Resepi : Daging Kicap Pedas, Siap 15 Minit Sahaja

Tajukkkk nak kena gimikkkk sangat kannnn...
Tapi ini bukan propa yaaa...
Memang aku buat daging kicap pedas ni dalam masa 15minit ja da siap boleh makan.

Serius la 15 minit? Mesti mbongak n mbongok ja si Alia ni... Hahhaha..
Here dengan Philip Pressure Cooker... Everything is possible OK... Bukan …

Decor and Moving Out

It was so emotional decision ever to make. Moving out to the place I call home almost 9 years is going to be an emotional process for me...

As I done some packing some stuff which still a lot to do.. I have gone through all this emotional feeling. God, I love this place. This is the place where I s…

Resipi : Asam Pedas Ayam Mudah Dan Sedap

Assalamualaikum... 
Lama pulak tak cerita pasal menu-menu yang aku selalu la jugak masak selain kari kari kari dan kari ulang sampai lebam. Hahhaha 
Aku paling suka makan asam pedas Melaka ni sebab dia ada rasa yang aku suka.. Pedas, masak dan manis.. Lepas tu dengan aroma dari daun kesum dengan b…

Fesyen Rambut dan Warna Rambut

Assalamualaikum


Credit to Google 

Macam semua orang tau.. Rambut adalah mahkota wanita. Aku pun antara salah seorang yang sangat2 mementingkan penjagaan rambut ni.


(Credit to Google)  Ada ka yang bangun pagi rambut mngerbang macam ni? Hahahha

Ya kalau dulu aku suka rambut aku yang tebal and panjang…

Movie Review : Maleficent 2 | Mistress of Evil

Disebabkan aku tak boleh pi tengok Joker sebab tak sesuai bawak anak2 kan... So aku kena juga ubati kekecewaan aku dengan tengok cerita Maleficent 2 : Mistress of Evil ni. Wajib kena pi sebab aku memang tertunggu2 nak tengok Angelina Jolie dalam cerita ni.

Tapi tak tau la bongek mana la pi share s…

Resipi : Nasi Goreng Orang2 Dulu

Bila aku upload Gambaq nasi goreng stail arwah tok aku.. Ramai pulak yang cakap waaa sedapnya.. Ni buktinya simplicity at its best gitohhhh.

Ni la nasi goreng yang arwah tok aku selalu masak kat kami adik beradik dulu2. Yes kami me besaq arwah tok yang bela sebab mama n abah reja kan. So anything …

Tips : Cara Hilangkan Lendir dan Hanyir Ikan Keli Paling Mudah Dan Berkesan

Hai semua...

Ada peminat ikan keli dak dekat sini? Kalau ada.. Meh sini high five sikit. Sedap kan.. Buat la goreng garing ka.. Bakar ka.. Masak berlado ka.. Masak lemak ka.. Gulai ka.. Fuhhhh semua sedappp Ya Allah


Credit to Google

Part makan memang suka.. Tapi part nak bersiang, nak hilangkan Le…

Resipi : Roti Daging Mudah Dan Sedap

Assalamualaikum

Kali ni nak share menu mudah utk makan petang or buat makan2. Ni kes buat ni sebab nak bukak puasa tapi xdak kuih.. So apa lagi marilah kita buat Guna apa ada saja kan.


Untuk roti daging ni.. Korang boleh la Guna daging cincang2 atau daging burger.. Ikut suka korang lah.. Aku guna y…

Picnic lagi dekat Miami Beach

Masa kecik2 dulu kan... Memang mama n abah aku selalu bawak kami adik beradik pi picnic.. Sama ada dekat air terjun atau pantai. Tapi kalau pantai biasanya akan duk dekat Rumah Rehat Jaksa dekat Tanjung Bungah tu. Dia punya excited gila kalau tau cuti sem tu mama n abah nak bawak pi bercuti dekat P…