Deko Raya dan Persiapan Raya

in , by Alia Farhan, 1:22 AM
Hai...sedar tak sedar sat ja da berapa hari kita posa kan...sat ja..tengok-tengok tinggai 5 hari lagi ja nak raya pulak. Tapiiii hampa da deko ka rumah hampa untuk raya nanti?

Kami preparation raya kami macam biasa ja. Takdak la wow sangat pun. Part baju anak-anak and mak da setel. Suami pula macam biasa tak buat-buat Baju Melayu da masuk 2 tahun sebab dia kata baju melayu raya yang lepas-lepas tu boleh pakai lagi kan. Ya lah, hari Jumaat, semayang jumaat pun pakai baju biasa ja sayang aku tu. Mana hado nak berbaju melayu bagaikan.

Macam aku da jumpa satu port baik utk shopping baju-baju untuk orang cun macam aku ni. So dari tahun lepas lagi aku beli baju raya yang konsep dia hari biasa pun aku boleh pakai2. Baju boleh pakai buat blouse pakai dengan jeans..kain boleh pakai dengan blouse2 lain untuk casual look bila keluar weekend. Memang aku pakai sampai lebam la kan. Sebab tu, tahun ni konsep aku pun sama. Beli baju and kain ala-ala macam tu gak. Tak baik membaziaq...nnt jadi setan!


Berbalik kepada cerita deko, aku takdak la spend gila-gila sangat untuk deko raya ni. Beli sikit-sikit every month gitu ha. Duit hasil blogging dengan hasil jual perabot Scandi Scandu kat ig : scandi_scandu tu la aku kumpul skit-skit untuk beli deco bagai.

Jom la cuci mata dulu deko-deko aku. Actually bukan deko raya sangat pun, more to everyday look deko ja pun konsepnya. Cuma tambah-tambah skit ja.


Wall of fame. Nanti tengah tunggu barang baik nak sampai.


Purposedly bought that rack in red! 


My all time fav spot!


Scandi ladder ni selain dari hiasan..guna untuk sidai kain semayang cap laki bini.




Gmabaq itin n frame tu hadiah masa kawen recetion belah laki den.


Haaa kat sini tengah tunggu cermin sampai!


Frame ni beli kt Mr Diy jek


Rack ni tengah kacau bilau lani. Nanti kumpul sikit kekuatan untuk susun balik


Haaa laki den buat kitchen cabinet sampai ke atap nu haaa


Orang Penang ada nak renovate rumah meh la roger laki den haa.




Yang nak membeli DSW chair ni dengan murah meh la membeli dekat Scandi_scandu naaa.

Hampa punya rumah macam mana?