Cafe Best di Jitra : Ayaq Kopi Cafe

 Ayaq Kopi cafe ni located dekat Jenan... Kiranya betui2  bertentangan dengan kawasan  perumahan mak/kakak aku dekat Jenan sana nunnnn... Lama dah duk tengok duk ada dekat depan tu.. Tapi tak pernah try2 pun...

So masa aku balik Jitra hari tu. Disebabkan petang tu sebelum gerak balik Penang.. Aku ajak la mak aku lepak2 makan petang dekat sini.

So moh ler kita ke sini.... 



Credit to Ayaq Kopi Fb

So apa lagi jom lerr kita check it out menu yang ada... 



Ok la banyak gak menu.. Ada Western and tak Western pun ada... 


Aglio Olio dia.. Banyak gila udang... Tapi agak pedas for kiddos.. Rasa perfecto... Cuma pedas.. Kalau nak ordee kt budak2 mintak kurangkan pedas. 


Mushroom soup ok la... Way better dari pizza hut punya mushroom soup. Kahkahhhh


Mee curry ni order utk si kakak.. Adriana... Ok sedap... rempah dia kuat betul rasa.. Kalau orang yang tak suka rasa rempah sangat maybe tak suka kot. Mak aku tak berapa.. Tapi aku suka ja... Hehhehe


Roti apa nama ntah... Macam dekat Boat Noodles tu.. Sedap jugak.. Not bad... 

Oh ayaq dia aku order latte... Okla.. Latte rasa latte la kannn... 


My Ecah with her aglio olio... 


Kakak n maktok.. 


My girls... Berebut nak naik this swing


Cosy enough as we can see. 


Till we meet again Ayaq Kopi. 


For those yang nak cari kafe yang best untuk lepak dekat area Jitra/Jenan.. Boleh la pi ke :

Ayaq Kopi

Plaza Tunku Sarina, 
06000 Jitra, 
Kedah

011-1447 8955












 


4 Comments

  1. Menarik juga Cafe ni.. Nanti kalau Covid-19 dah okay kat sana, and kalau ke Kedah, boleh lah pi try

    ReplyDelete
  2. wah nampak cantik interior dia, and makanan pun nampak menyelerakan :D

    ReplyDelete
  3. kemahin hipster Jenan noooooooooo
    bagus3

    ReplyDelete

Post a Comment