Lovely evening at Hard Rock Cafe Penang

 As we know.. Malaysian celebrate Hari Malaysia on the 16th of September every year.. So its clearly a public holiday for Malaysians.

So since its a public holiday, me and my husband decided to bring the kids for a nice meal... At first we decide to have our meals at Chilis, Gurney Plaza. Tapi nak masuk parking pun dah mnghadap que punya panjang... Blum lagi nak kena tunggu dapat parking. 🤭

Finally we changed our plan... Makan dekat Hard Rock Cafe Penang ja lah. Lagipun dah lama xmakan dekar HRC... tup2 tap sampai la HRH Penang. Nasib banyak parking lagi and belum time orang check in lagi... So dapat la kami park dekat area HRH tu juga.. Kalau kena park outside memang malas gak cita dia... 

So here we are...



Rindu nak tengok live band dekat sini... Last time pi Faizal Tahir performed dekat sini... 



Lets get it started 


Nak tengok menu kena scan dekat yang ada depan Adriana tu... 



Menu sejak2 MCO ni xbanyak dah mcm dulu-dulu 


While waitin for her meal... They gave the kids some fun activity hands out so the kids xla boring sangat kan. 


This young fellas kan... Dah macam Agnes dalam Despicable Me tu... 






Nothing much change in the interior after almost 2 years not coming here.. I think... 

So here come the foods... 


Ecah punya.. Mac n cheese... 


Adriana punya beef burger... 

Sadly for kids ada 2 choices ni ja. I wish they have more. 


The kids menu finally there... 


Nachos laki aku ordee.. Bapak banyak gila... Nasib la order ni.. Sementara order kami dua nak sampai.. Lambat gila meals kami dua sampai 😂


Ni aku punya salmon tu..kalau mai HRC Penang ni memang selalu aku order yang ni ja.. Tapi buttee yang bulat tu makin lama makin kecik🤣🤣🤣


My husband New York Steak... Ok la sedap gak... 

Lepas ja makan2 n chillex sat.. Kamu pun pi la lepas sat dekat lobby... 




Duk geram tu tengok pool. Depa dua tak pernah stay sini lagi. Papa n mama ja pernah stay sini masa honeymoon dlu. 🤭🤭🤭
Nak ajak mai stay HRH pun rumah ni da ada swimming pool... So no excuse la nak kata kat papa kesian budak2 nak mandi pool🤣


Duk buat perangai ajak balik rumah sebab nak mandi pool. Masing2 baru ja baik dari selsema n batuk.. Memang xla nak bagi mandi pool kan. Dari lepas raya haji yang start ada kes balik dekat Kedah n Penang memang aku tak bagi lagi depa dia mandj dekat bawah. Kesian gak kt depa dua.. Talu tu la.. Its foor good kan. 

Ok lah.. Bagi hampa yang mai stay dekat Hard Rock Hotel Penang.. Boleh la try pi makan dekat Hard Rock Cafe depa.. Kalau dulu sebelum MCO selalu la ada live band kan.. Lani dah xdak la... Mcm tak berapa fun plak lepask HRC tapi xdak live band kan. 

Tapi tak silap aku.. Dalam in house cafe dia dekat lobby ada gak buat buffet.. Tpi aku tak sure la berapa n ada apa kan.. Sebab aku tak pernah review dia punya buffet. So yang tu hampa kena check sendiri la kalau pi... 

Till then.. Chiao. 
























1 Comments

  1. waaa, dalam pinggan gitar, unik sngt ni, baru first time tgk .. thank you sharing

    ReplyDelete

Post a Comment