Showing posts with label food porn

dinner di malam minggu

in , , , by Alia Farhan, 5:19 AM

Disebabkan kemalasan yg menimpa2...dan tahap kerajinan memasak yang makin menipis...malam ni layan je lah maggi goreng mamak kat kedai mamak kt umah aku ni...
Ya ya aku tau makan megi tak bgus utk kesihatan..bukannya aku makan selalu pong...da brpa bulan da xmakan...baby dalam perut ni pun nk gak tau apa rsa meggi goreng mamak tu ye dak....xpa..dun wori...aku request mamak tu letak sayoq byk2...bgi balance balik kan ke tak bagusan memakan megi ni...ya lah..megi ni kan kaya ngn wax...utk pngetahuan anda wax mngambil masa 3 hri utk di digest sepenuhnya oleh perut anda...so for d next 3 days aku xleh makan menda2 yg kaya ngn wax mcm megi n mee....oh ya...fyi...wax ni can lead to cancer tau....so jgn gila sangat hentap mee meggi tu tau..
Tapi percaya la...kat kedai mamak kat umah aku ni...meggi goreng mamak dia adalah super marvellous...sedap aih...buh apa pun tak tau haih...pastu siap request ag ayam goreng bahagian thight...nyumm2...tpi aku selalu kata kt hasben aku bahagian hips dont lie....ya la sbb dkt sexy part ayam kan...hewhew...apa kau merepek ni alia?!cabai potong is a must!kalau dqk..xnama la alia farhan cik oiii...
Oklah...tara makan2 mcm ni ngn ayaq teh o ice pun kena rm7.90...mau tak kaya ane ni...ntah2 bini kt india pun 2 3 org kan..xpa la ane...disebabkan i malas nk masak hari ni...n gaji pun baru masuk...maka aku dengan baik hatinya rela di pow oleh anda dgn harga sedemikian rupa...
Sekian...

Xoxo....
Poyo ja kan!

(ekeleh blog psai dia makan kt kedai mamak ja pun...kecoh aa minah ni....->ayat stalker!)

Published with Blogger-droid v2.0.8

Since my kak ipaq n frens been askin me for so many times about dis resipi...let me tell ya how to do it....

Bahan2;
Kuey tiaw
Udang
Kerang~rebus n perisi ya
Daun kucai
Taugeh
Serbuk cabai~bancuh sket dgn ayaq panas
Kicap
Bawang merah
Bwang puteh
Garam
Pak aji

Cara2;
-panaskan minyak...tehn tumis bawang merah n bawang puteh yg da dipotong halus smpai naik bau...
-then masukkan serbuk cabai or cili yg da dibancuh tdi...tambah ayaq sket...bgi cabai tu masak sket...then buh plak kicap...ohh ya...serbuk cabai tu xyah byk sgy...agak patut padan saja ya..
-bila da nmpk kicap n cabai td da blend well...then seasoning kn dia...buh garam n pak aji ckup rsa ok...
-then masukkan kuey tiaw...agak ayaq kurang top up sket...kalau tak ckup rsa...buh la apa yg patut...
-then masuk plak udang...n then baru masuk kerang...
-jgn smpai udang tu overcooked n kecik sgt...then terus immediately masukkan daun kucai yg da dipotong  n taugeh td...kalih2 sat...trus tutup api...
-taraaa...da siapp dah...senang ja
Kalau nak sedap boleh la makan ngn cabai jeruk...but since xwat pun cabai jeruk...potong ja la cabai or cili tu n then buh kicap ikan/sotong...pastu bleh mnikmati kuey tiaw kerang ni dgn penuh nikmat...ewahhh...dan2 pagi2 ni lapaq kuey tiaw kerang!ishkkkk

Published with Blogger-droid v2.0.8

Since we are on a short n super quick weekend get away...we decided to have our dinner here...near to our chalet....yeah...later will tell u more about d chalet for those who are planning for super quick get away....super dekat dengan pantai...super cheapo place to stay...will let you know later..
Since we r having our dinner at hard rock cafe...both of us decided to go for grilled salmon...super sedap...comes with the butter+cheese yg akan melt...secara totalnya akn wat pencinta salmon lagi melting and nak makan kt sni bila pikiaq psai salmon..believe me!dis is d best salmon i ever taste...kalau yg ikea tu..uhh my goodnesss....sangat lah tak sedap bagi aku...huahua..
For pencuci gigi....we decided to go for strawberry cheese cake!yet d best ever cheese cake i ever taste....so for those yg nk try dinner kt hard rock cafe penang...u guys can go for dis menu..actually d burger is not bad...but since i'm so i love wif their salmon...so this will be my forever choice if i go for dinner here....
Total dinner cost here~rm131.10..
But if u r using cimb or citibank credit card..u are entitled for 10% off..

Published with Blogger-droid v2.0.8



© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS