Halal Char Koay Kak / Fried Radish Cake Penang

Masa aku duk Melaka dulu.. Setiap kali kalau pi lepak n jalan2 dekat Jonker Walk.. Setiap kali tu aku akan telan ayaq lioq bila lalu dekat orang yang juai Char Koay Kak....
Huwaaaa sedapnya bauuuuu😭😭😭

Tapi tu la... Xkompiden nak makan time tu. Yang aku pernah makan so far dekat Greentown Ipoh Dimsum.. Dekat situ yang kompiden pun. So bila tau dekat Penang ni ada halal Char koay kak dekat2 ja dengan rumah aku.. So apa lagiiiii... Melonjak kegembiraan lah kan...


Nindiaaaa... Sedapppp haaa... 


Next time kena mintak togey lebih2 skit... I liokeee togeyyyy lebihhhh... 



Selain char koay kak.. Kedai ni ada gak juai chee cheong fun dengan fried chee cheong fun.... Next time boleh cuba fried chee cheong fun pulak... Harga pun bagi aku reasonable la kan....

Akak yang jual ni pun Chinese mualaf... So dijamin la halal ya... 

Kedai kat mana? Kedai dia dekat Astaka Taman Tun Sardon ja. Dekat dalam-dalam belakang skit. Sebelum kedai wanta mee hat hujung tu...

Recommended la untuk sapa2 yang teringin nak makan char koay kak ❤️
Makan satu x cukup.. Kena balun dua baru puaih🤣🤣🤣

0 Comments