Showing posts with label Birthday celebration

Birthday Celebration

in , , by Alia Farhan, 10:14 AM
As another year passed by, I'm so blessed to have people that i love around me. Thanks for His Mighty for givin n blessin me with a good health, family n also the rezeki that He showers me and my lil family.

Sebenarnya bila da usia mnganjak and semakin kertu ni...malas gila kot nak celebrate2 bagaikan...ni pun cadangnya nak makan2 ja kat luar lepas potong rambut dekat rumah. And tak sambut on d date pun..lewat sehari bcoz masa 3rd july tu my husband was busy preparing payslip for his workers. Selaku bini yang memahami, I dont mind pun. Janji jangan lupa beday aku sudah la kan.

Dari nak makan kat Swensens  Autocity yabg sejengkal ja dari rumah terus terzasss ke TGIF kat Queensbay Mall. Guna ayat ni ja...

Me : b..it will be nice if we can eat something beefy2 ni...
Hubs nooded.
Me: do u think what I'm thinkin?
Hubs drivin straigt away from Autocity.
Hubs : Me too cravin for that.
Me: i know u very well...dats why u married me..ur bestfren on earth...our brain connect to each other!
Hubs : lols..i dont when i can disconnect it from ur brain...
Me: cehhhh...

So here we are....
Having our favourite nak matiii Tanesse Steak mediuk rare kat TGIF...


Forgive me with my muka sememeh...memang tak ready pun nak pi dinner ke mall ni...pakai seluaq tidoq kat umah ja kot😂😂😂 
Aishah looks like a doll yang orang juai kat Toys R Us yanv kadang2 bila tengok tu menakutkan tu.


Susah nau nak tangkap gambar anak dara sorang ni haihhh.


Our fav steak in d world Tanesse Steak..mesti medium rare ja tau.


Comes with 1 free side meal. So i choose mushroom soup.


N he chose salad. Salad ni kan aku buat sedap lagi kot.


Disebabkan kami order 2 main dishes...so kami entitled for 2 kids meals. Best kan. This one fish n chip, not bad...sedap jugak!


And Adriana's fav meal, creamy chicken pasta. Both kid meals ni actually quite a big portion tau. 

Melepas jugak la kepingin nak makan steak tu kan. Fuhhh sedapnya lah steak half cook gitew....me n my husband memang tak prefer well done punya sebab selalu makan steak org Melayu well done keraih kong and tak sedap! But this one juicy wei...sedap nak mam!

Thanks hubs sebab belanja walaupun mula2 aku yg offer nak belanja. Tapi sebab masa last tu aku tak tahan nak terkucil tetiba masa nak pi bayaq tengok-tengok dia da bayaq. Hehehhe.

Tq papa
 Moga murah rezeki papa.

Mama love u and anak2.


Hahaha...
Cita ni actually maciam da lapuk dan basi. Tapi nak tulis gak dalam ni supaya nanti bila aku tua2 aku baca ohhh ada rupanya moment ni.

Memang la daya ingatan pompuan ni lagi kuat dari kaum lelaki. Tapi saja la nk ingat di hari tua moment2 terindah gitewww. Pangggg sedasss.

Actually bday aku 3rd July yg lepas! Tup2 masa p shopping brg raya Adriana kat Gurney entah time bila la husband aku p masuk Habib and belikan ni kat aku...

Terkejut la jugak aku ni haa keluar2 dari Parkson tetiba Adriana mai bagi kat aku, nah mama papa bagi.... auuuuu gitewww. Sweet la pulok suruh anak mai bagi haaa. Apa lagi tersengih la aku maciam kerang busuk. Tersenyum bila ingat balik! Ya lah laki aku ni jenis type " MORE THAN WORDS" . Sebab tu aku memang selalu touching bila dia jenis ssh gila kot nak cakap sayang kat aku bagai. Walaupun gedik tau dia sayang kat aku kan! Tapi nak gak la dengaq dari mulut dia. Satgi mula la dia nyanyi lagu MORE THAN WORDS ni..pastu nanti aku melting! Ohh sora laki aku memang sedap...sebab tu kami suka p karok ke der!
Aku ja selalu bajet Beyoncè , Mariah Carey ngan Leona Lewis!
Pitching haram ke lautan paling dalam!
Ehhh tapi kami selalu duet karok LUCKY I'M IN LAF WITH MY BESTFRIEND!

Husband aku ni simple, kadang-kadang dia tau aku ni jenis ada ada..xdak xdak xkesah pun. Kalau aku ada duit lebih sendiri aku beli. Tapi being me super cheap skate nak mati...selalu ermmm beli baju anak dlu la best! Last2 kat diri sendiri nan hado. Itula emak namanya kannn. Sama macam purse Fossil hari tu. Dia tau aku memang dah lama aim nak purse tu sebab aku memang jenis leather person. Pakai sampai lenjan n lingkup baru tukaq. Duk aim punya aim tp tengok harga butik yg double dr hrga kt US aku cancel plan. So survey la dulu kt Ig bagai..murah tpi design aku nak takdak. Tup2 masa aku demam teruk, dia jaga Adriana n bwak Adriana kluaq. Balik-balik Adriana sua muka n bagi paper bag Fossil! Huwaaa tak nangis ka aku time tu...husband2 u'r more than words!

Ok berbalik pada cerita birthday celebration. So En Amir cakap la untuk my birthday dia da booked kan Ramadhan Buffet kat Eastern & Oriental Hotel. Mai God!!!fav aku kot Peking Duck kat situ!tau2 ja baby dalam perut teringin makan itik peking kan papa ni! Ni yang sayang papa kak nena n baby lebih ni!

Punya melahap sentai itik tu smp lupa nk snap foto. Aku suka buffet kt E&O ni sebab dia ada maciam-maciam. Char kuey tiaw best!sashimi best nak mati...banyak gak la aku bedai salmon sashimi hari tu dengan Fresh oyster! Makanan melayu??memang x la kan time tu!

The one n only photo i snapped masa kt E&O. Makjem lupa bila nampak CKT n itik peking hari tu. Nyum2.

Tenkiu en suami sebab belanja anak bini makan buffet sedap sempena bday i. I sentiasa doakan u murah rezeki dan sehat tubuh badan untuk jaga keluarga kecil kita ni. I love u more than words b...so glad that i'm married to you, my bestfriend!

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS