Showing posts with label abah

8 years ago....

in , by Alia Farhan, 9:00 AM
Dis date....stil remember clearly......mcm ada screen with some muvie kept playing in my eyes...8 years passed by....but the pain still remain there....
Nothing hurt more to see ur love one gone in a blink eye without any sign of sickness or what.....but dats the God wills....we have to accept Allah loves abah more than we do...
I stil remember....this date...at dis late of nite....i cried cried cried n cried...i wanted to scream and ask God to bring abah back....but dats it...dat how life goes on....and now all i can do is pray for him there....he is my first superheroes....first man i fall in love with...my biggest fan....dats is my abah...he know how to spoil his liltle girl.....coz i will always be her favourite lil gurl rite abah.....
Abah...mayb nx month u will get another grandkid....if u're stil around...i bet u must spoil him/her like u did to me before....
Semoga abah tenang di sana...Ya Allah...peliharalah dan tempatkan lah abahku di kalangan2 org yg beriman dan dirahmati olehMu....


We love n miss u always abah!

posted from Bloggeroid

Moi

in , , , , , by Alia Farhan, 9:24 AM
Well eating moi kinda referesh my memories that i have wif my late abah..like seriously..T__T
Sebab apa?sebabnya i stil remember those days after SPM it was only me n abah at home..mama n adik pulak p kl...so both of us have a bad food poisoning...nak makan nasik...well mmg tak lah kan!minum ayaq pun keluaq balik...its either cherry berry or muntah...dua tu ja...so bila da ok sket by petang tu...i decided to cook for abah n me...a porridge!ok main hentam ja masak....letak ayam la...then letak isi ikan yang da direbus la...hahaha...never thought that abah loved it so much...n so do i....rasa mcm best ja...ya lah first time masak da ada org suka n appreciate sangat...tak ka suka nama nya..he's one of d reason i love cooking so much...u know why?sebab dia tak pernah kondem masakkan aku tak sedap eventho sometimes sangat miserable n xsedap!ok now i miss him so bad....wut eva it is....i hope he's doing well there...bcoz God love him more than i do....
Ok lah abah....
Gtg now...
Al Fatihah....
Lots of loves from your daughter,
Acik
Please enjoy the pics....
Oh ya moi is loghat utara...which is stand for bubur nasik or porridge...


Moi kosong+ayam



Ikan bilis goreng wif bawang, teloq dadar+bawang puteh goreng



Serunding daging nyum2



Campurkan semua..finally!yummylicious

posted from Bloggeroid

mimpi

in , , by Alia Farhan, 12:08 AM

Disebabkan kesihatan yg x berapa baik hari ni...mcm biasa...tak dapat nk p reja...yes bila tak pegi reja..of coz la brehat kat atas katil...dengan kaki yang cramp...perut yang senak sbb angin...maka tertidoq la balik...bila da tertidoq tu tetiba pulak aku boleh mimpi cakap phone dengan arwah abah...dengaq suara abah tenang ja masa dalam phone...Ya Allah...rindunya kat abah...tak tau nk bagitau mcm mna rindunya aku kat abah...sebab tu la Allah bgi aku mimpi dengaq suara abah..bila bangun dari tdoq..sedaq2 ayaq mata da menitik...
Abah....anak abah ni tak pernah pun lupakan abah...tiap2 kali lpas semayang mesti akan doakan abah ngn tok kat sana..hanya Allah ja tau mcm mana rindunya acik kat abah...seronoknya kalau abah boleh tengok macam mna life kami adik beradik sekarang...acik pun da nk dpt baby blan 4 thun dpn...
How i wish u are here abah...tapi Allah lagi berhak ke atas abah...
Rindu sangat acik nak dengaq suara abah lagi..tak sangka Allah bgi acik dengaq suara abah dalam mimpi tadi......
Till we meet again abah...
Al Fatihah

