Untitled...

Sorry sbb da lama x updat3...s3babnya p3nat giler....0enat jadi seorg mama....ni pun nk tdoq da...s3mpat jenguk ke blig yg bersawang tu.....
Penat oiiii....
Tapi hilang penat bila tengok budak tecik2 tenet2 ni....
Haih laaa









Adriana..if u happen to read dis when u grow older n of coz me too....mama …

halba as natural milk booster

BAGI IBU-IBU YANG MENYUSUKAN BAYI, HALBA MEMBANTU UNTUK MENAMBAHKAN SUSU BADAN.

Bila saya terbaca sebuah hadis, Nabi s.a.w bersabda yang bermaksud ” Sekiranya umatku tahu akan kelebihan halba nescaya mereka sanggup tukarkannya dengan sebanyak timbangan emas” (Books of Sufi Healing m.s.58)

Rasullullah…

Online shopping

Kenapa saya suka online shopping?
Sebab ia bestttttt sangat.....
First sebab senang...di ujung jari ja...
Boleh wat comparison price hanya di ujung jari...xyah pun nk kena p msuk kedai sana sni...dlm erti kata lain xyah penat2 berjalan...sepppp lomak denn yuu...
Lpas tu kadang2 online shop lgi mura…

Aktiviti rangsang si manja

Menurut pakar, bermain membantu perkembangan bayi dan kanak-kanak. Bayi baru lahir mampu melihat, mendengar serta berupaya mengenal bau ibunya. Lakukan aktiviti sesuai dengan usianya. Anda pasti terkejut melihat kemampuannya memberi tindak balas.

Jom ayah dan ibu sama-sama lakukan beberapa aktiviti …

Tip pantas untuk mama2 yang bekerjaya

Bergelar ibu berkerjaya memang mencabar. Banyak yang hendak diuruskan, keperluan suami, anak-anak dan rumah tangga semuanya sama penting. Pasti setiap ibu punya cara tersendiri memastikan semuanya terurus rapi.

Semoga panduan berikut mampu membantu ibu-ibu berkerjaya menjadi bertambah hebat dalam pe…

Cloth diapering....

So hari ni da start bg alAdriana pkai her cloth diapers....bygkan beli pnya ka byk...about 24pieces jgk..strt day she was born aku pkai kn dd (disposable diapers ) ...ye lah satu sbb aku cser...n mmg aku ngaku aku tak ckup kuat utk nk bsuh n change her diapers semua...so I just let my husband bough…

breastfeeding....

cakap psal breastfeeding ni...aku da rasa aku ni da semakin matang..ehh cehhh matang ker?kena la matang....dah ada anak sorg dah pun..xkkan la nk stay mcm dulu2 kot....
oklah back to topics...aku suka angat breastfeeding ni...lagi2 bila si Adriana ni duk tgh nyonyot aku main2 pipi dia...ehhh makin …

Susu ku oh susu ku

Disebabkan space yg makin terhad dlm peti ais mama n aku malas nk kacau peti ice luaq tu...maka 3/4 dr stock susu adriana da ditransfer balik ke penang oleh husband aku yg hensem itu...hikhik..kembang idung la tu kalau baca kan...
Xsangka boleh tahan jugak susu den ni haaa...kena trus think positiv…

NUK teats review

Hi since motherhood hit me...I was super bz...bz la sgt kan...adriana tdoq aku pun tdoq...bila mlm ja layan cita korea...haihh...tu pun curi2 sat msuk tgk dia kt dlm blik..takut dia lapaq ka apa ka...hehe...
Ok back to my main purpose of this post...I want to introduce u guys to my super fren..NUK …

Sayang...

Husband:hi hello....me:hi b...how are u?
Husband:I'm fine...how's my sayang doing?
Me:which sahang? (I'm askin because he never called me sayang...he only called me b most of d time)
Husband:my new sayang...adriana....
Me:she's fine...then I 'm not ur sayang la?
Husband:u d old …

Presenting.....

Our lil princes....
Our lil precious.....

















On 2nd of April. ...at 1.37pm...i gave birth to our liltle princess named Adriana Arissa binti Amir Mohammad Firdaus.....she was 2.92kg n now at day 10 is 2.95kg...
posted from Bloggeroid

Tanda2 nak brsalin...

Biasanya org ckp kalau ada tanda2 ni kiranya nk brsalin la tu:
1) turun darah sikit campoq dgn lendir2
2)keluaq air yang banyak...kira pecag ketuban la tu...mcm dlm cita2 kt tv tu...tp yg ni jarang la sgt nk jd sesenang tuuu
3) sakit pinggang kerap gila
4) contraction...makin lama makin kerap....

M…