Cafe Best Di Jitra : Grab & Bite Cafe

Disebabkan esok dah nak balik ke Penang.. N Rabu ni maktok dah nak fly balik ke Tawau.. Sob2... Nanti rindulah dekat maktokkkk.... So we decided to stay until tomorrow. Husband aku dah balik Penang tengah hari tadi sebab nak tengok kerja2 yang tengah duk jalan...while me n kids will spend our time with my mom til tomorrow. Kalau ikut hati nak ja balik Rabu nanti.. Tapi Adriana da nak kena start sekolah dah 1st September nanti after sebulan aku cutikan dia dari sekolah due to Covid 19 cases dekat Northern region ni.

So malam ni masing2 dah xnak makan nasi dah.. So kami decide la untuk makan dekat cafe.. N budak2 pun nak makan pasta lagi.. Againnnn.. 

So here we go.. Maktok kata why not pi tru dekat sini... Aku pun onz ja... Review tengok dekat fb yang indah2 gak. Dalam hati.. U better be good ok.. 五五五


So here we are.... 



Kena ordee dekat counter. 


Nama menu takmau kalah... 


 

Berbelit lidah aku nak sebut menu2 dia. 五五五

Jom kelebet menu nk order... 

Agak leceh jugak bagi aku nak kena order menu dekat counter.. Mcm better lagi org mai amik order dekat meja.. So xdak la org kena tanya itu ini dekat counter.. Belum lagi kalau menu tu xda ka apa ka.. Dah pulak kena tanya orang2 dekat meja nak menu lain pulak.. Tu nasib duk dekat tepu counter.. Bayangkan kalau duk jauh..nak kena tempik pulak ka tanya nak makan apa. Macam aku yang x familiar dengan menu dia sebab note that this is my 1st time.. Of course kt will takes like forever to ask the person at d counter... What is dis.. N what is dat... Well... Kena la tanya kan.. Kang expectation macam lain.. Mai macam lain pulak... Daaa... 

So ok la... The good thing is makanan dapat cepat la jugak gak.. Cuma burger ja lambat skit.. Maybe sebab homemade beef patty or nak kena grilled dulu bagai ka... 

So here we are.... 



Ni baked mac n cheese.. Nama panjang dia apa ntahh.. Malas nak tgk balik menu.. Sebab tu kena tanya dulu menu tu dis or dat before u order. Ni ecah punya... Ni her fav la kan... 



Ni aku punya.. Aku order aglio olio ja... Tapi nama dia bukan aglio olio.. Ada nama melalut apa ntah.. Again sebab tu hang kena clarify this one apa ke benda... 



Nu Adriana punya.. Basically Meatball bolognese n again nama dalam menu fancy gila.... 


Team pasta... Aku actually nak order pan seared salmon tapi dia kata xdak... Agak bara la tengok meja sebelah aku mai elok ja salmon... Aku anggap la budak tu xreti nak cakap.. Instead of kata xdak.. Maybe dia patut kata salmon dah habis untuk hari ni 唐唐




Ni burger for my mama... Dalam dia beef patty.. Sedap jugak..actually mama nak ordee hat lamb apa ke menda tu ntah.. Tpi takdak jugak... So kami order la yang ni... 


Maktok with the burger!

And lastly... Dessert  


Biscoff cookies cheese cakes... Ok la sedap... Aku suka la biskut ni.. Sebab aku memang suka biskut tiger... Rasa dia ala2 la.. Cuma tiger tu milky..yg ni milky buttery cinnamon - nish skit... Hence konon2 la rasa dia macam have2 tu.. Basically the base is biscuit tiger五五五

So overall bagi aku... Memang sedap la makanan-makanan dia bagi aku... Tempat  pun ok cantik ja... Simple decoration theme that goes well. Nak kata pilihan makanan dia banyak.. Xla banyak sangat... But its ok... At least bila menu tak banyak ni... Hang boleh maintain quality kan. Dekat Utara ni..serius talk..hang bukak kedai makan... Esp yang macam cafe2 ni makanan of course one thing kena sedap... Tak sedap... Haa siap la ko... Kalau kt KL lain.. Tekak org KL ni lain maciam skit level dia.. Asal kedai nampak instagrammable skit.. Rasa hauk pun xpa... Janji kedai lawa... Kat Utara jangan harap lah ya... Kalau tak takkan la kedai makan Fullhouse dekat Penang tu katup ya... Aku sempat pi sekali ja... Makan2 terus cakap kat laki aku.. Masa tu tunang... Apooooo

Sebab tu kalau dekat Utara ni kalau hang bukak kedai asai boleh ja.. In Sha Allah tak lama lagi Sodaqallahulazimmmmm la jawab dia... 

Apa pun bagi aku makanan dekat sini sedap.. Ni untuk menu2 yang aku order la ya... Not bad la.. Harga stil reasonable la bagi aku... Takdak la cekik darah pun... 

So hampa kalau nak cari cafe best dekat Jitra ni.. Boleh la try makan tang sini....in Sha Allah puas hati... 
 
Grab & Bite Cafe

Jalan Tengku Maheran 6, 
06000 Jitra, 
Kedah
012-356 2107







4 Comments

  1. sama lah tak suka order dekat kaunter sebab kita pun take time jugak nak pikiaq nak makan apa. Kalau order kaunter dengan menu pun dekat kaunter memang kena beratoq lama la

    ReplyDelete
  2. makanan nampak sedap! teringin nak try asam pedas salmon hehe

    ReplyDelete
  3. bagi saya harga dia berpatutan best on presentation yang dia buat and lapo dah ni tengok haahaha

    ReplyDelete
  4. happy belated bday maktok
    semoga sentiasa dlm linsungan Allah, amin

    ReplyDelete

Post a Comment