Published with Blogger-droid v2.0.8

heppy abah day

in , , by Alia Farhan, 2:16 AM

To abah....
Heppy abah day....acik miss u so much...only Allah know how much i miss u abah...
I am happily married now to my bestfren ever and my best man ever..how i wish u could be here n b my wali for my big day...abah, we all miss u so much...me...mama..abang.angah n adik miss n love you so much....adik have grown up a lot be like u a lot...he so much like u abah...never dissapointed n never say never to anyone who need his help....n mama...she's gettin old n always nag on me...pokpek2...xpsai2 mrah acik...T_T...dats ur wife...like u never know u wife la plak kn..
To abah...once again...u r d best n coolest father in d world...i miss n love u so much T_T...ur presence here is needed...but Allah know everythin happened for tons of reasons....till we meet again....see u soon abah...
Al Fatihah....

Published with Blogger-droid v2.0.6

i used to..

in , , , by Alia Farhan, 2:20 AM

I used to blame my mama for sending me to boardin school when i'm just 13 years old kiddo...

U see...at the age of 13...i have to do all by myself...washin clothes using my hands!polish my black shuz...have to wake up early in d mornin...que up to take turn for showers...n even take turns to wash my cloth before...dengar snr2 mbebel tak tentu hala satu hal...pastu kena bgun awai p qiamulail lah..haihhh...

I was really2 mad at her....

So as returns to provoke her....

I never studies for my exams....during prep aku tdoq...pantang cikgu tak masuk class aku tidoq....

So mmg jwabnya all my exams success la sgt kan...

Everytime blik cuti sem aku kt umah..aku wat perangai lagi...tidoq lagi...alasan..kat sbp smua kena bgun awai..bgi la chance sket nk kaver tdoq....

But thank God, mama never give up on me....

Alhamdulillah...to courage me to study...during school break...she sent me to tuittion which cost her like rm600 for all those crtical subjects...

And alhamdulillah....i pun da realized n start la stadi jugak walaupun a lil bit too late bcause i'm not a really fast leaner...a lil bit kura2 u know...hahaha...

But who cares?!hahaha

It just SPM after all....its not like the end of d world if i'm not score it pun....hahahaha....

Org yg lebey score dr aku skrg pun ada yg end up biasa2 ja...oiii jahatnya statement hg!hahaha...truth is butthurt rite?

Well....kalau tgk pun..byk jgk member2 lelaki batch aku yg persis mcm anak2 jin dlu skrg da brjaya...engineer ada...siap smbung master pun ada walhal dulu punya la pemalaih nk mampoih..opsss...kalau baca ni jangan marah naa....hahaha....sama ja kita kan...tpi aku xdak lah rajen nk smbung master ag...hahaha

But now i realized....y mama eager sgt tahan aku suh stay kt boardin school...mmg byk sgt menda kt boardin school yg bleh ajaq aku...esp dlm pmbawakkan diri kt dlm environment...

Aku admit...mmg aku cpt adapt ngn new environment...i have no problem in communicate wif new persons i met....and kt boardin school ni la strt aku minat berbisnes...srt from four aku n member2 da start wat bisnes nasik goreng ayam...sapa lah yg tak tau nasik goreng ayan d23 kn...nyum2....walaupun x sedap tara mana pun tpi dsebabkan dok hostel kan...sentiasa la lapaq n smua makanan rsa sedap kan...

N satu ag...aku tgk kwan2 aku yg blajaq oversea smua pun xdak la jdi pelik2 culture shock ka apa ka mcm si amalina yg score straight A's dlu tu...

Aku rsa mayb sbb ktorg seawai usia kanyaq lgi dah kena idop sdri...sbb tu stakat p oversea mana hala tu takdak la nk culture shock teruk2 haihhh....

N i'm thankful n greatful bila pikiaq2 blik....

Mmg at the first place aku merayu2 wuwuwu kt mama nk masuk Asma blik..tpi mama berkeras dgn decision dia smpi kena p mntak ayaq penawaq bgi aku minum...

Cehhh...bunyi mcm teruk kn...ya mmg...aku mmg suka wat ramai pun...sorry...hahaha...

Smpi aku pernah sound kt mama...i wud never send my kids to boarding school at their age of 13..

But now...aku tarik balik...

