Review Shin Ramyun Noodle Soup

by Alia Farhan, 4:24 AM



Ada yang pernah makan Shin Ramyun Noodle Soup ni? 

Aku kan selalu la nampak noodles ni orang Korea duk makan dalam vlog depa... Serius teringin gila.. Pastu kan kalau pi kt tempat mee meggi ni mesti akan lalu lalang dekat situ and nampaka Shin Ramyun ni... 

To be honest mula-mula tu takut la juga kan.. Ya la.. Mostly aku tengok malay takda pun yang review menda alah ni... 1st thing 1st bila duk tengok tu memang packaging dia ada halal.. So ON ja lah.. Yang ni buat dekat Korea ya.. Ada pengiktirafan HALAL from sana jugak la... 

Bila nak beli tu pikir banyak kali jugak la... Sebab apa.. Sebab biasanya benda alah ni diorang jual 5 pek terus... Dalam RM15+ macam tu jugak lahhhh... Ahh sudahh.. Kalau beli sampai 5 tapi bukan taste aku camnoooo haaa.. Tak ke naya nak abih kan sampai 5 tu haa... 

Sekali ntah bila aku pi ke 7 e ka apa ka yang ala-ala mart mcm 7 e ni jugak la... Dia ada jual Shin Ramyun ni sebungkus macam ni... Apa lagi.. Terus la aku grab seketul sebab nak rasa... 


To be honest aku suka rasa dia... Nak describe rasa macam mana tak reti... Rasa macam sup tapi bukan sup kosong macam sup ayam tu.. Bukan ye... Dia ada rasa pedas-pedas skit.. Ni aku splash cuka skit and then yang lain masak macam biasa.. Lepas tu aku letak la ayam... Mushroom skit... And oh ya.. Aku tumis la dulu benda2 macam bawang besar and bawang putih tu... 

Lepas ni boleh beli lagiiii sebab aku macam suka ja sebab sedap weiiii.. Le0as tu texture mee dia tu tak macam mee meggi dekat sini.. Lain ya.. Lainnn... Xtau nak explain macam mana lain dia tu.. Yang pasti texture mee dia tu best.... Hahhaha.. Hujan2 macam sekarang ni layan la kalau makan meggi mcm gini... Dan2 telan ayaq lioq tengok gambaq Shin Ramyun ni... 

Ni tengah pikiaq nak masak kueytiaw goreng ka nak makan Shin Ramyun ni😂😂😂



SHARE 2 comments

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS