Showing posts with label vacation

See yaaa

in , , , , by Alia Farhan, 1:51 AM


Taaa zabarrr. Tak dapat p Holland tengok cik tulips...kita p yang dekat2 pun ok!

See ya!



Seperti yang sedia maklum aku ni memang pentegar dan suka sangat dengan pantai dan pulau. Tu la kot dari kecik-kecik dulu asyik cuti sem ja mai bercuti kat penang duduk rest house Penang kat Tanjung Bungah tu ( bila da besaq dapat bestpren merangkap boipren lani merangkap laki dan papa anak2 aku, jodoh kata kannnnn)

Terbalik kuang dengan laki aku, bila asal aku ajak mandi laut kat penang ni ja dia takmau.

Eeeee melekit la apa la. Pastu bila aku kata eeeiii nama ja org pulau. I org orang pulau yg urban!!! I nak mandi kat laut2 macam kohlipe, phuket bla bla bla.

Heeeekkkk sebab tu la kat Penang ni sekarang aku jarang mandi laut. Ya lah kualiti air laut kat penang sekarang pun satu hal gak. Tak sama macam masa aku kecik-kecik dulu kot. Takpa-takpa. Kita layan ja lah. Dulu masa single and duk kerja kt pulau. Rajin gak la duk p piknik n mandi-mandi dengan kawan-kawan kat kilang. Lani masing-masing da duduk jauh-jauh.

Kat bawah ni list-list beaches & islands yang aku suka sangat and teringin gila nak pi.

Sempoerna


Sumpah aku teringin gila nak pi ke Sempoerna. Dah la cantik gila. Orang cakap tak pergi pulau dia, yang kat tepi-tepi tu da cantik gila kot!!!


3 kali p ke Kota Kinabalu, 3 kali jugak mai sini untuk snokerling. The last time tu p masa preknen ke Adriana 5 bulan. Fuhh best. Ni orang kata kategori pulau yang biasa-biasa kat Sabah. Bayangkan kalau pulau-pulau dia yang luar biasa tu. Serius kat pulau-pulau sekitar Taman Negara Tunku Abdul Rahman , KK ni coral dia paling cantik dalam banyak-banyak tempat aku p. Coral warna warni, ikan pun warna warni. Paling tak boleh lupa snokerling kat sino dengan budak-budak satu class aku masa tu ada National Chemical Engineering Symposium (NACES) kat Unimas. Pagi awai-awai keluar dari tempat kitaorang duk tu. Terus gerak ramai-ramai sewa bas mini kt KK tu kitaorang pnya satu class. Abihkan snokerling 3 3 pulau kt TAR ni before 1pm. Sebab kul 6 flight nak balik KL. Gila wei. We are young and had fun. Cuba sekarang buat mcm tu. Mau melepet aku rasa.

Phuket.


4 kali ke Phuket still rasa tak puas. Phuket ni ada attraction nya yang tersendiri.

Krabi


2 kali datang sini aku rasa pulau-pulau kat Krabi pun cukup-cukup menarik. Banyak jugak pulau yang berdekatan. Cuma cukup hari and duit nak cover ke tidak.

Koh lipe.


Salah satu pulau yang cantik gila dengan air birunya and pasir yang halus gilaaa tu and paling dekat dengan Malaysia. Omaigoddd i misss Koh Lipe. Sekali pi rasa tak puas. Maybe 2 kali pi baru rasa puas kot.

Mauritius.


Lawa nak mati Mauritius ni. Tapi tak tau la mampu ke tidak nak pi ke Mauritius ni. Dah la AA pun da wat flight ke sana. Marilah kita berhuhu. Now everybody can fly to Mauritius but not everybody can spend in Mauritius!

Maldives


Masuk jugak dalam wishlist!
Hai la cantiknya. Cantiknyaaa

Bora bora


Bora bora island yang terletak kat France ni. Haih la. Antara luxury island jugak la. Nak pegi France pun mcm nk meleleh air liur ini kan pulak nak sampai Bora Bora. Dapat tengok Eiffel Tower depan mata aku rasa boleh nangis ni kan pulak kalau aku sampai Bora Bora ni.

Pulau Kapas


Ada kawan cakap Pulau Kapas ni best and cantik. And paling besr sebab tak ramai orang. Tak tau la betul ke tak. Tapi dalam wishlist gak la ni. Cuma mengenangkan Tganu ngn Penang ni boleh makan 1 hari drive p blum lagi 1 hri drive balik, maka banyak plan ke Pantai Timur selalunya tak jadi.


Pulau Perhentian.


Serius aku memang teringin gila kot nak pi ke Pulau Perhentian ni. Duk tengok ja gamvar orang upload p sini. Aku bila ntah. Kes yang sama macam aku cakap, banyak plan ke Pantai Timur memang kitaorang hold sebab perjalanan tu. (mesti ada yang cakap Phuket ngn Krabi boleh ja kan.phuket ngn krabi tu lain. Tu da mcm kampung aku dah. Hahahah)

Apa pun aku ni memang suka sangat percutian ke pantai and pulau-pulau ni. Rasa tenang sangat bila nampak air laut yang biru, jalan-jalan atas pasiaa yang halusss tu. Aduhh rinduuu nyaaaa.

Tapi takpa lah. Lani pun duduk Pulau Pinang kan. Pulau jugekkkk


Elok ja Allah tetapkan jodoh aku dengan orang pulau jugakkan.

posted from Bloggeroid

aku akan datang...

in , , , by Alia Farhan, 12:52 AM






 the hobbits house...yeayyy...

 hobbit houses...


incredibly beautiful

wahhhh..cant wait...In Sha Allah..tunggu Adriana besaq skit...will go for family vacation to this amazing place...sesapa yg pernah p NZ..kindly please let us know which side is the best North or South?actually we plan take a caravan...have anyone been to NZ or stay there? please let me know...kinda excited...In Sha Allah..umor panjang smpai la rombongan  Mak Jah ke NZ...yahuuu...

so sekarang ni harus kumpul duit laju2 untuk ke NZ...no more shopping menda2 yg tak perlu ya....

*how's ur life lately after dua kupang isue?Me? i've been doing great ever than before..hahaha
feast ur eyes...

penat nak type...

nnt banysk typo

see told ya...































Vcation~Cameron highland

in , , by Alia Farhan, 6:35 AM
Actually plan sebenar nak ke Cameron is 11Feb ni...but then aku kan dpt MC smpai 14hb so decide la ngan hasben utk mngunakan cuti yang ada ni p ke cameron...kiranya ganjak ke depan la cuti aku ni...
Before orang ramai..hotel jadi mahai n everything double up the price...why not pegi ja khamis ye dak?
Btw....feast ur eyes...
Malas nk type pjang2...as my right hand suddenly rasa skit blik...myb terover guna kot..



Layan steamboat ujan2 boleh la..tpi sedap lgi wat sdri!






All this cost me 11bucks...awesome rite?!













At cameron lavender park...still new!





posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS