Showing posts with label amir

Tired....

in , , , , by Alia Farhan, 4:39 AM
Hari ni seharian duk kat umah...mentang2 la mama mai umah...lagi la aku ni ngengada tak hengat..pas subuh tdoq balik...smpai kul 9.30. ..mama kejutkan bfast...mama msak bihun goreng n nasik goreng...balance nasi semalam....oiiii...ngengada nya lah kan...pastu msuk baju dlm washing machine...biaq ja machine mnjalankan khidmatnya kpda tuan yg dikasihinya...
xckup ngn tu msuk blik...sakit kepala...sambung tdoq balik....pastu...kui 11.30 bgun balik...mntk Amir kutip kain2 smlm yg bru kering...smlm kan ujan sket2...so bju tu xla berapa kering....menimbun baju...dua kali basuh semalam aku kena lipat...lipat ja lah pasrah kan...tu pun ngengada..makan mama masak semua....
Dia tau anak dia ni bila kol ja mlm2 asik makan luaq..makan luaq...sbb sejak sminggu ni...bila aku msak ja...aku rsa mcm xlalu...rsa mcm xsdap....rsa mcm2 lah yang tak...bila tengok Amir mencekik..mcm berselera..tak tau la kalau nk amek hati aku ka apa ka...aku yg makan msakan aku yg tak berapa kick sejak dua mrnjak ni pun rsa smcm..kesian plak aku kt laki aku...mayb sebab da sarat2 ni blik keja ja bdan semua tak larat....nk msak xlarat...msak nasik goreng ngn pasta yg kacang pun xmnjadi apa kes ni alia?!nak nangis pun ada tau dak...
Tu yg bila angah xdak kat umah..mama mai sini...msak ja keja dia kat dapoq..hari ni siap msak mcm2 lauk lagi...ada yg wat stock utk frozen...alasan?senang..nnt aku balik keja...kuaqkan n biaq ja..pastu pnaskan guna microwave...Ya Allah...susah ja mama aku ni....tengok2 da penuh bahagian frozen tu dengan lauk2 dlm bekas utk sekali makan...mama aku ni mmg boleh wat food service utk frozen food da untuk org2 yg malas msak mcm aku ni....ermmm...sebenaqnya aku tak malas...cuma...hormone aku ni tak berapa nk betoi lately...hahah...untungkan jadi pompuan...boleh salahkan hormone...itu ini hormone..
Balik psai cita tadi...lpas ja lipat kain sebemban tu...simpan2 sket...kain yg baru basuh laki den la tolong sidai kan...den tak tahan panas...nk fitammm...sapa susahhhh.....lpas da kemas2 mkn lagik....hoyeahhh...makan ja keja aku..tp makan pun makan sikit2 ja lah...perut bila makin boyot ni...nk telan one shot byk2 pun xleh...makan sket2...tp berulang2...tu la aku lani...smpai la kui 3 pas mkn duk borak2 ngn mama smbil tgk tv...pastu excuse mntk kt mama...nk mandi second time sbb sakit kepala sgt...panas...pastu semayang...sambung tdoq...ohhh heaven gila...sedaq2 kui 5 laki aku kejut ckp mama da siap goreng cucoq udang plak...n she's going back to jitra...
Alahai....bukak mata ja mencekik...mencekik...tapi yg tak best nya...mama da nk blk....heee....tapi elok jugak mama balik...kalau tak dia penat masak ja duk sni...ksian kat dia...asik p umah anak menantu reja masak ja...tu la mak aku....yg menantu dia sorang ni laki aku tersenyum gembira n kekenyangan la kalau tiap2 kali mama mai...sebab apa?sebab dia tau dia boleh makan dengan mewahnya n variety nya bila mak mentua dia ada sini...menu lunch hari ni saja...puyuh goreng...kari nangka+daging no 2 tu...pastu daging no 2 msak asam..sambai belacan...sayoq goreng...bla bla...bla....dia tau kalau bini dia ni limited sket lauk pauk aku...hahah....tambah lani pulak...lagi la kan....
Apapun...big thanx to mama...sbb sudi mai melawat acik kt sni...msak mcm2 plak tu...smpai xlarat makan...ni pun satu hari memerap kat rumah...laki bini sama ja...xtahan panas pnya psal...yg laki aku ni mayb xnak kuaq rumah sbb tadi dia tgk aku ksian sangat kot...asik tdoq ja...penat kata nya....
Adakah due aku makin dekat?Ya Allah...Kau permudahkan la segala urusanku....
Amin Ya Rabbal Alamin....


Ni Amir p beli kt kedai sbb aku kata tingin nk makan magnum pompuan turun dr bumbung tu...hahahah....


Ni pulak lauk yang da difrozenkan oleh mama for us...Ya Allah..betul kan kata orang...kasihnya mak ni xdak tandingannya...tenkiu mama...we appreciate it so much....

Mcm ni la weekend aku untuk kali ini...smalam da bwak mama p pet house ngn queensbay...kira ok lah tu kan..

posted from Bloggeroid

for million times

in , , by Alia Farhan, 10:16 AM

I dedicate dis song specially to my husband...
May our love grow stronger till Jannah...Insya Allah

Published with Blogger-droid v2.0.8

it was. ..

in , by Alia Farhan, 7:44 AM

ㅊIt was so strange...8 years ago...aku ngn amir lgsg xleh tgk muka each other...Ada mcm feeling benci x ketahuan..but then after serial same labs,assignments and presentation grouping...we became bestfren but stil bullying each other..yet we stil hate each other...haaha...but time change everythin...we start dependin on each other...eventho i am his worst nitemare...but stil i am the one dat he can count on..yeah same thing goes to me..without realized dat we actually fall for each other...it was 5 years ago we make it official by announced to our dear frenz dat we are officially attached to each other...and after many years been dating officialy last may we got engaged...n now...for the next 65 days we wil toe d knot n becomin hubby n wifey to each other...

How strange God has put dis feeling between me n amir...from a hater to bestfren to boyfie to fiance n next 65 days as my hubby...

Thanks Allah for sendin me such a Gud soulmate dat accept me for who i am...at my best and at my worst...


Published with Blogger-droid v2.0.4

panggilan

in , , by Alia Farhan, 8:16 AM

Masa duk on fon ngn amir td...

Tetiba msuk la psai ombak rindu...

Pastu msuk la psai smua la...

Then come tu one part

Aku:b..u nk i panggil u abg ka?

Amir:.............

Aku:eiiiii...gelinya aku!

Amir: tu lah...speechless aku td....xyah arr....geli!

Aku: ok. ....i pun gelimat....


Hahaha....

Lawak kn?aku kdg2 lawak bila ada sestgh org ber mama papa la..pdhal bru tgh bercinta...

Aku pun sama jugak...ber b sana ber b sini...eiiii....

Tapi kalau la aku kena panggil amir tu abang...adoiii...aku rsa dua2 leh demam panas sebulan....

Tu la sshnya kalau bercinta ngn bespren sdri...

Nk tkaq hang aku p i u pun x berapa nk lepas2 ada hati nk ber abang ayang anje..hahaha....

Mmg tak la kan...lagi pun bgi aku...

Dia bukan abg aku...aku dah ada da seorang abang...so dia ni mmg takleh aku panggil abang....

Aku panggil dia b lebeh manja gitewww...euwwww....

Panggggg sedasss baru ada akai....

Tapi dia suh aku panggil dia tuan tdi...mcm harris....

Mcm celaka kan....pastu nk suh aku bukak kan kasut la socks la...ooohhhh tidak syang ku...

Ada kaki ada tangan wat lah sendiri....

Kalau mood izzah saya datang...boleh la saya layan kamu mck abg harris....

Denggggg....


Oklah....bai...

Gud nite...


Published with Blogger-droid v2.0.1

ombak rindu...

in , , , , by Alia Farhan, 6:47 PM



Weee....


Smlm...pagi2 en amir sms....

My amir: posa ka hr ni...

Me: tak..i nk blik awai hr ni...nk p tgk wyg sorg2...ada org xmau temankan i...

My amir:hehehe...cita apa

Me:ombak rindu lah...

My amir: best ka

Me:bestla..smua dok review best!

........

...

.


Ok fine dia xmau tgk cita ni..temankan aku...

Ohh demn.....

Dia ni mmg jenis bangsa yg x romantic lgsg...adoiiii....

.............

.................
Time lunch tu aku kol dia...last chance...kalau dia takmau...fine!aku p sorg2...aku tak kesah.lol..
Dia ni pehal plak....aku kol byk kali tak angkt...nk mati apa....
Last2 aku sms sbb tension

Me:bagusla...i kol byk kali x angkt...

Dah la kt tmpt aku tu line celcom tu hrp maklumlah....spjg msa xdak line...tension aku....

Terpaksa lari p toilet....nk cri line...

Ok kol lg skali...

Ok angkat...


Me:apa ni kol x angkt?

Him: sori..td duk ada ngn owner rumah ckp psal renovation ni...

Me:yalah..alasan....b,jom lah...temankn i tgk ombak rindu...u kan berlakon cita tu

...saja lah aku puji dia nk bgi dia suka n then bru la dia temankan aku...yayyy....

Him:best ka?jiwang...malas la...

Me:bestla...jom la...puhlizzzz....

Him:ha la ha lah....mai sni...nk tgk kt mana
Me:1st avenue

Him:ada ka kt 1st avenue
Me:ada.....i da check dah...
Him:ok mai lah...satg kita tgk...tp i nk tdoq kt dlm tu

Ptg tu terus shoot p ke island....1st avenue....
Beli tiket lu sblm apa2....
Pastu trus serang sakae sushi...
Yehuu..skrg opening promo...buy one red plate...free one...ok kenyang!

Then trus p msuk wyg dgn kekenyangan....
Ehhh...kata nk review ombak rindu...tpi aku da melalut...soriii pakkkk...
Overall...two thumbs up la...
Mmg best....best mcm novel jgk....
Tak mcm lagenda budok setang...menghampakan aku..
Kira nya wif dis ombak rindu amir yg kata no tdoq dlm cinema pun xjdi tdoq la...
Ok....mmg best!aku suka....nnt kalau boleh nk tgk lgi...
Lakonan maya bgi aku ok la sedeh jgk..tpi dia pnya slang tu aku tak brapa nk brkenan sbb mcm omputih sgt...Yg si lisa tu plak mcm kelakar la jugak bwak watak pompuan camtu...kembang kempis idung marah2 haris...hahaha...Sumpah lawak!psaipa la depa tak bgi watak mila tu kt fasha ka or maybe maya karin sdri...N izzah ganti la dgn fazura....Hahaha....tp fazura pun mcm tak sesuai jdi org kpg kan2?...Ahhh whatever la...cita ni da sedap kot...just nice...cuma pndangan aku ja lah

the one

in , , by Alia Farhan, 11:01 PM

D one n only guy dat can stand by me at my best n at my worst...

D one dat can stand when i want to be treated like a princess...

D one dat can stand when my inner monster control me...huhh?!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

bila da start

in , , , by Alia Farhan, 7:52 AM
bila da ngadap computer ngn free wifi...mcm ni lah jdinya....
saja la sementara duk rajen n esk cuti yg tak berapa nk cuti kan...
aku pun pulun la...

n smlm aku MC....gastric okey!
org gemok pun kena gastric ka?
hoiii....ko ingat si kurus ja ka kena gastric!
deymmmm!
hahaha...
sakit oo....
terterap aku kt katil smlm...
plak dah pkul 9 depa2 ni dok giat renovate umah...
gerudi sana gerudi sni...
terus aku bangun..mandi..p clinic...
dapat mc..
p kedai roti..beli roti..
makan roti dlm keta..pastu kol amir ckp nk jmpa...
alasan nk p tgkp gmbaq utk pasport...
mcm la kat cni xdak..
hahahah
alasan kukuh tu...
pastu aku cakap kat dia aku nk msak kt dia...
msak pun simple2 ja nokss...
sambai ikan termenung ngn prawn butter ja!
pas tgkp gmbaq pasport pa jadah la...
p la aquarium house beli ikan guppy...3 ekoq betina 3 ekoq jantan...
nk bgi ada spouse msing2 la konon...
skali hari ni aku blik dr keja smua dah innalillah...
adoiii...what appen la!

ok pas p aquarium p la dok lepak2 kt dpn burger king tu...
tepi pantai kan...tgk matahari terbenam...
nk romantic2 la kununnya...
romantic waklus la kan...
apa pon enjoy the pics...
aku dok brush up lagi my skills...
kalau tak elok tu paham2 la...nk tukaq setting pun merangkak2 lagi...
ok bai...
aku nk blik dah....
dah lewat ni..satg muka aku melekat muka mamak2 ni mampoih aku...
isn't he kiut?


i love awan nanos2 tu



muka mcm cucoq kembong..ok fine!












NIKON AT THE HEART OF THE IMAGE

painful day in my life

in , , by Alia Farhan, 7:28 PM

Lately mcm2 menda yg jadi dlm hidup aku ni…maybe boleh dikatakan dugaan2 yg sgt2 hebat la jugak…

Bila pikiaq pnya pikiaq mcm mna la leh jdi mcm tu…aku pun x mcm x percaya aku boleh wat mcm tu..tiap2 kali aku pikiaq apa yg aku da wat mst aku kan menangis…oh no!mcm mna aku leh tergamak wat mcm tu kt org yg aku plg syg…pdhal sblum ni tak pernah pun aku nk wat menda2 mcm ni…ckup lah,aku pun da brjanjii ngn diri aku xkkan wat lagi menda mcm ni…aku bersumpah aku takkan lag ink melukakan hati org yg aku pling sayang…terlalu byk pengorbanan yg aku da wat n dia da wat n tetiba bila one step closer ni mcm2 hal plak nk jadi…n hal2 ni aku yg wat….tak ka gila…adoi…padahal kalau kwan2 rapat aku tum mg leh tau kot mcm mna sayangnya aku kat amir…tp tetiba aku plak tetiba benggong jap…pasaipa hang ni alia?pangggg satg baru ada akai….

So stop psai tu sat…aku mmg da sgt2 mmg x sanggup nk kehilangan amir…mcm mna aku pernah kehilangan abah….cukup la aku pernah kehilangan tok yg pernah bela aku dari kecik smpi aku besaq..pastu aku boleh plak kehilangan abah…n now mmg aku sgt2 tak boleh nk hilang sapa2 lagi yg penting dlm hidup aku lagi….i don’t think I can handle it anymore.

And hari tu msa keluaq nk makan ngn amir dia ada bwak aku short cut ikut Penang GH…dan2 aku sentap..

Aku:b, u remind me of something…

That time we across dlm GH tu…6 years ago..i’ve been there at rumah mayat before abah’s body kena post mortem….serius mmg aku sentap…dat day was the most painful day for me…kalau lah aku tak beria2 nk p ke sana…mayb x jdi mcm ni…

Amir:b, sorry I don’t meant to make u sad…I nk short cut ja…

Diam lagi aku….mmg suddenly mcm ada flashback apa yg jadi 6 years ago-15th march 2005…then sedaq x sedaq menitis jugak ayaq mata aku…mmg aku takleh nk ckp apa2…sebak sgt…kalau la aku tak beria2 nak p ke sana…mayb abah stil here with us…da boleh tgk kejayaan angah yg da jdi doctor..tgk cucu dia yg byk akai mcm zakwan..tgk aku da abeh amek degree pun..n adik amek aviation engineering mcm mna yg dia nak….ok2…bukan aku takleh terima kenyataan…aku da dpt da terima kenyataan…mmg la Qada n Qadar kan..and kun fayakun kan….tp I wonder kalau la aku tak beria2 nk p ke penang dat semester break mesti takkan ada the worst vacation in my life…

N bila tgk aku stil tak bgi respon n duk layan ja perasaan…

Amir:dah la b…u kan ada I skarang…

Tu lagi wat aku sebak…sumpah nk nangeh2 meronta2….Ya Allah, terima kasih kerana memberikan seseorang kepadaku yg sgt baik, yg boleh mnjaga aku sebaik abah…yg boleh aku jadikan tempat bermanja bila aku kehilangan abah….sebenarnya amir ni byk gila perangai dia sama ngn abah…sebab tu lah kot aku syg sgt dgn dia…

And whateva it is…I’m not gonna lose again someone I love in my life…

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS