk smbung wat keja aku….

Apa pun tak boleh

by Alia Farhan, 3:11 AM
Hari ni hari jumaat...
Slalunya org kalau hr jumaat ja akn heppy...
Tp aku takk..sbb slalu duk kena reja kn hr sabtu...
Tp hari ni aku nk lompat laju2..
Pastu bergegaq satu penang ni trus tsunami..
Sbb nya aku xmau mai reja esk...
Sbb kan...
Mama pun dok perli baekkk pnya kat aku...
Amboiii reja smpai xreti nk blik umah ka acik...
So hr ni aku blik la jgk..ngn depa..sbb angah mama n adik mai jln2 kt png...
So nnt depa trus mai amek aku..
Yahuuu..xpyah aku ssh2 nk drive..
Sbb aku ni xsuka betoi la drive sorg2 blik kdah....
So kira aku amek kesempatan jugaklah ni....apa kan daya....
Alang2 kan...
Oklah...aku da over xcited nk blik ni...esk aku nk lenjan keta sapa kt jitra nuu...
Nk kuaq jln2 xdak keta plak...
Ok aku xmau xcited lebey2 sbb period aku ni duk kuaq mbuak2...
Oklah...
Tepat kul 7 aku nk cargasss kuaq dr kilang ni...
Yahuuu....

Dylan dog:nite of the dead

by Alia Farhan, 11:36 AM
Ermmm
dylan dog:nite of the dead?
P la tgk kt cinema..
Great muvie to watch wif ur fren..
Aku pun p tgk scara xsgaja ngn ad n moon..
Unplanned muvie session..
Nsib bek cita best...
Dok second row..mata rsa da keroo gila..
Mayb sbb efek pkai lens korea nk bg mata besaq mcm puss d boots
ohh wutever...
Apa pun,really njoy..
Mkn char kuey tiaw parit ngn ad n moon san..
Pastu trus terjah queensbay...pastu la ni..
Aku x larat n bateri bdan aku ni da flat da...
Esok nk kena bgun awai..
Nk laundary..gardening lg...msak...dating..bla bla bla(pang satg..dok beletiaq pa tak tau aihh)
ok lah...
Nk tdoq...
Babai...
Hoping dat i can hear great things after dis...
N i'm prayin for it!
Nite2

lingkup

by Alia Farhan, 7:43 PM
hari ni..hari sabtu pun mai keja lg...
ada laki kompem laki merajuk sbb kena jd bibik kt umah..
hahaha
nasib bek ada tunang ja bru...

mcm biasa smlm aku kena stay back kt kilang..
sbb nk kena revised blik OM(operation manual)..kilang ni pggil OM..instead of pggil SOP...jgn kata SOP tu tak tau short form utk apa...
n tgh2 duk print tu smbil dok edit2 perbetui2 margin tu kol la amir...
aku:hye b..
amir:ermm nak apa?
(mcm shit kan soklan dia?..tp xpa...aku da bleh agk da dia nk tnya lagu ni)
aku:sja..nk kol tunang sdri pun xleh ka?
amir:cehhh...ni kat mna?
aku:kilang la..mana lagi...
amir:dah lwat kan...makan OT buta la tu

ohh demmm...hat ni mmg xleh blah...

aku:byk lah..i dok tgh printing SOP...apple nak audit selasa ni kot...
amir:alaa...u tukang print ja kan.. bukan u yg wat SOP tu kan?
aku:oit2...tolong sket naa...i la yg wat...i la yg print...
amir:ermm lingkup la company tu kalau org mcm u wat SOP

DEMMMMMM.....
kuang ajaqqqqq.....
berani dia meperkotak katik kan kebolehan aku utk wat OM or SOP utk kegunaan company ni....
demyu....

aku:wakluuuu.....byk kot SOP i wat....60-70 kot...
amir:hahahha..lingkup2....

heee...lingkup pun lingkup la...
janji jepun syg kt aku...
syg tu sama jugak dgn suka mnyusahkan aku...
standard budaya org jepun..bila depa da syg kt hg..otomatik depa akan ssh kan hg...
hahahha

pastu hr rabu lepaih pun satu hal jugak...
aku ckp la kt fiza technician aka org harapan aku..
yg aku nk balik awai...

aku:fiza,satg kak alia nk blik awai tau...apa2 jadi nnt kol kak alia naa
fiza:hah?k.alia nk half day ka?alaa...satg kalau kak alia blik awai mst ada kes
aku:xla..k.alia nk blik pkui 5..bukan half day...

tgk....bertapa walaupun aku keja normal 8-5..tp msa keja aku slalu xtend 8am -930pm...
gila kentang...
dah la..benci aku nk cita bab keja...
ntah bila bleh resign n wat food bisnes aku tu...
arghhhh...

smlm JAMBU best dak?amir kata JOZAN terbaekkk...
ahh..tetap JAMBU jugak di hati aku...
auchhhh



"MUKA LEGEND...HATI KIUT"
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS