Aktiviti MCO : Susun Atur Peti Sejuk

Yasss sebab MCO... boring2 maka kita susun la mana yang boleh susun. Dah tunasyik sebut boringgg ja padahal banyak ja keja boleh buat.. Tpi biasalah.. Aku insan biasa yang tak lari dari kemalasan yang menyelebungi diriku ini.


Peti sejuk aku jenis freeser /beku dia dekat bawah and chiller dia dekat …

Resipi : Daging Masak Mamak / Hitam

Assalamualaikum...

Hari ni nak cerita pasal satu resipi masakan mak aku trun temurun yang menjadi trademark mak aku. Asal kalau ada big family gathering ja mak aku punya menu wajib yang ni. Wajib mak aku punya pot luck hat ni. Kalau buat makan2 or kenduri kecil-kecilan pun ni antara menu wajib la k…

18 Resipi Lauk Berbuka Yang Wajib Dicuba

Sedar tak sedar sebulan lagi ja nak sambut bulan puasa yang penuh barakah ni. Pejam celik pejam celik dah masuk bulan puasa.
Macam yang kita semua tau, bila bulan puasa ja... Mesti mak2 la golongan yang paling sibuk sebab nak kena prepare and masak juadah berbuka kan.
Kadang-kadang memang buntu juga…