Merah mak ngah

Selalunya aku ni biasanya akan make up natural n earth color for eyes...klau lips pulak biasa suka kaler yang soft...pinky or bright pink.....

So far aku ni memang takdal keberanian lagi nak pakai lipstick kaler merah mak ngah tu....tapi event baru2 ni...yg Dumex tu...aku request MUA Laura Mercier …

Contouring vs strobing???

Contouring techniques








Strobing techniques







My look using

Contouring techniques:










Strobing techniques:










And this is the difference between contouring and strobing


Left one contouring while the right one is using strobing technique...
Which do u prefer?
Me personally prefer the strobing one bcoz it is …

Simple make up on the go

Sejak2 duk amik job make up org ni kan...suka la jgk make up nk ter over2....
Ehhhh....
Pastu nanti encik suami pun bising la....
"U ni nak p mana...make up lawa2 sgt ni???"

Ehhh dia ni....
Dia tak tau ka....bini dia ni da bergelar seorang mak andam...so kena la calit skit2 tak kasik puca…

FEELVOGUE SUPERCOVER

Salam korg,

Rasanya la kan....foundation FV ni mmg dah femes sgt dah kan???

Bagi yang tanya ok ker foundation ni?tahan ke?bercapuk2 dak?
Jawapan dia...tahan..tak bercapuk...malah effect flawlesss gitewwww.....

And the best part is lagi kita berpeluh...lagi la glowing gitewww....

Selalu foundation d…

make up trick

hari ni main make up trick...
apa yg trick nya???
trick nya bila aku jadikan ini....


foundation from NYX ni....as a bronzer or contouring powder...

tapi...


kena lah amik kaler yg paling gelap....



so aku pilih code in nutmeg ni....
sebabnya ni kaler yg pling gelap....



tgk..cantik kan kaler dia kalau…

Paint Pot By MAC review

Aku ni mmg problem kalau pkai eye shadow ni...dulu la...
memang tahap fail kalau pkai eye shadow tu...mcm ekeleh...org lain pakai lawa ja...aku pkai mcm xnmpk..padtu kadang2 sememeh gila....
rupa2nya...aku xjmpa lg yg sesuai ngn aku as eyeshadow based...

sebelum ni just try pkai yg benefit utk base…

Glam Caddy Make up Organizer

wehuuuu....
sapa suka make up angkat tangan cepatttt.....

sapa byk make up bersepah2 mcm aku nk angkat tangan cepat......

sapa dah buntu nk simpan mcm mana angkat tangan cepatttt.....

ya lah ....
ya lah....

bukan korg ja buntu...

aku pun buntu kdg2 bila tgk brg2 make up aku brsepah2....

makaih.....…

Make up tuto II

Another random pics from the net...heppy tryin angels





posted from Bloggeroid

DIY nude/pink lipstick

Can try it home...but instead of using wax or crayon...maybe can replace it with vaseline...vaseline has been known can act as moisutrizin agent....
Happg trying angels....

Published with Blogger-droid v2.0.10

Barbie doll look...

Sapa kata kita takleh ada kulit ala2 barbie doll?
Buleh ja kalau kita pandai pilih product kan...sekarang ni mcm2 product juai kat pasaran mcm goreng pisang panas....up to u guys nk pilih yang mana....pandai2 lah nilai....review balik baik buruk product tu kan...



Nk kata barbie doll tu idak lah ka…