Showing posts with label Adriana Arissa

Heart beat

in , , by Alia Farhan, 1:24 AM

Thanx Allah for sending these two amazing peoples in my life..
Along with beautiful family members that I belong to....








My wonderful heart beat...

posted from Bloggeroid

Dear blog

in , by Alia Farhan, 8:39 AM
Dear blog...
Sorry sbb da lama x merepek dalam ni....sorry jgk dah lama tak pok pet pok pet...
Bz sgt lah...
Bz mcm2 lah...
Malas nk story lg xdan...
Ni pun bru blik beraya dr jitra ja ni..
Ni pun melepet..esok nk kojo pulak haaa..
Apa pun layan la gmbaq2 ni dulu...
Nnt aku janji...aku akan try update skit2


Resipi rendang ayam requested by azura kecik!




Kelincahan si Adriana yg makin mnjadi2


Resipi buttermilk chicken yg mudah gilerr


My new project!

Ok lah..gtg...
Eidul Adha everybody....have a bless one with ur loves...

posted from Bloggeroid

My lovely Adriana Arissa...

in , by Alia Farhan, 8:32 PM

Dis pic...rsanya Adriana bru ja brapa hari..


Ni bru semnggu kot..

Ni pun sama..sbb tak cukur lagi rmbut dia time ni

Ni pun awai2 dulu jgk..2 weeks plus kot sbb rmbut pun xckur lg

Ni da strt jdi si botak yg cun

Ni da lpas pantang ni..sbulan lebih



Ni da msuk 3 bln lebih kot...da strt ayu2 dah ni

Da strr jd yuna dah ank mama ni

Msa 4 bln lbih hri tu

Latest now...5mnths oredi oooo....

Heee...I'd been obsessed wiyh my own daughter....

posted from Bloggeroid

Up to no where

in , by Alia Farhan, 9:07 AM
Here I am...
Tak boleh nak tdoq...
My angel Adriana batuk...berkahak plak tuh...pastu pesyen dia batuk teran sbijik mcm papa dia..haih la anak...
Wat mama risau ja syg!
Speedy recovery ya syg mama....


Papa n mama love u so much dear Adriana Arissa. ....

posted from Bloggeroid

Since mek kenek Adriana ni kena selsema..sgtlah kesian bila dia ketat hidung kan..menangis ja lah keja dia..takut nk biaq lama2..nnt jdi kahak..susah plak..smpi nk kena p clinic sedut2 bagai...kang xpsai2 ada yg sesak nafas...sekali ngn mama dia kang nangeh jgk ni...
Petua dia tak lain xbukan...guna kunyit idup...


Cara dia....basuh kunyit idup ni...then pitong sikit kat ujung dia..then tonyoh ja kt batang idung baby korg...


Tgk...kuning ja batang idung Adriana. ..kena selalu apply..agk berair ja idung baby korang..korang tenyeh ja kunyit idup tu...
Hopefulky anak mama cpt baik ya syg...mama nk kena p keja esk...speedy recovery ya Adriana sayang!

posted from Bloggeroid

My lil girl

in , by Alia Farhan, 11:13 PM


Pitty her...
Selsema pulak!
Speedy recovery Adriana...
Mama n papa love u so much cutie pie!

posted from Bloggeroid

How's ur life lately??

in , , by Alia Farhan, 7:27 AM
Ever wonder how's my life lately? Yeay...since entering motherhood...there is no more ME...MYSELF...yg ada...Adriana Adriana Adriana....all my personal matters become no 2...yeah...dats happened when u become a mom...I dont even have time for face treatment at home...face mask semua tolak sebelah la...
All I know...when she fast asleep...dats d time I have for laundry. ..clean up d mess..cleaning cloth diapers...sterilized the bottles and breast pump parts...etc n time tu jugakla berebut2 nk tdoq jugak! Hahaha. So bila masa nk memanjakan diri semua? Hmmmmm....
Ye lah..nk bising pun I bukannya ada maid...kalau ada maid senang lah! Nk bising kt Amir pun..dia pun penat jgk..msing2 pun penat..lucky me...dia jenis x berkira nk tolong bab2 basuh poo poo..pee pee or mandikan Adriana...lucky me kan...so bab2 cloth diapers...ebm handling n others mmg aku handle lah..bab2 sidai baju passkan dekat dia...nasib ada husband yg baik mau tolong...syukur sgt...dua2 sama paham... I must admit it aint easy peasy to become a working mom...TT
Nk update belog pun da xrajen sgt lani...mood ke laut ja..by d time ada mood ja...mst da mata ni berat....sudahnyaaa baik tdoq saja! Kalau last year bulan posa ja asik update resipi makanan yg masak kt dapoq...dis year...belom ada kesempatan lg..ni pun up satu entry sbb otw balik ke penang..dlm keta..n stuck dlm traffic congestion yg ntah tiba2 ada kt tgh2 hiway ni....hoihhh...kui brps la nk smpai ni...esok pun xtau la nk p keja ka tak..sbb Adriana catch cold..takut plak nk antaq dia p umah bbsitter. ..but qt d same time esok vendor pun akan masuk utk sama2 run method utk satu analysis...n if possible dis analysis akan jdi my Master pnya tajuk...but not sure yet...but boss da bg green light..tenkiu boss! Cuma harap sgt semangat aku kental utk siapkan proposal utk research aku ni...hopefully!!!!!
Hopefully Allah will help me grant all my wishes...n let me d best for Adriana...Amir n my work!






Layan je lah gmbaq2 kt atas tu yaaa

posted from Bloggeroid

Talking about my breastfeeding journey...I must admit it is tough...esp for those working moms...lagi2 kalau keja hg jenis kena entertain org ker...keja kt production side mcm aku ni ka..pendek kata...keja kau bukan la sekadar duduk di meja..sambil mnghadap pc n sambil2 tu boleh mngepam selang 3 jam...fuhhh...paham tak maksud aku...
So sekarang ni...masa keja...aku hanya pump 2x ja...pkul 10.30pg n 3.30ptg...pagi kt umah kul 5.30am aku da pump da siap2...tinggai direct feed adriana ja kadang2 tu...
Kenapa aku tak pump selang 3 jam? Sbb aku rsa ianya tak effective n efficient utk aku...sbb aku da pernah try selang 3 jam sekali...aku nk dpt 2.5oz pun bercinta...ni dalam masa selang 5 jam aku boleh dpt 6.0-8oz....kira ok la tu kan...maybe bila 3 jam aku mcm pressure sket kot kn...ye lah...terkejar2 nk kuar production...salin kasut kt changing room bagai..masuk surau nk londeh2 uniform bagai lg...lahai...bila da stress da tak tenang...takut org cri bla2...mula la aku takleh focus n ilang tumpuan n rsa stress masa tgh pump...
So no no no....its not good....
Admit sekarang stock aku pump agk kurang dr dulu...cuma leh dpt dlm 24oz ja shri...but I already consult my personal doctor, my sis....she will gimme some medicine or supplement or wutever to increase back my milk production...
So now...aku mmg tak follow dah org lain pnya schedule yg tight gila2 3 hrs ja kena pump...sebab aku rasa...3 jam tu tetek aku lembik lgi...xsempat lgi nk refill ngn susu bru...lagi pun aku duk kt production mana boleh makan minum air susu bagai nk bg milk supply aku cpt kan...
N my doc sis also told me that all her breastfeeding friends semuanya p pump bila tetek diorg rasa da penuh n cekang...
So I think yg ni pun ikut org jugak kot kan...so as long as ko dpt brpa oz yg ko target utk shri...da kira bgus kan...aku bajet shri 20oz ja...tp aku dpt kdg2 24oz...so kira ok lah kan..cumanya aku mntk angah amek kan aku supplement tu supaya aku dpt cover utk nx coming fasting month...risau milk production aku merudum time tu...
But anyway...aku enjoy breastfeeding. ..n aku harap sgt aku tak patah semangat! Fighting alia!!


Bila sekali sekala dpt 10 oz mcm gini pnya la eksaited uolls...


Some of d stocks....


Xrugi uolls bli deep freezer mcm gini


A great pump! Ringan n setanding dgn medela FS!

posted from Bloggeroid

PENGALAMAN BERSALIN…

Cakap psal bersalin…semua orang pompuan yang mengandung mesti ada pengalaman masing2 kan…mcm aku ni…mcm ntah hapa2 ja experience aku nak deliver Adriana hari tu…
Aku beranak kan Adriana tu pun msa 37 weeks ++…dua minggu before that rasa nk patah2 ja pinggang aku…sekali satg dia siku la..tendang la mengeliat la…apa la..sekali2 ngn aku mngeliat...hoihhh….ingat part tu rsa nk putus pun ada pinggang tu…
Aku selamat deliver Adriana hari Selasa, 2 nd April…kul 1.37tgh hari…fuhhh….tu pun kena operate..tak merasa mak jemah nk push2…hoihhh…kenapa kena operate?nnt aku cita kesah tuh…
Hah..back to where I am tadi…before aku deliver Adriana…hari Jumaat tu masa keja…aku masuk half day ja…second  half aku blah sbb aku rasa da tak boleh blah nk keja…sakit pinggang..rsa sneak perut mcm nk *berak ja hah…memulas..hari sabtu plak dr tgh hari tu aku ajak husband p Queensbay..jalan2 cari barang baby lg sket2…mcm tau2 ja baby nk kluaq awai kan…padahal baru  30 March time tu walhal due date 19th April tu ha..jauh sangat larik nya…punya la berjalan2 bawak perut..nak bagi baby kluaq cepat punya pasai…tawaf la Queensbay…penat sket…duduk..pastu jalan balik…balik umah membongkang ja keja…esoknya hari Ahad tu..aku ajak amir balik kedah…sbb aku nk angah check aku n bgi MC kat aku..sbb aku mmg da tak lalu sangat nk keja dah…mmg aku selalu cakap ngan baby aku dalam perut please kluaq awai before mak ngah dia pegi jepun..please baby please…so sbb aku mmg da tak daya nk keja dah…aku pun decide la last2 minutes nk balik kedah ahad tu.,..walhal tak plan langsung pun nak balik tapi sbb angah kata dia nk bg mc and she need to check me first..then sbb tu la decide nk balik terus ke sana…alang2 kan..angkut la segala mak nenek barang baby ngn mama baby ni….penuh keta..walhal due date lambat ag tuh….lpas smpai ja umah kt jitra…duk malam tu laki aku pun balik la penang balik sbb esok dia keja kan…
So pagi esok tu p la hospital ngn angah terus dia check n seluk check kot2 la terbukak…padahal tanda semua tak turun langsung kot…angah cakap da bukak 4 cm…n tanya aku xsakit apa2 ka…aku kata dak…so bila aku kata aku tak sakit…angah suh aku balik dulu..makan dulu puas2 nk makan apa…pagi tu makan nasik lemak ngn mama lepas check..balik umah membongkang lg tdoq…then mama masak tgh hri bngun makan lagi…then ptg p hospital balik ngn angah since tgh hari tu dia ada kes ka pa ka kt hospital jitra tu…ptg tu check pun stil 4cm…n angah nya ada rasa apa2 ka…serius aku rsa sneak nk berak ja..tu ja….balik umah ptg tu angah belanja plak cendoi pulut seround..hoyeahhh…amir maghrib tu da smpi jitra dah balik…mlm tu siap p tgk wayang gi Joe lagi tau..pastu makan kuey tiaw kerang…balik dr kluaq tu ngn amir angah tanya ada sakit apa2 takkkk..stil d answer is NO….hahaha….
Esok pagi masuk hospital..p la ngn angah kat PAC hospital sultanah bahiyah tu…selok lgi…4cm lagi..hoi sakit oi selok2..cuba bayangkan kalau doc lelaki…malu wei..dah la tangan jantan lagi besau wei…pastu angah pecahkan ayaq ketuban..adoiiiyaiii sakit nya pun..xder la…xla sakit sangat…tp sakit la jugak..mnjerit manja gutu…angah pecahkan ayaq ketuban tu dengan harapan contraction makin kuat..dlm kul 9 kot aku da check in labour room…time sebelom tu aku cakap kt amir,aku tak kira..aku nk dia ada sebelah jugak time aku beranak nnt…cuakk dia..last2 mngalah n masuk jugak temankan aku…so  bila kt labour room tu..diorg bg aku ubat utk kuatkan contraction kalau tak slap aku…pastu angah awai2 lagi da request epidural kat aku…mmg best la aku kan dapat epidural…jap2 nurse mai check ada contraction ka dak..still my answer is no….then…sebab da lama n baby punya pulse rate jap naik jap turun…n bila check stil duk 4cm jugak…n no contraction pun…dlm kul 12.30 tu the doc…angah pnya kawen decided (angah refuse untuk sambut any family members yg nak deliver…xsmpai hati katanya…n some more kalau jadi apa2 she cannot bear the consequences) I  have to go for ceaser…oh no!time tu rasa nk teriak sangat….weiiii…aku nak beranak normal kalau leh…tap ink wat mcm mana..dri aku mbahayakan nyawa anak aku…redha lah…lega la amir dia xyah tengok aku  beranak….n masa csear hari tu pun kawan angah yg operate aku..angah kat sebelah tukang tengok n sembang2 ngn aku ja…pastu bila baby kluaq dia kidnap terus bwak larik dari aku…ok fine!aku dengaq ja anak aku teriak..
seriously aku mmg tak rasa lgsung contraction…braxton hicks aku pnya la kaw2 hari tu smpi kena admit kt hospital hari tu masa week 33…smpai ngat aku n ink beranak tak ckup bulan ka..haih la…rasa mcm tak thrill plak aku bersalin hari tu..orang lain meraung2 ke daung…aku muka cuak2 suam2 kuku ja…duk tunggu ja bila contraction nk kunjung tiba…sedeh la jugak sbb tak dapat deliver normal kan have to go for csear…mmg la best tak sakit..tapi azab lepas operate tu? Seminggu aku jalan2 terbongkok2 sakit oi…batuk n bersin pedo2..rsa mcm nk terburai perut aku bila batuk ker bersin ka..bayangkan aku operate appendix dulu pun rasa nk terbarai da urat perut aku masa aku batuk..ni kan pulak luka csear kan….
Sampai sekarang aku tak paham..mcm mana org boleh suka2 request nk go for csear? N kakak aku angah paling pantang kalau patient dia saja2 gatai p request nak csear padahal boleh  beranak normal ja Sbb bagi aku…tu lagi sakit nak mam…baby yg kluaq scara csear nil g sensitive berbanding yg kluaq normal wei..sebab tu kalau baby sakit ka apa..org mesti check beranak operate ke normal….kalau csear org mcm tak heran sangat…so harap sangat2 anak kedua n next aku dapat merasa nikmat sakit contraction n beranak normal macam orang lain….

Sekian laporan kejadian beranak saya hari itu…

So now confinement leave aku da abeh...so kena la aku masuk kojer balik...huwaaa sedeh oiii nk kena tinggai anak....
Kalau tak pikiaq psai commitment yg byk...dah lama aku resign aku rasa....hoihhh...
So Adriana ni aku hantaq ke rumah babysitter...blok sebelah apartment ni jer...nasib dpt xjauh....xpun laki aku membebel kata penat nak angkut...cesss...org lelaki mmg cenggitu....pagi2 laki aku hantaq...sebabnya aku masuk keja awai sgt...kang before 7 nk hantaq kesian kt mek tu....aku lagi la byk beg...dengan beg pump nya...beg keja nya..lagi kalau kena angkut Adriana 2 trip la jwabnya...tpi da sbb laki aku willingly to hantaq aku lagi on jer....cuma kadang2 masa balik tu aku amek la...kalau aku rsa mlas nk masak la.
So far ok...baru 4 hari kan...bbsitter Adriana pun mcm ok...willingly to put her on her CD...feed her with my milk...tp before dat...mmg kena ajar dulu la sbb dia xpernah handle dua2 ni....
Tengok cara dia jaga Adriana pun so far ok...kemas n comey ja anak aku...xyah cakap tu la...umah dia pun sentiasa kemas...mcm xdak anak kecik...umah aku? Anak tak leh merangkak lagi..rumah da mcm tongkang pecah. ..esok boleh mrangkak jenuh haaa
CD n bottle susu Adriana semua aku tak bagi dia basuh...biaq letak ja dlm tu...nnt balik aku basuh...sbb aku takmau bebankan dia...lagi satu Adriana ni pe'el dia kadang2 tu ada la tdoq xsmpi 30mins da meraung2 nk susu balik...ye lah...susu ibu kan mudah handam....terkejut pengasuh awai2 tu tengok Adriana yg comey lotey ni meraung2 nk susu...kahkah....ampun ye kak...anak saya mmg cenggitu...cenggeng sehhh...
Tapi apa yg aku best psai bbsitter aku ni dia ada 2 org anak lelaki...yg kecik 4 thun...yg besaq 6 thun...so dia mmg suka sgt baby pompuan ni...Alhamdulillah. ...akak jaga la elok2 ya mcm anak sendiri...



Ni pun aku da strt rindu kat cik mek molek ni....


Haih...mcm mana la anak mama kt umah bbsitter kan...rindu sangat ni....aku plak mcm catch cold sket..so aku xnk la duduk dekat2 ngn dia...takut jangkit...nnt sian kat baby aku tu pulak

Oklah...gtg...

posted from Bloggeroid

Untitled...

in , , , by Alia Farhan, 10:42 AM
Sorry sbb da lama x updat3...s3babnya p3nat giler....0enat jadi seorg mama....ni pun nk tdoq da...s3mpat jenguk ke blig yg bersawang tu.....
Penat oiiii....
Tapi hilang penat bila tengok budak tecik2 tenet2 ni....
Haih laaa









Adriana..if u happen to read dis when u grow older n of coz me too....mama just want u to know that mama n papa love u so much darlin....
Please be a good muslimah....

Ok kah...
Mata pun da berat...
Gud nite....

posted from Bloggeroid

cakap psal breastfeeding ni...aku da rasa aku ni da semakin matang..ehh cehhh matang ker?kena la matang....dah ada anak sorg dah pun..xkkan la nk stay mcm dulu2 kot....
oklah back to topics...aku suka angat breastfeeding ni...lagi2 bila si Adriana ni duk tgh nyonyot aku main2 pipi dia...ehhh makin bulat n montel pipi kamu ya Adriana Arissa....semalam pergi cucuk Adriana yg sbulan tu..dia da 3.57kg....yeayyy da naik da berat dia....tak sia2 sumbat nenen aku ni everytime dia nangeh....
pipi Adriana ni makin bulat tapi badan stil solid gitu...kecik..haluih ja..nk mandi pun aku rsa takut....
n yg the best part of breastfeeding is....berat aku makin turun...yeayyyy....makan aku rasa pnya la byk gila...like seriously byk gila kot...sekali makan dua kali ganda dulu..pastu siap brtmbah baiiii....timbang semalam aku ingat nak naik...sekali trun haa 2kg...yeayyyy...seronok2....ni yg kalau boleh nk suh ja Adriana ni isap nenen sejam sekali neh...ehhhh....sesetengah org takmau nk breastfeed ni sbb takut breast sagging...dont worry model terkenal mirinda kerr pun breastfeeding..apedehal...yg penting khasiat susu ibu tu lebeh la bernilai dr any other milk in this world...bear dat in mind...jgn give up....always set mind to positive...jgn pikiaq yg negative...n yang penting kena doa selalu kat Allah...sebab yg nak bagi tu hak Allah....
relax ja makcik ni breastfeeding anak dia...no breast sagging issues pun!hahaha

akhir kata......
.....
.....
.....
...
..
.
yeah!
BREASTFEEDING....
IT ROCKS!

Ebm stock

in , , , , , by Alia Farhan, 11:29 AM
Ckp psai ebm stock aku...Alhamdulillah...rezeki Adriana lately makin meriah...terima kasih Ya Allah...
Ckp psai ebm stock ni...currently stock ebm aku utk adriana makin memenuhi or conquer ruang peti ais kt dapoq mama...
Ya lah..of coz la aku balik brpantang kt jitra kan...nsib la mama ada dua peti ais...so selamat la..xdak la rsa brsalah sgt...huahua...
Dulu masa awai2 nk kumpul stock ebm adriana tu...awai2 guna bkas dadih yg kecik2 tu ja..pastu up sket guna bekas dadih biasa tu...mai la ni kena guna pkastic storage yg double zip lock tu..biasa pgi2 stock aku meriah sket...boleh dpt dlm lingkungan 8~9.5 oz....so trus msuk dlm plastic storage 12oz tu..n then freeze kn kt bhgian atas..n biasanya for second session n session berikutnya aku selalu dpt 4~6oz...depends la..kalau adriana direct breastfeed tu kurang la sket...tpi xpa..aku lagi suka bonding time dia direct breastfeed.boleh sembang2 ngn dia..pastu cuddle2 dia..hee comels betul la mek ni...gewammmm.....
So biasanya the second n next2 session tu aku akan bubuh dlm bekas dadih ja..sebab kdg2 aku pumo tym adriana tdoq kan..so mau tak mau aku bg la dia stock2 yg aku da perah ni...
Persoalannya lani...peti ais umah mama aku ni nk penuh dah...harus ke dak aku sruh laki aku bwak balik dulu ebm stock yg ada ke penang n simpan kt umah ktorg dulu...acaner tu? Buntu aku tau...


Stock ebm yg makin memenuhi ruang legar peti ais...


Rekod pgi td..9.5oz...go alia go!

N ptg td pun ada satu cita sedeh jugak..satu jitra black out...lbeh kurang dlm sejam jgk la...kira dlm kul 6 mcm tu patutnya aku kena pump kluaq dah...dan nk dijadikan crita letrik plak xdak...adoyaiii...mmg la rumble tuff aku ni leh manual...tp kan ker aku pnya tgan sakit..so xdaya la aku nk manually pump them.lagipun..sebelah pump..sebelah mnjejes2 jugak kuaq kan...trus bg adriana mnum ptg td..while the other side mnjejes2 kluaq tau...abeh basah baju aku...sedeh oi....nk nangeh aku rsa td...
Terus aku msg laki aku suh beli rechargeable battery...senang aku nak guna kalu takdak letrik ka power point ka..

Mmg byk jugak dugaan nk sediakan ebm utk Adriana ni...btw aku br ja try Alfalfa from Shaklee...esok nk tgk kesan dia...sebab Alfalfa ni org kata milk booster..apa pun yg penting kena byk brdoa kat Allah...sbb rezeki ni milik Allah...mind set kena positive...kita boleh merancang n berusaha ja...yg nak bagi tu hak Allah...

posted from Bloggeroid

Hi since motherhood hit me...I was super bz...bz la sgt kan...adriana tdoq aku pun tdoq...bila mlm ja layan cita korea...haihh...tu pun curi2 sat msuk tgk dia kt dlm blik..takut dia lapaq ka apa ka...hehe...
Ok back to my main purpose of this post...I want to introduce u guys to my super fren..NUK teats...
Y NUK teats? Simply bcoz u can see d design is quite same with the mother's nipple..plus it's anti colic too...
Why d design is super important during feeding ur baby while u're still breastfeed ur baby? Simply bcoz to avoid nipple confusion...
For example I'm still fully breastfeed Adriana...n In Sha Allah will try to breastfeed her till she's 2 years old..
My problem is..sometimes when my breast is full n melimpah ruah dgn milk..she refuse to drink or maybe too lazy to drink because she's fall asleep..so to avoid "bengkak susu" I have to pump out n make a my ebm stock..
So what do I do with my ebm (express bresst milk) stock? I still using it to feed her sometime...sbb kalau dia da lapaq sangat meraung2 anak aku tu taknak suck kt my nipple maybe due to slow flow...haha...so to prevent dat..last time I fed her using syringe but the problem is both of her arms xleh duk diam...nk jgk bersilat dengan mama dia ni...padahal meraung2 lapaq...so sebab kesian I refuse to use the syringe..n start using common teat n bottle..
N then bermula lagi satu episod duka bila start guna common teat ni...sudahla cepat ja dia minum..pastu bila nk menetek kat aku mula la meraung2 lagi...flow lmbat n nipple confusion...
So to avoid this...I remembered...one of my fren k.shila before dis suggested me to 7se this NUK teats due to the design...
Memang before this da pernah tgk kt jusco..tp asik lupa ja nk beli. .so now beli facinh this problem mngelabah nk cri kt jitra ni...nsib la dkt guardian ada..tpi yg tak bestnya sgtla limited..after few research on d net...si for Adriana yg fully consuming her mama's milk ni...we have to go for size 1 or for 0~6months...but if u happen to feed ur baby with formula milk which the molecule is quite big..then have to go for size 2...size 2 also for 6~12 months but if ur baby consuming ebm..then no 1 will be no problem...


Ni stock ebm hasil perahan tiap2 hari..hopefully dpt berikan yg terbaik utk Adriana..


Nak cri teats size 1 saja tapi xdak..ada size 2 ja...quite mahai..dlm rm23.90 for this set..kalau yg 250ml dlm rm25.90..nk beli yg besaq mcm too big for her...belasah ja lah amek yg kecik...so mau tak mau amek la dgn botoi sekali..at least kalau tak muat ngn botoi lain boleh pkai botoi ni kan..tp yg bestnya..nsib la boleh msuk ngn botoi pureen jgk...


Hasik perahan di pagi hari...agak lumayan...syukur kepada Allah...

posted from Bloggeroid

Sayang...

in , , , by Alia Farhan, 10:36 AM
Husband:hi hello....me:hi b...how are u?
Husband:I'm fine...how's my sayang doing?
Me:which sahang? (I'm askin because he never called me sayang...he only called me b most of d time)
Husband:my new sayang...adriana....
Me:she's fine...then I 'm not ur sayang la?
Husband:u d old one...she's d new one....
Me:ok fine....
Hehehe....
Tell me sapa yang tak syang anak oi...
To my princess...Adriana Arissa...papa n mama love u so much....
We will give u d best of love...education..etc....
Please be a good n solehah daughter ya sayang....


My bundle of joy!


My husband new lover!


The cheeky face


My sugar pie!


Before


After....yooo....I'm scoffield from prison break! Still cute without her hair rite....hehehe...

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS