Movie Review : Frozen II

Seperti yang dijanjikan sebelum ni.. Review for Frozen II. kami pi tengok sempena Birthday Aishah yang lepas dekat First Avenue, Penang.

Biasa lah bila ada anak perempuan ni mesti dia punya excited nak tengok Frozen II ni lebih kan. Mama depa ni pun tak kurang gak tak sabaq2 nak tengok dari hari tu lagi.


Cerita Frozen II ni bagi aku best la jugak... Walaupun agak berat untuk seorang budak nak hadam cerita Frozen II ni psaipa.



Cerita dia berkisarkan macam mana Elsa boleh ada power. Apa disebalik "hikmah" Elsa ada power tu.. Wahhh gila hikmah gituuuu....



Masuk habis la pasal perjanjian masa2 silam.. Which for me... Agak berat la untuk Budak2 nak paham. But it's OK... This story is a legend... Bila tengok nanti keluaq dekat Disney ka boleh record dalam decoder and bagi depa tengok sampai lebam bagi depa paham.

Pastu dalam cerita ni... Elsa and Anna pun makin lawa. Part Kristov tu macam boringggggggggggg...... Hahahhaha. Part lagu aiyooo payah nya nak nyanyi oiii....
Aku cuma boleh humming part hat mystery voice panggil Elsa tu ja.

Aku pulak pi tengok dekat TGV beanie bag tu kan... Sedap la nak baring dengan Ecah si birthday girl time tu.



Overall.. Bagi aku best la jugak... Ada jugak part boring mcm Kristov tuuu.. Ada part yang sedih... Ada part mcm creepy masa yang voice panggil Elsa tu.. Ada part yang terlampau berat untuk Budak2 paham... Cuma tak puas hati awat lagi dia susah sangat nak nyanyi kali ni... Olaf macam biasa la penyeri dalam cerita ni. Takdak dia rasa tak gelak la tengok cita Frozen II ni....


9 Comments

  1. lom lagi nak gi tgk ni.
    weekend ni anak2 nak ikut atok uwan nyer balik kg plak.
    kena tunggu astro first lah kot.

    ReplyDelete
  2. Sis cite2 macam ni x berapa gemar nengok..mayb faktor usia n anak pun dh anak dara. Tapi rasanya dia masih suka kot tgok cite2 macam ni

    ReplyDelete
  3. Cerita frozen ni my kids dah pergi tgk. Semua kata not bad..and bebudak mmg suka lagu dia

    ReplyDelete
  4. huhu tak sempat g tengok lagi ni. alahaii aritu adalah plan nak g tgk skali dedi azriel skali die cakap tu citer budak pompuan je.. huhu nt lah sy g tgk.

    ReplyDelete
  5. Budsk3 seronok tgk frozen 2 ni. Sy dh layan best jgk byk soundtrack lagu baru. Elsa pon nampak cantik

    ReplyDelete
  6. alamak.. kartun2 ni kita dah tak melayan dah walaupun anak buah ramai,,,, tapi tu laa...ramai juga kata frozen II ni best.... nanti kalau free nak jugalah tengok ajak anak buah skli hehehe

    ReplyDelete
  7. Belom tengok lagi Frozen II. ada yang cakap lagu Frozen I lagi best dan berhantu. Utk yg kedua ni pun sis belom tegok trailer. Hahaha. Save utk tgk terus di panggung nanti lah. Apapun ada sedih happy semua plotnya pasti turut menarik utk ditonton!

    ReplyDelete
  8. Belum tgk lagi tapi nak tgk. Cuma anak semua lelaki dan depa tak layan frozen. Hahaha. Ada juga baca orang review kata agak berat dan lagu kali ni susah nak ingat.

    ReplyDelete
  9. NAd tak pergi lagi tengok..yang pertama dulu best la kan..tak sbar nak tunggu dia keluar tv..hehee..boleh tengok nanti..anak-anak suka denagn frozen

    ReplyDelete

Post a Comment