Decor and Moving Out

in , by Alia Farhan, 11:07 AM
It was so emotional decision ever to make. Moving out to the place I call home almost 9 years is going to be an emotional process for me...

As I done some packing some stuff which still a lot to do.. I have gone through all this emotional feeling. God, I love this place. This is the place where I start my life alone... Balik kerja duduk sorang2... Dah kawen duduk dengan laki dekat sini. Bila da beranak.. Balik dari berpantang duduk dekat sini.. Anak2 me besaq dekat sini. Anak2 start merangkak dekat rumah ni.. Brjalan dekat rumah ni..


Biar tak besar... But everything within the reach❤️❤️❤️
This was taken in Syawal month 2019...


I'm not gonna hide this emotion as I was attached to this house a lot. This is not just a house... I called it home... Because there is no place like home.. Pi la tdoq hotel 5 bintang mana pun.. But the mattress in d world belong at our own home... That's the feeling me n my husband have after a long journey. Balik2 sampai rumah after a long journey... Assalamualaikum.... Fuhhhh no place like home🏑🏑🏑

I'm gonna keep the memories of living here in my blog... So bila nanti dah tua2 boleh tengok balik and remembering all those sweet memories we had here.  Haishhhh... I'd been so emotional about this house. I hope the future tenants can take care of this house.


My current decor October 2019.


In her room.. Which apparently she never sleep in... πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Nnt rindu dekat sudut ni.. 


Selalu feeling2 kuruih bila tgkap Gambaq dekat sini.. Hahahha


Tempat melayan anak2 nak picnic kat balcony.. Hahhah


Kenangan Ecah dekat rumah ni.. 


Dapoq tempat mencurah kasih sayang kepada keluarga tersayang. 

Rumah ni la jugak saksi aku pernah burnt out masa reja dulu... Tak boleh tdoq almost every night.. Tengah2 malam duk mncuci rumah.. Kemas rumah.. Deco rumah sampai 3 - 4 pagi... Gila time tu stress.. Rasa kalau biaq Lama2 lagi boleh me larat sampai depressed aku rasa kalau tak ambil keputusan untuk resigned. 

Fuhhh macam2 kenangan dekat rumah ni... 
OK la taknak panjang2 nanti aku yang lagi emo mnjadi2 sebab nak pindah ni.