Showing posts with label make up

My simple make up look!

in , , , by Alia Farhan, 12:02 AM
Taraa....
Actually i'm not dat expert when it comes to make up especially the eyeshadow part...stil learning from youtube...esp from pixiwoo.com n michellephan....fames kan?sapa tak kenai...huhuhu


Flawless?yeah..try using naturactor...then u know how flawless ur skin can be...

What say u bout my eyes?ermmm...my first attempy to play two different colors like this...but stil love d outcome!

Wanna know what i used?

Naturactor...code 151...sapa nk beli?can order from me too!yayyy

Body shop bronzer

Mac n benefit lipgloss

Miss rose eyeshadows pallet

MAC, Benefit~coralista n high beam as highlighter....

I love d high beam from benefit bcoz it can shade my nose n point it out...n the body shop bronzer is d best because since i'm using nturactor..my skin wil be a bit pale..so to cover it...this bronzer works well to glow my skin....
Ok lah....
Hope u guys enjoy dis post!

posted from Bloggeroid

benefit so benefit!

in , , by Alia Farhan, 6:22 AM

Why benefit?
Because the cute packaging of coz...
But...also the colors also very pigmented esp their blushers....color mmg sgt sweet ok...brush pun sgt bagus...no need to use other brush...believe me!....
So tell me....what is your favourite benefit product?
Mine?always be their blushers and high beam as face highlighter...later wil do review on high beam ok?!

Published with Blogger-droid v2.0.8

Before vs after?
So different right?
Its me..wif no make ups on...n the other one...wif make ups...
My secret?
~naturactor code 151
~MAC studio perfect
~benefit blusher~coralista
~rimmel lipstick~shake up pink
~silky girl eye liner in black
~maybeline mascara cat eye
~benefit highlight~high beam...used to point out my nose n cheeck bone
Those are my essentials make up babies....how about u guys?!
For naturactor infos... Please click here n read about my review

Published with Blogger-droid v2.0.8

alolo

in , , by Alia Farhan, 5:18 AM

Comot ka comei?
Lalalalala...
Ishkk mana laki aku ni?
Lapaq la pulak....jom selongkaq dapoq jom

Published with Blogger-droid v2.0.8

simple make up

in , by Alia Farhan, 8:52 AM

Muka aku ni sejak preggy ni kalau xmake up ya Allah pnya lah pucat lesi...so mau takmau nk p kenduri tu kena la calit n palit jugak apa yg patut...
Simple2 ckup...nk pkai eye shadow daring2 tu aku tak reti...so d best way...apply ja eye liner...senang cita..
So make up yg digunakan;
Naturactor of coz
MAC studio perfect
Benefit bronze
Benefit blusher
Rimmel lipstick in pink shade
Stage lip gloss
Silky girl eye liner~the best eye liner so far...xcomot eventho peluh membasahi muka...

Actually bila tgk balik make up aku kan org mst ingat aku ni tahap pro...masalahnya...pro lah sangat kan...eye shadow beli brlambak...tapi kdang2 ja pkai...sbb x brapa sngt nk reti...nk p mnuntut kat kezen aku yg mak andam tu lah mcm mna make up mata...yg len tu da boleh dah...cuma part mata tu fail jugak lah...tgk u tube bgai...xjugak pndai2...huahua...ok lah...chow...nk telan vit c...kadar kesihatan merosot dua tiga hri ni...dok serot seret ja...ingus duk meleleh ja...mcm apa ja..demam sat2 mnjelma...dugaan betoi...sabaq ja lah...nk wat mcm mna kan...ok lah...babai

Published with Blogger-droid v2.0.8

lippies

in , by Alia Farhan, 8:43 AM

From left to right;
Nyx~gardenia
Red earth~pk406
Stage~lavender love
Clinique~honey blush
Stage~pixie pink
Stage~candid coral
Mac~reel sexy
Avon~juicy pomegranate
Silky girl~bubbly
Rimmel~pink blush

Most used one stil goes to soft pinky tones....dunno y...

Published with Blogger-droid v2.0.8

make up

in , by Alia Farhan, 7:33 AM

Aku ni agak suka la make up...nk kata terra tu tak lah..kalau terra tu dah lama weekn aku bz jdi mak andam la jwabnya...more tu natural make up...tpi tuto make up kat atas tu very outstanding kan?lagi2 tang mata..part mata ni aku agak lemah la eksheli...huahua...stakat smokey sket2 tu boleh la..part tang lippy tu aku ni mmg jenis tak brani brexperiment ngn warna2 ganas mcm tu...stakat kaler soft pink tu mmg fav la...mcm ala2 innocent....haktuihhh la kan...ok lah...now berazam utk belajaq make up dgn lebeh gigih...who know frkm hobby ni leh wat duit kan?

Published with Blogger-droid v2.0.6

amenda la dia pkai

in , , , by Alia Farhan, 8:44 PM

Okei...bajet...rmai yg tnya aku...pencuci muka apa yg aku pkai...aku ni jenis setia...dah lama pkai clinique soap face tu...dri 2008 lagi..pling lama produk yg aku pkai...dulu pkai yg num 3 pnya soap...skrg ni da tkaq ke no 2 sbb nya muka aku dah tak fully oily...cuma oily kt certain part ja...which to be percise is at T zone area...kt v zone...dry...so kena la ganjak ke no 2 pnya ni..dulu aku guna fully set dr clinique...dr soap..ke toner ke moistuizer gel...aku stil guna toner dia kalau jerawat aku thap kritikal sbb dia pnya toner perghh...mmg best...sedap...kecut jerawat hg tau dak...moisturizer gel tu ok la..tpi aku lebeh prefer hada labo lani...sbb apa?sbb dia xbrminyak lgsg...n gila moisturize muka aku...sbb dia kan Super HA?apa tu super HA?sila gugel khasiat menda alah ni...k...
Apa yg penting kulit ni kita kena cuci dia betoi2..buh toner...pkai mask...pkai serum nk lgi baguih...pastu jgn lupa pkai moisturizer...yg ni kena ikot kulit...oily ka..acne ka.dry ka...kena pndai cri la ya...kulit aku ni pun bukan la walah sgt...tpi kena2 la pndi jaga k...

Published with Blogger-droid v2.0.6

adakah?

in , , , by Alia Farhan, 10:40 AM

Adakah aku terlalu obses utk removed kn kepala hitam n kepala putih itu?truth is...ya mmg aku bencikan mereka berdua...smpi kdg2 tgk kt muka org len pun aku rsa ehh mai sini...aku nk buang black head n white head kt muka hg....mcm celaka kan kalau berkata begitu...tpi truth is....how can one stand lookin at his or her face cover wif full of this tiny lil annoying things!
Damn i hate them so much...
I didnt born wif a flawless skin...i do nid to help my own skin to b flawless just not by doin make up...but also by doin dis...remember...make up only temporary can hide ur unflawless...ugly tiny lil white n black heads...bila da tak make up kat rumah...laki tgk pun xlalu...omaigod...muka bini aku...idung dia mcm buah stowberry....ada bintik2 itam....bukan yummy ok....tapi yucksss...kena bezakan di situ....huahua....ok lah gtg...dah lewat no...kena tdoq...nnt mata sembam...xcantek pulak...ya ya...mcm la aku ni lawa sgt kan...bleh blah kan...
Bai....

Published with Blogger-droid v2.0.6

what is blackhead?whitehead?

in , , by Alia Farhan, 10:09 AM

Well...it makes sense all d things she said....i love extracting blackheads n whitehead....pantang tgk...geli euhhh tau dak...smpi muka hasben...angah n adek pun jdi mangsa....
Geli nokss ngn kepala hitam dan puteh ni?hampa geli dak?

Nota kaki;3 entries in one nite?yahh...sheikh bloggin tgh dok nek ni....jgn kacau...
Psai bajet p phuket msa hanimun tu len kali aku up...sbb nya...aku kena p brtenet kt mamak...pkai laptop...xleh pkai kot samsung sl aku ni...x ckup hi tech...xleh nk up gmbaq2 yg HD dr dslr...cehh...poyos....

Oklah...blah dlu....
Salam....

Published with Blogger-droid v2.0.6

Hee...sejak bila plak belog aku ni jdi belog make up neh...hahha...ntah...just browsing u tube tdi.n nmok ni...selalu layan make up michelle phan tu ja...hahha...
But anyway...senang ja kan...mcm b0dok2 slalu aku dok wat p kilang...malu lah nk cake kan muka ngn foundation tebai2 sbb selalu wat mcm tu operator ja...tetttt...
Fyi...now i start to love applyin coral n orange based lippy to mylip....selalu nmpk innocent ja dgn pinky lippy smpi tenggelam kegarangan aku....jambu ya auw auw tau...hahahha....
But stil tak berani lagi nk pkai lippy merah mak ngah....tak dak keberanian....hahahha

Published with Blogger-droid v2.0.6
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS