Risau Tinggal Pokok Tak Bersiram

Currently tengah mai bercuti dekat Sabah.. And now ada kt Sandakan...


Nanti kita story about this ya


Tapi dia punya risau la menenangkan pokok2 kat rumah yang kena tinggai nuu haa


Pokok bayam Brazil yang tembun macam tuan dia



My fav ulam.. Selasih /Thai basil's. Makan mentah sedap. Letak dalam Masakan pun sedap. Buat pad kra pow pun best


My fiddle fig, daun bawang, and Cuban oregano 


Tengok pokok kunyit tu daun dia... Yang mint tu pun tembun2
Risau nya nak tinggal anak2 hijau ni dekat rumahhhhh.... 

Sebab pernah baca tips nak buat self watering sendiri dekat rumah.. Boleh buat mcm ni... 


Letak air dalam bekas... N then amik tali jut potong la ikut panjang mana dari bekas air ke pasu... And then rendam n basah kan dulu tali jut sebelum letak ke dalam bekas air ke pasu masing-masing


Harap2 menjadi la. Risau dekat Penang panas gila lani. 


Tengok sebaldi letak ayaq. Harap2 ada jugak hujan kt Penang. Tadi Wasap Tanya jiran.. Dia cakap ada hujan.. Tapi tak lebat sangat. Harap-harap OK dan sihat walafiat la hendaknya. 


1 Comments

  1. hi hi hi hi. tak senang hati yer holiday :) ha ha
    terkenangkan pokok2 kesayangan.

    ReplyDelete

Post a Comment