Tips Melancong Ke Australia

Salam.

Travelog ke Perth pun x siap2 lagi. Tapi nk share some tips melancong ke Australia. Takpa la kan janji blog ber update dan tak terbengkalai. Maklumlah time-time pantang ni orang tua-tua suruh berehat. Berehat tu maksudnya tidur! Tapi tetap jugak nak share few tips melancong ke Australia.



Okl…

Tips Simpan Sayur Untuk Kekal Segar

Haaa...hari ni nak bagi tips ja untuk korang-korang yang suka memasak ni. Mesti akan beli sayur kan. So korang simpan sayur2 korang macam mana ye?Ok kalau aku...untuk sayur ni aku akan bahagi dalam banyak kategori. Contoh yang macam serai, lengkus dan halia dalam satu kategori. Cili,carrot and kaca…

Travel Tips : Bawak Bahan Masak Memasak ke Australia.

Ni tips utk kt Aus la ye. Tempat lain aku tak tau.
Kalau jnis perut Melayu dewata raya mcm aku ni bawak la food packs from Brahim, sos peket2 kecik yg dpt masa tapau kepsi tu. Kalau nak bawak sambai tumis bilis ka haapaaa kaaa...boleh tapi make sure guna hot press sealer. Jangan ikat getah bodoh tu…

Travel tips : tiket murah atau????

Salam hai.

Quick update!
Sekarang ni dekat Albany, Western Australia. Same time as Msia kalau western side of Aus ni. Kat sini pukul 5.30 da nak gelap. So the nite life start earlier. Sekarang pun rasa mcm dah malam gila walhal baru kul 7.48pm. Dah terikut dengan Ausie kot malam ja chillex kat umah…

5 TIPS MENYIRAM YANG ANDA PERLU TAHU!!!

Hai kat sini nak kongsikan sikit tips menyiram pokok for beginners yang baru berjinak-jinak dengan gardening.... 

Berikut adalah 5 tips penting untuk menyiram pokok :1) Siram pokok 2 kali sehari, pada waktu pagi dan petang.
2) Jika cuaca panas terik, siram 3 kali sehari.
3) Jika hujan, tidak perlu si…

Tips Kemas Rumah Tanpa Penat

Ok kali ni nak share skit tips yang aku dapat dari satu website yang sangat particular bab2 organizing and cleaning ni. Tak lain tak bukan , CLEAN MAMA.

So meh aku share pulak, mengikut method yang diguna pakai oleh Clean Mama ni untuk sentiasa rumah tu kemas dan tak memenatkan kita sangat at the s…

30 days blogging challenge, Day 4: Tips kemas rumah

hadoihhhh.... memang macam salah orang ja nak bagi tips ni...
sebabnya....
tips aku kemas rumah...adalah kemas rumah time Adriana tengah duk lena tuu....

tapiiiiii.....
aku kemas dalam 30 minit...akan bertahan lah sampai dia bangun dari tdoq...
bila dia bangun...disaster balik....kadang2 geram...g…

Tips Simpan Daun Kesum dan Pudina Kekal Segar.

Assalamualaikum



Kali ni nak share pasal satu lagi tips penyimpanan daun kesum & daun Pudina supaya kekal Segar dan fresh.


Kutip sayuran di balcony. Yang daun bayam Brazil tu dah selamat buat lauk dah. Yang dua lagi tu banyak sangat so kita simpan yek. 

Tips aku sennag ja... Korang bersihkan Elo…