It's already August.... Cepatnya masa berlalu kan... Another year wasted because of this Covid 😢😢😢

Tapi xpa... Kita ada banyak cerita untuk ditonton🤣🤣🤣 tengoklah sampai lebam ya. Antara yang baru aku tengok adalah Fast And Furious 9 : Fast Saga ni. Nak kata excited nak tengok tu ada la sikit kan... Tapi sebab kali ni xda Hobss N Shaw tu aku macam mehhh sikit la kan.. Nak pulak ada John Cena... Hukaloh!






Tapi takpa... We being natural here as much as I can! Ahaaaa.... Cerita dia start with Dom, Letty and his son duk la kat cherok tok kun mana hala ka sebab nak lari dari hiruk pikuk bla bla bla... Tibehhhhh Roman mai kata Mr Nobody hilang and the saga begin! Wehuuuu....

Awal2 cerita bagi aku dah macam cerita Tamil 7 petala langit dah. Tak tau la nak describe macam mana wei. Aku dengan laki aku tengok duk WTF.... cam banggang jugak pun ado lahhhh.... 😂😂😂

Kalau sebelum2 ni dalam FF 7 depa lawan dengan kapai selam depa menang kan... Kali ni depa bawak kereta pergi space ship! Dem jahanam pengarah sapgammmm ke ni!!!




Sumpah jalan cerita boring wei... Laki aku siap pi toilet.. Buat apa ntah kat Ecah kat dapoq.. Aku pulak duk nganga nak cari apa yang best dekat FF kali ni. Seriously aku rasa ni cerita FF yang paling terpesong dari cerita FF awai-awai dulu.

And yang paling best, Han hidup lagi wei... Kahkahhhhhhh... Halahhhh kasimmmmmmm! And sapa pulak John Cena ni dalam ni?!!! 



Nak tau apa kena mengena FF kali ni dengan Han hampa kena la tengok kan... Cukup lah aku reveal skit2 kenapa aku cakap pengarah sapgammm time buat cita ni 🤣 oh lupa.. Mia pun mai balik... Brian jaga anak2 kat rumah 🤣🤣🤣

Yang penting waktu Hobbs dalam FF8 tarik helicopter dengan tangan dia yang power tu... Idok lerrr nampak macam sapgammmm sangat....

Ntah la dengan2 aku layan kepala macam sapgam pulak masa tengok cerita ni. Hareyyyy xdak feel Fast n Furious (kita tau FF dulu cita pasal kereta yang best.. Drift jadah la)... 

Dah la.. Lepas ni tak payah lagi dah buat cita Fast Furious 10 pulak... Aku takut nanti mission onboard kena pi planet Pluto pulak nak selamatkan Mr Nobody kat situ pulak 😑😑😑





SHARE 6 comments

Add your comment

  1. Baru plan nak tengok gak ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee. Tgk la... Agk boring n ntah hapa2 ntah 😂

      Delete
  2. Dah tgk semlm, melmpau btoi nek roket, pasni jadi submarine pulak kot, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Over gila... Dah la.. Xyah ada sambungan FF10 dah.. Mengarut gila🤣

      Delete
  3. hahaha..dah jadi mengarut..thanks kak for this review...macam aper lg kan movie ni..mcm malas pula nk tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya makin mngarut dah.. No wonder la 3 stars ja rating😂

      Delete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS