Resipi : Tenggiri Berlado Mudah Dan Sedap

Aku ni kan memang idak lah rajin mana pun nak masak hari2. Sebab kdang2 hari2 buntu nak masak apa. Balik2 macam masak yang sama jek. Kdang2 kari tu macam selang sehari kot. Anak2 suka makan kari. Kalau hari aku malas.. Memang aku tapau ja kari kat kedai. Aku masak lauk lain.

Macam hari ni penat ota…

Impromptu Pincic with kids

Selalu orang cakap yang tak plan ni selalunya best kan. Haa yang ni lah yang jadi masa husband aku pi reja Sabtu hari tu. Actually kaki 3 beranak keluaq pi makan ja pun.

Lepas tu, ntah macam mana time tu aku rasa sangat2 serabut. Ya Allah susah nak cakap feeling aku time tu. Dengan duk declutter ba…

Irama Dining, Sajian Makanan Melayu yang Sedap di Penang

Assalamualaikum....



Kali ni nak cerita sikit pasal port makan baik punya. Untuk yang suka makan makanan Melayu Tradisional boleh la mai makan tang sini. Berkonsepkan fine dining.. Aku tersangat lah suka ya Restoran ni. Selain terletak di Bangunan yang heritage... Gaya dekorasi dia pun menarik hati a…

Travelog Perth ( Western Australia) : Day 7, Shopping Day

Fuhhhh... Lupa gila nak perabih Travelog Perth ( Western Australia) ni tau. Untuk hari ke 7 ni, memang kami set kan dalam iti untuk shopping and main-main di sekitar Perth CBD, jalan2 di sekitar Hay St and Murray St yang terletak bersebelahan ja. Tapi sebelum tu kami gerak ke CBD, kami singgah ke B…

Food Review : Barastar Cafe, Perda

Assalamualaikum 
Macam lama ja dah tak update blog kan... Rasa mcm lemau gak lately ni. Ya lah.. Macam2 jadi.. Bukak fb rasa sesak nafas baca Macam2 jenis cerita. Laki kerat bini n ank lapan la.. Arghhhh what kind of world we leavin in? Sesak nafas bila pikiaq balik. And aku rasa aku macam kena pani…