I wil definately send my kids to any boarding school;science school or mrsm..but if my kid is a boy...mayb i wil let them go at 16...takut nnt senang terpenagaruh smoking plak....

Wuteva it is....dont blame ur parents as i did before...

They know what the best for u...

And to mama...once again...thank u...

Thanx for ur support....

And to my late abah...thanx for bein there to comfort me when i always cried wanted to go home badly before...

Thanx...i love u both forever...


Published with Blogger-droid v2.0.3

painful day in my life

in , , by Alia Farhan, 7:28 PM

Lately mcm2 menda yg jadi dlm hidup aku ni…maybe boleh dikatakan dugaan2 yg sgt2 hebat la jugak…

Bila pikiaq pnya pikiaq mcm mna la leh jdi mcm tu…aku pun x mcm x percaya aku boleh wat mcm tu..tiap2 kali aku pikiaq apa yg aku da wat mst aku kan menangis…oh no!mcm mna aku leh tergamak wat mcm tu kt org yg aku plg syg…pdhal sblum ni tak pernah pun aku nk wat menda2 mcm ni…ckup lah,aku pun da brjanjii ngn diri aku xkkan wat lagi menda mcm ni…aku bersumpah aku takkan lag ink melukakan hati org yg aku pling sayang…terlalu byk pengorbanan yg aku da wat n dia da wat n tetiba bila one step closer ni mcm2 hal plak nk jadi…n hal2 ni aku yg wat….tak ka gila…adoi…padahal kalau kwan2 rapat aku tum mg leh tau kot mcm mna sayangnya aku kat amir…tp tetiba aku plak tetiba benggong jap…pasaipa hang ni alia?pangggg satg baru ada akai….

So stop psai tu sat…aku mmg da sgt2 mmg x sanggup nk kehilangan amir…mcm mna aku pernah kehilangan abah….cukup la aku pernah kehilangan tok yg pernah bela aku dari kecik smpi aku besaq..pastu aku boleh plak kehilangan abah…n now mmg aku sgt2 tak boleh nk hilang sapa2 lagi yg penting dlm hidup aku lagi….i don’t think I can handle it anymore.

And hari tu msa keluaq nk makan ngn amir dia ada bwak aku short cut ikut Penang GH…dan2 aku sentap..

Aku:b, u remind me of something…

That time we across dlm GH tu…6 years ago..i’ve been there at rumah mayat before abah’s body kena post mortem….serius mmg aku sentap…dat day was the most painful day for me…kalau lah aku tak beria2 nk p ke sana…mayb x jdi mcm ni…

Amir:b, sorry I don’t meant to make u sad…I nk short cut ja…

Diam lagi aku….mmg suddenly mcm ada flashback apa yg jadi 6 years ago-15th march 2005…then sedaq x sedaq menitis jugak ayaq mata aku…mmg aku takleh nk ckp apa2…sebak sgt…kalau la aku tak beria2 nak p ke sana…mayb abah stil here with us…da boleh tgk kejayaan angah yg da jdi doctor..tgk cucu dia yg byk akai mcm zakwan..tgk aku da abeh amek degree pun..n adik amek aviation engineering mcm mna yg dia nak….ok2…bukan aku takleh terima kenyataan…aku da dpt da terima kenyataan…mmg la Qada n Qadar kan..and kun fayakun kan….tp I wonder kalau la aku tak beria2 nk p ke penang dat semester break mesti takkan ada the worst vacation in my life…

N bila tgk aku stil tak bgi respon n duk layan ja perasaan…

Amir:dah la b…u kan ada I skarang…

Tu lagi wat aku sebak…sumpah nk nangeh2 meronta2….Ya Allah, terima kasih kerana memberikan seseorang kepadaku yg sgt baik, yg boleh mnjaga aku sebaik abah…yg boleh aku jadikan tempat bermanja bila aku kehilangan abah….sebenarnya amir ni byk gila perangai dia sama ngn abah…sebab tu lah kot aku syg sgt dgn dia…

And whateva it is…I’m not gonna lose again someone I love in my life…

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS