Decor and Moving Out

It was so emotional decision ever to make. Moving out to the place I call home almost 9 years is going to be an emotional process for me...

As I done some packing some stuff which still a lot to do.. I have gone through all this emotional feeling. God, I love this place. This is the place where I start my life alone... Balik kerja duduk sorang2... Dah kawen duduk dengan laki dekat sini. Bila da beranak.. Balik dari berpantang duduk dekat sini.. Anak2 me besaq dekat sini. Anak2 start merangkak dekat rumah ni.. Brjalan dekat rumah ni..


Biar tak besar... But everything within the reach❤️❤️❤️
This was taken in Syawal month 2019...


I'm not gonna hide this emotion as I was attached to this house a lot. This is not just a house... I called it home... Because there is no place like home.. Pi la tdoq hotel 5 bintang mana pun.. But the mattress in d world belong at our own home... That's the feeling me n my husband have after a long journey. Balik2 sampai rumah after a long journey... Assalamualaikum.... Fuhhhh no place like home🏑🏑🏑

I'm gonna keep the memories of living here in my blog... So bila nanti dah tua2 boleh tengok balik and remembering all those sweet memories we had here.  Haishhhh... I'd been so emotional about this house. I hope the future tenants can take care of this house.


My current decor October 2019.


In her room.. Which apparently she never sleep in... πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Nnt rindu dekat sudut ni.. 


Selalu feeling2 kuruih bila tgkap Gambaq dekat sini.. Hahahha


Tempat melayan anak2 nak picnic kat balcony.. Hahhah


Kenangan Ecah dekat rumah ni.. 


Dapoq tempat mencurah kasih sayang kepada keluarga tersayang. 

Rumah ni la jugak saksi aku pernah burnt out masa reja dulu... Tak boleh tdoq almost every night.. Tengah2 malam duk mncuci rumah.. Kemas rumah.. Deco rumah sampai 3 - 4 pagi... Gila time tu stress.. Rasa kalau biaq Lama2 lagi boleh me larat sampai depressed aku rasa kalau tak ambil keputusan untuk resigned. 

Fuhhh macam2 kenangan dekat rumah ni... 
OK la taknak panjang2 nanti aku yang lagi emo mnjadi2 sebab nak pindah ni. 












17 Comments

  1. cantiknya deco rumah.. =)
    ni la org ckp tempat jatuh lagikan dikenang.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. Sedih sgt2... Kalau boleh taknak pindah sbb everything is perfect here

      Delete
  2. memang moment pindah rumah tu antara moment perpisahan yang sangat sedih. anak saya pun masih teringat-ingat rumah lama sejak berpindah rumah baru. kdg2 still kata "jom la kita balik semula rumah lama.." walaupun hanya 3 tahun dia membesar di rumah lama..skrg dia baru 6 tahun. tempat suka duka dia...

    Red Linda ~ https://anakperak.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih kannnn... Fuhhh rasa mcm nak menangis ja kdang2 tu... 😒😒😒

      Delete
  3. wah.. nak pindah rumah kenapa tu? ala.. sayangnya.. umah dah hias lawo2.. heee.. betul kata sis, dok la kat hotel 5 star bagai.. tapi tetap takleh kalahkan keselesaan dok dalam umah sendiri kan.. heee

    ReplyDelete
  4. mek tak pernah rasa sedih bila nak pindah rumah. rasa seronok sebab akan duduk ditempat baru. tapi tengok jugaklah kalau dah cukup facilities tetiba tinggalkan tempat tu, memang agak terasa lah.

    ReplyDelete
  5. Cherishes those lovely memories in your old house but make new ones in your brand new house. Kids are growing up & they may need a more spacious house to live & grow up.

    ReplyDelete
  6. Lawa gila deko rumah! Airah suka gila deko macam ni tapi nak buat dekat rumah sekarang susah. Kena tunggurumah sendiri siap dulu.

    ReplyDelete
  7. Mat Drat pun pernah pindah rumah..lagi lama kita duduk rumah tu, lagi syahdu bila nak pindah. Lagi lagi kalau kita dah deco habis dah rumah tu

    ReplyDelete
  8. cantiknya deko rumah. memang saya pun macam tu jugak dulu, bila nak tinggalkan tempat yang sudah lama kita tinggal, yang penuh dengan pelbagai kenangan, sememangnya perasaaan sayang tu masih ada.

    ReplyDelete
  9. pandai alia hias rumah..karpet tu beli mana..lawa la pulak tengoknya..alahai nak pindah ke..rumah baru tak dpt hias mcm ni ke..dapur pun meriah..sukala tgk airfryer biru tu

    ReplyDelete
  10. You got great fashion sense! I would love you to help me decorate my room :)
    I understand the feeling of home.

    ReplyDelete
  11. Pandai Alia deko rumah. Walaupun nampak kecil tapi Alia bijak susun atur ruang nampak cantik dan kemas. Bila kita dah tinggal lama di sebuah rumah tuh memang kita akan rasa sedih sebab banyak kenangan kan.

    ReplyDelete
  12. Lawa la deko umah kak. Colourful tapi suka sangat. Macam ala2 boho gituhhh hehehe moga tempat baru bagi vibe yang positif nanti

    ReplyDelete
  13. Lepas kahwin in 2012, we rent a house in KL for just few months, but we still kept on teringat and cerita pasal rumah tu. Ni kan lagi rumah yg anak-anak membesar kan. Sweet memories!

    ReplyDelete
  14. cantiknya deco rumah.. =)
    Rumah yang banyak kenangan pasti teringat2

    ReplyDelete
  15. cantik decoration. colourful and buat rasa ceria :)

    ReplyDelete

Post a Comment