Heart beat

Thanx Allah for sending these two amazing peoples in my life..
Along with beautiful family members that I belong to....








My wonderful heart beat...
posted from Bloggeroid

Dear blog

Dear blog...
Sorry sbb da lama x merepek dalam ni....sorry jgk dah lama tak pok pet pok pet...
Bz sgt lah...
Bz mcm2 lah...
Malas nk story lg xdan...
Ni pun bru blik beraya dr jitra ja ni..
Ni pun melepet..esok nk kojo pulak haaa..
Apa pun layan la gmbaq2 ni dulu...
Nnt aku janji...aku akan try upd…

My lovely Adriana Arissa...

Dis pic...rsanya Adriana bru ja brapa hari..


Ni bru semnggu kot..

Ni pun sama..sbb tak cukur lagi rmbut dia time ni

Ni pun awai2 dulu jgk..2 weeks plus kot sbb rmbut pun xckur lg

Ni da strt jdi si botak yg cun

Ni da lpas pantang ni..sbulan lebih



Ni da msuk 3 bln lebih kot...da strt ayu2 dah ni

Da …

Up to no where

Here I am...
Tak boleh nak tdoq...
My angel Adriana batuk...berkahak plak tuh...pastu pesyen dia batuk teran sbijik mcm papa dia..haih la anak...
Wat mama risau ja syg!
Speedy recovery ya syg mama....


Papa n mama love u so much dear Adriana Arissa. ....
posted from Bloggeroid

Petua keringkan hingus baby...

Since mek kenek Adriana ni kena selsema..sgtlah kesian bila dia ketat hidung kan..menangis ja lah keja dia..takut nk biaq lama2..nnt jdi kahak..susah plak..smpi nk kena p clinic sedut2 bagai...kang xpsai2 ada yg sesak nafas...sekali ngn mama dia kang nangeh jgk ni...
Petua dia tak lain xbukan...gun…

My lil girl

Pitty her...
Selsema pulak!
Speedy recovery Adriana...
Mama n papa love u so much cutie pie!
posted from Bloggeroid

How's ur life lately??

Ever wonder how's my life lately? Yeay...since entering motherhood...there is no more ME...MYSELF...yg ada...Adriana Adriana Adriana....all my personal matters become no 2...yeah...dats happened when u become a mom...I dont even have time for face treatment at home...face mask semua tolak sebel…

My breastfeeding moment...

Talking about my breastfeeding journey...I must admit it is tough...esp for those working moms...lagi2 kalau keja hg jenis kena entertain org ker...keja kt production side mcm aku ni ka..pendek kata...keja kau bukan la sekadar duduk di meja..sambil mnghadap pc n sambil2 tu boleh mngepam selang 3 ja…

Pengalaman bersalin

PENGALAMAN BERSALIN…
Cakap psal bersalin…semua orang pompuan yang mengandung mesti ada pengalaman masing2 kan…mcm aku ni…mcm ntah hapa2 ja experience aku nak deliver Adriana hari tu… Aku beranak kan Adriana tu pun msa 37 weeks ++…dua minggu before that rasa nk patah2 ja pinggang aku…sekali satg di…

My pumpkin marshmallow

So now confinement leave aku da abeh...so kena la aku masuk kojer balik...huwaaa sedeh oiii nk kena tinggai anak....
Kalau tak pikiaq psai commitment yg byk...dah lama aku resign aku rasa....hoihhh...
So Adriana ni aku hantaq ke rumah babysitter...blok sebelah apartment ni jer...nasib dpt xjauh...…

Untitled...

Sorry sbb da lama x updat3...s3babnya p3nat giler....0enat jadi seorg mama....ni pun nk tdoq da...s3mpat jenguk ke blig yg bersawang tu.....
Penat oiiii....
Tapi hilang penat bila tengok budak tecik2 tenet2 ni....
Haih laaa









Adriana..if u happen to read dis when u grow older n of coz me too....mama …

breastfeeding....

cakap psal breastfeeding ni...aku da rasa aku ni da semakin matang..ehh cehhh matang ker?kena la matang....dah ada anak sorg dah pun..xkkan la nk stay mcm dulu2 kot....
oklah back to topics...aku suka angat breastfeeding ni...lagi2 bila si Adriana ni duk tgh nyonyot aku main2 pipi dia...ehhh makin …

Ebm stock

Ckp psai ebm stock aku...Alhamdulillah...rezeki Adriana lately makin meriah...terima kasih Ya Allah...
Ckp psai ebm stock ni...currently stock ebm aku utk adriana makin memenuhi or conquer ruang peti ais kt dapoq mama...
Ya lah..of coz la aku balik brpantang kt jitra kan...nsib la mama ada dua peti…

NUK teats review

Hi since motherhood hit me...I was super bz...bz la sgt kan...adriana tdoq aku pun tdoq...bila mlm ja layan cita korea...haihh...tu pun curi2 sat msuk tgk dia kt dlm blik..takut dia lapaq ka apa ka...hehe...
Ok back to my main purpose of this post...I want to introduce u guys to my super fren..NUK …

Sayang...

Husband:hi hello....me:hi b...how are u?
Husband:I'm fine...how's my sayang doing?
Me:which sahang? (I'm askin because he never called me sayang...he only called me b most of d time)
Husband:my new sayang...adriana....
Me:she's fine...then I 'm not ur sayang la?
Husband:u d old …