My New Balcony Garden

in , by Alia Farhan, 12:01 AM
Pening lah dua 3 menjak ni dengan cerita Covid 19 yang naik mendadak ni. Aduhhh sakit dada...

Bukan saja2 nak pannick.. Tapi berpesan2 lah.. Time2 dilanda wabak macam ni.. Elak lah berpeleseran tak tentu hala. Yess memang tengah cuti sekolah.. Tak salah pun kalau berkurung dekat rumah sampai wabak ni reda dulu.

Nak tawakal pun.. Usaha kena ada. Yang masih gigih travel ke negara2 yang terjejas teruk tu.. Korang xda perasaan ke macam mana ka? Cerita yang dekat Italy tu menginsafkan korang ka? Dengan peningkatan sampai 190 orang dah tentu la kita pannick kan.. What if jadi macam Italy.. Pihak doctors kena pilih nak selamatkan sapa dulu. Bayangkan yang kena tu mak ayah kita.. Tak rasa bersalah ka?

Ni another mass gathering dekat Penang pulak... Hmmmm.. Speechless dengan orang Malaysia ni. Sebab tak reti2 amik pengajaran dengan apa yang duk berlaku.
Hmmm malas lah nak cakap panjang lebaq... Bukan orang nak baca pun kan...

Ahhh jommm lah kita tengok my new balcony dekat rumah baru ni.


Hola... Sekarang lagi bertambah2 banyak pokok. 


Cili




Bayam brazil


Tomato ceri


Ketumbar jawa


Terung


Kacang panjang renek


Keledek ungu. Tengah biarkan dia tumbuh tunas dulu... Nanti akan pindahkan ke dalam pusu. Plan nak amil pucuk dia untuk buat ulam/sayur. Lagi satu daun dia lawa. Warna ungu macam tu. 


Baru semai pokok sup ni. Harap2 mnjadi la ya


Ni pokok kangkung. Pun harap2 membesar dengan jayanya lah ya


Lepak dekat balcony masa pago 1st day Restrictions Movement dekat Malaysia. 

Kamon Malaysians.. Kita stay dekat rumah ja. Kawal pergerakan. Takdak reja takyah duk wat ramai nak keluaq. Together we break the virus chain. 




SHARE 1 comment

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS