Tempat Makan Best Di Penang : Nasi Kandaq Raffee

Holaaaa...

Kali ni aku nak cerita kedai nasi kandaq favourite aku selain dari Tajuddin Hussain kesayangan ku itu... Kahkah.  Tak lain tak bukan Nasi Kandaq Raffee di Restoran Mohamed Raffee.

Kedai ni ikut time, kadang kena beratoq kdang2 tak payah. Kena pandai timing. Kalau mai time peak Haa kena la beratoq tapi xdak la beratoq mcm gila tu.

So sebab dah lama tak jalan2 masuk Gurney Plaza maka aku dengan itu ajak laki aku pi ke Gurney Plaza. Nak makan dalam Gurney Plaza rasa macam tak syiok plak. And dah lama gila tak makan dekat Raffee ni kan. So apa lagi kan...lagi pun Raffee dekat Pulau Tikus ja and dekat ja dengan Gurney tu.


Nyummy2 da sampai... 


Nyummmyyyyyy


Aku paling suka kari ayam dia. Dia punya lembut and juicy tu perghhh sedap sangat. Lagi2 kalau Dapat part peha tu. But sadly this time part peha tu sold out! But still the ayam still juicy. Cuba kalau aku buat kari... Ayam keras dan xlembut pun.. Benci betul. 


Teloq sotong! 
Ni pun sedap oiii. 


Ayam goreng. Pun part peha habis oiiii. Benci betul. Tapi ayam goreng dia ni pun sedap OK. 


And  the kambing... Kuah dia pun padu nokssss. 


Last but not least.. This cabai. Sedap oiii. Crunchy oi gigit ni makan dengan nasi bersama lauk-lauk lain. Hilang diet akuuu oiii. 

Total semua adalah RM35 termasuk nasi dua, Teh o ais 2, coke 1 tin, Teh tarik gelas+ 2 gelas sky juice. I think the price is not bad since it is Nasi Kandaq btw. 


Hampa kalau nak try mai makan sini boleh la berbuat demikian ya. 

Restoran Mohamed Raffee

No 295, Jalan Burma, 
Pulau Tikus, 
10350 Georgetown, 
Penang 



2 Comments

  1. menyelerakan betol..
    lame dh xpekena nasi kandaq sbb dh lame sgt xpegi jln2 kat penang..

    ReplyDelete
  2. Penah makan sekali dkt sini. Menimbun nah nasik dia boh. Sedappppp! aihh rindu la pulak nak p lagi

    ReplyDelete

Post a Comment