Showing posts with label clinique

clinique review

in , , , by Alia Farhan, 8:57 AM
as requested by wida before...
tonite i will do some review bout clinique...
as you know clinique has been known as a very established skin care..cosmetics and fragrance world wide...
ya lah ya lah..melalut sudah..
mode nak blogging semua ke laut...

i'm recovering from my allergic reaction...been warded...uhuk2...i hate the feeling of being sick T_____T

so this is what i've been using for the past 5 years....gila loyal kan?!like serious i've been using this product for almost 5 years..since 2008 back then...
why i love this product?
i'd been using this product since 2008 where back then my skin is very oily...and got few problem with acne especially during menstrual momentos...ohhh i miss my menstrual moment!well setiap  kali bila guna this soap..i feel my skin is clear...smooth....n tak rsa sticky mcm ada sabun2 or what...usually kalau other facial wash tu after using 3-4 months mesti da rsa tak best..tapi with this clinique soap..tak pernah rasa mcm tu pun...lagi satu i prefer this soap type compared to gel type tu..tak tau kenapa!
so now..aku da tak guna yg oily dah...da guna yg number 2 kalau tak silap..dat one for combination oily skin...oh ya...clinique ni dia ada numbering dia untuk setiap product dia..aku pun tak ingat dah..sebab sabun ni aku selalu beli yang besaq gedabak ni..tak suka beli yg kecik2 3ketoi tu...kalau yg kecik2 tu cepat ja abeh n luak...kalau yang ni mau dekat 7-8 bulan baru abeh...selalu beli dekat mama ja yg kecik2 tu sebab mama prefer that one...
and for the toner pun...it really works well to wipe away your zits...sat ja korang da rasa jerawat korang tu nak kecut...suka2...yg toner ni pun ada dia pnya numbering jugak..right now..i've been using no 3...selalu kalau kulit aku mcm oily teruk sangat baru la aku sental betul2 guna toner ni...kalau tak selalu aku toner dengan sari ayu air mawar tu ja....hahaha...

so kalau ada sesapa yg rasa ada problem dengan kulit...aku suggestkan korang p la ke counter clinique tu...kat jusco ada..parkson ada...byk tmpat ada kan..let the pro analyse ur skin...n suggest u what u should use...

oklah..gtg...
tomorrow goin back to penang....
start da nak headache bila pikiaq psai kerja...

gud nite...

flawless nya!!!

in , , , , by Alia Farhan, 9:44 AM

Org slalu kalau tgk gmbaq aku..or tgk aku kt luaq...cth p kenduri ka...muka flawless...mmg la flawless....flawless la sbb aku tonyoh naturactor....motif tonyoh?msti la sbb nk kulit aku flawless mcm doll gitewww...xcaya sudah...tgk gmbaq kt atas dah la.dlm aku dok tonyoh naturactor ni pun rmai tnya aku pkai cleanser apa...fyi..cleanser yg aku pkai since 5 years ago is clinique facial soap tu...for oily combination skin..tp msa aku keja...aku pkai garnier for acne ja...sbb apa aku pkai xsama?gila hang aku nk tinggai clinique kt surau compny or kilang tu...jwab dia...esok aku mai tinggai bekas je lah..kalau garnier ni hilang xla ralat sgt aku...sungguh dak?lagi satu org tnya aku..aku pkai moisturizer apa...aku pkai hada labo...sbb mmg terbukti kandungan super HA dia tu sgt moisturize!pkai pun mcm rsa tempek ayaq ja kat muka...n seriously not oily at all..before this i'm using clinique gel..but sometimes i apply it together wif hada labo..not a big problem at all....n after that..
.baru la strt apply naturactor...n copct powder...blusher....bla bla bla....
So now...i' m opening pre order for naturactor....
Price rm38 per jar....
I'm using code 151...suitable for those in yellowish skin tone like mine...dunt worry the color u see mayb a liltle bit darker...but when u applied to ur skin..it suits n blends to ur skin very well...
Oklah...its already late now....better off to dream land now...
Andddd...for those yg nk kawen ka bertunang ka....
N if u guys ni jenis muka yg berminyak n cepat berpeluh...better a nite bfore dat ceremony..better basuh muka dengaq ayaq ais..n the next day tu before make up...sejam sebelum lah kan...pliz put some ice to ur face....it works to slow down a lil bit ur kadar perpeluhan dkt muka tu...so ur make up wont be so shinny with all ur peluh....hehehe...hope dis can help u guys...bcoz it works well for me...sbb aku ni pun jenis kuat brpeluh jgk...oklah...off to bed now...
Gud nite n babai...
Hello dreamland!

Published with Blogger-droid v2.0.8

amenda la dia pkai

in , , , by Alia Farhan, 8:44 PM

Okei...bajet...rmai yg tnya aku...pencuci muka apa yg aku pkai...aku ni jenis setia...dah lama pkai clinique soap face tu...dri 2008 lagi..pling lama produk yg aku pkai...dulu pkai yg num 3 pnya soap...skrg ni da tkaq ke no 2 sbb nya muka aku dah tak fully oily...cuma oily kt certain part ja...which to be percise is at T zone area...kt v zone...dry...so kena la ganjak ke no 2 pnya ni..dulu aku guna fully set dr clinique...dr soap..ke toner ke moistuizer gel...aku stil guna toner dia kalau jerawat aku thap kritikal sbb dia pnya toner perghh...mmg best...sedap...kecut jerawat hg tau dak...moisturizer gel tu ok la..tpi aku lebeh prefer hada labo lani...sbb apa?sbb dia xbrminyak lgsg...n gila moisturize muka aku...sbb dia kan Super HA?apa tu super HA?sila gugel khasiat menda alah ni...k...
Apa yg penting kulit ni kita kena cuci dia betoi2..buh toner...pkai mask...pkai serum nk lgi baguih...pastu jgn lupa pkai moisturizer...yg ni kena ikot kulit...oily ka..acne ka.dry ka...kena pndai cri la ya...kulit aku ni pun bukan la walah sgt...tpi kena2 la pndi jaga k...

Published with Blogger-droid v2.0.6

make ups...

in , , , , , , by Alia Farhan, 2:50 AM

Korg simpan make up korang mcm mna ya...

Aku main belasah ja...

Sblum ni mcm apa ja dok bersepah2 dlm box tu...

But then nmpk dua bekas kosong yg beli dr tesco tu...

Pastu pikiaq ermmm...why not put my lips stuff dlm tu..satu lagi letak brush ngn some of eyes stuff mcm eye liners..mascara..bla2...

Make up aku ni sikit ja kalau nk dibandingkan org2 lain yg mmg suka make up sbb aku ni kan make up bila weekend ja...so mood no beli byk2 make up pun xdak...tp tggu la tgk kot2 la xmas ni benefit ada sale gila2 ka...best thing bout benefit is they always give u free samples..mintak ja free samples yg kecik2 tu mst diorg bgi pnya...

Hohoho


Published with Blogger-droid v2.0.1

nampak tak?

in , , , , by Alia Farhan, 10:44 PM

Nampak tak kat idung aku tu jerawat?

Besalah..time2 bulan dok tgh gerhana ni jgan dikacau..

Aku kalau tgh gerhana ja mst naik jerawat sana sini..hormon pliz b kind to mama

Mcm2 kn...

Tapi hri tu msa raya time korban kt kpg duk gathering tu kezen aku tnya aku..aku pkai cream apa..nmpk cerah..n sekata ok..sekata!hahaha

Wahhh..cerah sekata noksss...kan sebulan yg lepas aku convo n trus p brcuti kt pd...ngn xbwak sunblock nya mmg muka aku mcm sivaji d boss la kn...

So aku quite trkezut la jugak bila kezen aku kak tini ckp muka aku cerah sekata...

Ngn spontan nya aku jwab...pkai garnier ja..nite cream ngn day cream..time beli tu mmg aku p kt guardian kt autocity ja sbb mmg xdan nk p mana2 pas keja..nk p kaunter clinique kt jj queensbay...ahh malas la...kang kopak aku lagi...derma white tak derma white..try je lah garnier ni walaupun aku mcm...ehh boleh ka garnier ni..try lah...mana tau leh cun mcm lisa surihani...hahaha...dua cream time tu tgh promotion bru rm29...worth rite...day n nite cream...mmg gigih la aku apply dlm sbln ni...n alhamdulillah nmpk hasilnya...

Tp aku xdak pa bukti gmbaq aku yg mcm sivaji tu...skrg ni cun mcm khloe kardashian la...hehhhh...

Pang sedasss mauuuu.....

But stil aku pkai jugak gel clinique aku tu before aku nk apply make up kalau nk p mna2...

Kalau facial wash mmg aku stil setia ngn clinique tu lah..cuma dia pnya tu ja berubah...dulu msa stadi pkai utk oily face la ni aku pkai utk combination face...

Sbb la ni pp aku smua besanya kering..but t zone shining nk mamposss....benci!!

N i've been using clinique for almost 3 n half years...

Tapi hri tu try skII miracle essence tu mmg terbaekkkk....

No wonder d price is mahai nk mamposss...

Kalau gaji aku sbln 10k mmg aku pkai skII full set dah..

Poyo...

Ok adios..

Aku nk p mandi....nk mandi lama2...

Babai


Published with Blogger-droid v2.0.1

hev u heard?

in , , , , by Alia Farhan, 9:42 PM
hev u heard?
about hyaluronic acid?
the miracle of hyaluronic acid(HA)?
ok...

hyaluronic acid is a chemical that naturally occurred in our tissues esp at our joint..skin,eye..bla bla bla...
but as the number of our age is increasing n when we start to need more HA, the amount of HA in our body will be decreased gradually...
the function of HA is to support the joint for lubrication n cushioning, as well as provide youthful n moisture skin...

Get More from Your Hyaluronic Acid Supplement
Now researchers have found a rich, bioavailable source of hyaluronic acid that can be taken orally and this breakthrough nutrient, plus the protective properties of quercetin, silica, collagen, and chondroitin sulfate are all in the Super H.A. Formula. It also contains horsetail which nourishes the nails, skin, hair, bones and the body's connective tissue; and the fascinating health benefits of antioxidant-rich IP6 and Vitamin C to support the immune system against oxidative stress.
(more info-->click here)

dats y if we go to drugs shop to look for a moisturizer nowadays..the promoter surely will promote u with dis kind of thing...rich in HA...1gm of Hyaluronic Acid can hold up to 6 litres of water..so if we'r using the Super HA..it doubles up the amount,which meant up to 12 litres...

there lots of japanese product esp the skin rnage product have been using HA in their product such as Hada Labo..skin barrier(if not mistaken,have tried this,and it feels great too) n etc...plus Eucerin also got HA..
my sister hev promoted me to use her Eucerin...n i must say,i love it...eventho my skin is the oily type..but it feels great to hev it on...

the japanese shop called as yokoso @ queensbay olso selling wide range of japanese products which mostly contains HA...me n my sis go mad when we see all the moisturizer is selling @ cheapo price..compared to Eucerin one...but i forgot the brand oredy..wil update soon bout d product...bcoz i think it's great...n i think i shud be sharing bout dis..

p/s:i'm stil using my clinique moisture gel n moisture surge





© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS