Nasi Dalca Surr di Kassim Mustafa Penang

 Hari Jumaat lepas... Malam tu tibehhhhh lapaq nak makan nasi dalca pulak. Tapi time tu dah lewat pulak... Nak harapkan Nasi Dalca Rahim memang jawab dia kuah pun dah takdak cerita dia.

So laki aku cakap.. Jom try dekat Kassim Mustafa.. Depa kata dah surr balik... Aku pun lupa when was the last time i ate there. Hahhahaha. 

And here we go again.... Yang penting tak payah la nak que punya panjang macam orang gila ya. Tengok lauk2 dia surrrr karewaleee.... Hahhahaha


Ok dalam ni.. Lauk dalca dia sampai lambat skit. To be honest... Dalca dia ok ka tak ceroi sangat macam ada sesetengah kedai tu buat kan. 

Untuk malam tu.. Laki aku amik ayam kari bahagian dada... Kurma kambing dua ketul.. Ayam goreng seketul... Dalca.. Sayur kubis.. Dengan sambal nyok.... To be honest... Aku rasa after penambahbaikkan rasa dia setelah mengalami zaman kejatuhan... Bagi aku rasa dia da improved a lot....maybe sebab aku prefer kari dia yang lebih pekat n pedas2 skit... And sambai nyoq yang lebih pedas... I dunno... Tapi tu tekak aku la kan... 

Untuk orang-orang luaq yang tertanya2 nasi dalca tu apa... Sama dak dengan nasi kandaq ka dak ka... Dia tak sama dengan nasi kandaq.. Sebab nasi kandaq tu nasi biasa... Yang ni nasi minyak... Lauk tu lebih kurang sama ja lah.. Kena makan dengan dalca baru la jadi nasi dalca kan.... 

Apa pun... Aku rasa Nasi Dalca dekat Kassim Mustafa dah kembali surrrr...... 

Kalau hampa nak pi try boleh la ke 

Kassim Mustafa Nasi Dalca, 

Chulia Street, 

10200 Georgetown, 


Penang


Kat Penang ni bukan sekadaq nasi kandaq ja tau yang best... Nasi Dalca pun wajib orang luaq cuba.... So lepas PKPB  ni kalau sapa2 nak mai Penang menghilangkan duka lara xleh pi mana2 time PKPB ni boleh la mai makan tang sini. Kita support our local food okeh... 






4 Comments

  1. bestnya sesekali layan tekak makan di luar.

    ReplyDelete
  2. Oooo... ada nasi dalca rupanya. Nasi minyak. First time dengar. Tq for sharing.

    ReplyDelete
  3. mai la teluk bahang rasa nasi dalca mamak daging dekat cafe round island :)

    ReplyDelete

Post a Comment