Western Food Penang : Cafe Takdak Nama

 As hilarious n funny as this cafe sounds... Well i must say the name itself caught our attention to try their food while searching around Western Food at our place.


Nampak2 ja nama cafe ni terus kami laki bini cakap why not.. N Adriana reaction to this cafe name... This is so funny... Thei cafe name is Cafe Takdak Nama... How hilarious is dat kan ma... Well.. Its kinda catchy what thus kind of name....

So here we are.... 
Searching for good foods during our weekend... 

Kedai dia kecik ja... But i must say the owner sangat creative to come with the ideas like this kan... 



Pandai dia guna ruang n how creative buat meja n kerusi dekat atas mcm ni kan... Anak2 aku pun kemain excited la kan nak makan atas tu.. But sorry dears... We are nit having the food up there.. Hahahaha... 


Jom tengok menuuuu... 



Nyumss... Tengok la descriptions dia mangkaq kan... Aku suka owner dia sebab creative sangat! Dengaq kata owner dia Mamak Kwangsoo... Aku mati2 la ingat Mamak Chinese Look/Mamak Putih tu.. Sekali bukan.. Hahahha... 

So lepas dah order mari lah kita tengok yang sampai macam mana ya... 


Ni fish grill with lemon apa ntah... Sedap gilosssssssssss... Aku sukaaaaa gillllaaaaaaa... 
Recommended gilaaa


Ni aglio olio utk Ecah..mintak tak pedas... Tpi bila tak pedas macam kurenggg kick pulekkkk... Tapi ok la... 


Ni Adriana punya bolognese... Sedap! Walaupun bolognese is my least pasta menu dat i like.. But this one is good. 


Ni fish n chips aku order... Ermmm.. Kenapa ehhh kat Malaysia ni xbuat fish n chip ala2 kt Ozie tu... Sakit pulak hati aku bila yang macam ni mesti overcooked n keras skit😭
Not recommended.. Baik order yang awal2 aku tunjuk tu.. Yang tu sedap gilos


Ni platter apa ntah laki amik


Yesss.. Memang order lebih.. Biasa la laki aku... Food sensory katanya khennn.. Platter ni ok la not bad.. Sedap jugak.. Boleh order kalau ramai2 kan... 

Overall.. Bagi aku kedai dia not bad.. Sedap jugak la bagi aku... Makanan pun cepat gak sampai.. Servis pun baguih... Aku suka... Repeat balik? Of course why not kan.. Aku nak makan yg fish lemon apa ntah tu lagi.. Haahhaha... 

So hampa-hampa kat Bayan Baru yang cari Western Food yang best.. Boleh la pi try dekat Cafe Takdak Nama ni... 

Alamat:

Cafe Takdak Nama
2A, Persiaran Mahsuri 2,
Bandae Sunway Tunas, 
11900 Bayan Lepas, 
Pulau Pinang

No Telefon:

012-475 5824

2 Comments

  1. stay penang juga..tapi ni baru first time i tau about this cafe! im trying :)

    ReplyDelete
  2. last menu platter tu nampak paling shedapssssss

    ReplyDelete

Post a Comment