Showing posts with label homecook

Janji masak

in , , , by Alia Farhan, 10:11 AM
Salam...

Hai mood nak blogging asyik kelaut ja.
Bz dengan few projects skit.
Harap-harap berjalan lancar la hendaknya.

Bila asyik pikirkan nak wat tu nak wat ni, menda paling serabut aku kena pikiaq.
Nak masak apa hari ni.
Susah dia tu bukan main. Kalah soalan process control.
Choi sangat tauu.

Xpa lah apa pun janji masak kan. Janji terisi perut anak and suami dengan air tangan aku ni. Amik barokah la sikit.

Duk merepek-merepek ni pun nanti bila keluar ja ikan dari freeser tu baru zasss otak pun keluaq idea itu ini nak masak. Okla bagus-bagus. Macam dapat ilham nak jawab paper Mass Transfer pulak. Ehhh apa kau merepek ni alia!!!

Masak jangan tak masak ya. Janji masak sudah!


Hainanese steamed chicken rice



Ni favourite aku ni. Resipi boleh tengok kat sini.



Mee goreng campak-campak.



Chewy goey brownies. Nanti mak jem bagi resipi k



Asam podeh melako ikan temenung yo



Ni menu malam ni. Ikan temenung msak asam tu memang fav tpi jarang buat padahal senang ja kot. Resipi kat sini. Yang teloq tu pulak memang fav la wei lagi pulak dulu zaman duk sekolah asrama penuh memang hat ni kira sedap la. Cuma tak goreng ja. Hat ni takyah nak mintak resipi sangat lah. Haru sangat kalau nak mintak resipi ni!

Oklah.

Itu ja nak update.
Orang kata seronok jadi fulltime housewife ni bukan buat apa pun kt rumah. Seronok la aku kalau tak payah buat apa kan. The best thing about working from home, u dont have to deal with pain in the ass boss, the stupid and annoying colleague yang kuat membodek. Ehhh sekian.

posted from Bloggeroid

Homecook lately

in , , , by Alia Farhan, 12:13 AM

Simple dish by chef mama



Ikan cencaru sumbat



Sambal ikan bilis bersama petai belalang
Sedap oiii



Buat breakfast. Tak sempat tangkap gambar sebelum. Ada selepas ja



Tomyam , ikan goreng & masak lemak tempoyak pucuk kayu.



Otw making of masak lemak tempoyak pucuk kayu.



Kueytiaw thng




Favourite ni!




Simple but delish!

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS