Adriana's milestone

My bubbly lil girl is big girl now!

Saja nak buat catatan tentang sikit tentang anak sulung yang sorang ni. Supaya nanti kalau dia d besar panjang and kalau mama dia panjang umor lagi dia akan tau betapa sayangnya mama dia ni kat dia.

Yelah, anak sulung la katakan. The first one yang kita tatang a…

Ooo anak

Gila mencabar kot nak homeschool kan anak konon2 nya lah kan.

Kita ajaq A - B -C dia sebuk nak main lego dia. Ok lah oklah. Kesimpulan dia kita belajaq ABC 10 minit dulu jadi la ya hari ni.

Esok kita belajaq lagi. Yang balance kita main-main la ya.


Ajak baca buku jap. Ok lepas da abih baca dia bele…

Self reminder

Dear Alia,




Keep calm and dont tarzan- tarzan anymore.
posted from Bloggeroid

please tell me how

yeah..mencabar...
i know...parenting is not an easy task rite?
payah admit that...
what u do today will reflect ur kids in their future...

pernah tak kadang2 rasa nk loose temper?
geram sgt kadang2 bila anak kau asik nangis2 jaa...geram sgt2 gerammmm....
nak pakaikan diapers pun nk kena bersilat...…

cara nak elakkan marah anak2

untuk perkongsian buat mama hebat...

aku pun amik dr org...
senang paste kt blog sdri...nnt apa2 tgk kt blog balik ja...
aku bkn apa kadang2 termarah jgk kat Adriana...biasalah budak tgh lasak...
kita pulak bz ke laut ja...
nk wat keja rumah lgi...kita mengemas..dia pun nk tolong kemas jgk...mau x …