Review : Daboba Karpal Singh Drive Penang

Since boba is in trend nowadays...so there are a lot boba shop yang tumbuh bagai kan cendawan selepas hujan. Dulu2 asyik orang ajak lepak Starbucks ja kan... Now nampak trend tu berubah la skit kan.

Name it.. Chatime, Tealive, Xing Fu Tang, The Alley, Daboba n much more. Banyak sangat sampai tak tau dah trend nya.

Sebelum2 ni selalu minum boba yang dekat Chatime or Tealive ja lah kan. Yang tu la yabg kiranya paling hot pun dari dulu.

Kebetulan Jumaat hari tu lepas check out dari Copthorne Orchid Hotel Penang, terus pi dobi baju dekat self service laundry kan.. Xlalu lah nak bawak balik rumah banyak2 nak basuh. Walaupun ada 2 in washer dryer.. Tapi sebab load banyak.. Tak lalu la nak buat banyak2 kali.. Huhuhu.

So lepas dah buat laundry tu terus pi ke Daboba dekat area Karpal Singh Drive tu jugak. Suka time tu tak jem sebab time weekdays kan.. Cuba kalau weekn Allah ramai ya manusia. Tak best. Nak parking pun payah... So sementara nak parking pun senang.. Maka dengan itu harus lahhh kitaaa serbuuu....


Comel ja beruang tuuuu.. Geram pulak kitaaa... 




Suka tengok. Cosy ja





Spacious.. N cosy to chillex 


Boleh tahan jugak nak buat ni ya. Selalu orang beli kan. Tau minum ja. Hahhaha



Nice sea view 🌊🌊🌊


Nyumsss



Sedapppp layan tepi pantai pulak kan. 


Chillex by the beach. 

Overall bagi aku. OK la sedap jugakkkk. Tapi tak boleh la minum hari2 kan. Mau gila kena potong kaki nanti. Lepas ni insaf kena blend air daun belalai gajah buat ubat dia. Huahua.  Satu ja nak pesan, boba boba gak.. Tapi jangan la minum hari2 oiiii. Sebulan sekali OK la. Tinggi gula kot menda alah ni. 


16 Comments

  1. Daboba pulak.....seangkatan dengan Tealive etc. Ada yang review kata sedap rasanya. I think kalau nak minum pun kena moderate sebab nampak macam banyak juga gulanya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes... Xboleh selalu... Rasa kena gap jauh jugak kalau nka mnum boba2 ni

      Delete
  2. Wah... still hangat macam di viralkan. Melihat pada nasihat pakar kesihatan mereka menyatakan kandungan banyak gula. Tidak boleh di minum kerap .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes.. Mmg xleh mnum kerap2.. Sebab manis kan... Ni amik fresh milk.. Kalau ambil yg Teh rasanya lagi manis.. Huu kenot

      Delete
  3. Fuh! Terbaiklah. Merata sekarang cawangan daboaba ni ya. Dekat Melaka pon ada satu tapi cx tak berkesempatan ntk pergi lagi. Maybe next time. Hehdh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee.. Try la sekali kan... Tapi xleh selalu Sgt.. Potong kaki nnt

      Delete
  4. macam-macam brand boba ada skarang ni. iza baru je try the alley ritu. sedap. daboba ni tak try lagi. balik kl nanti nak cari la. suka giler minum boba walaupun tau tak elok minum selalu. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. The alley among of my fav.. Saya suka dia sebab rasa light tak thick sangat.. Kalau xing fu tang tu thick skit rasa dia.. Yg Daboba ni in between the alley dengan xing fu tang... Haa giteww

      Delete
  5. ha ha ha ha pesanan penaja yg last sekali tu :) terbaik!
    seriously, aida lom pernah rasa boba boba ni tau.
    kolot kan? ha ha ha ha ha...
    sebab da start pantang air manis, alia. tu yg berjaga2.
    sekali culas, memang ke laut la diet air manis ni.
    kebetulan, baca review chaza, ada plak boba ni kat melaka, kat mango float tu.
    boleh la aida join merasa boba ni.

    ReplyDelete
  6. Tau tak..kak min lom sempat lg nak try daboba ni. Teringin sgt tp lom berkesempatan nak rasa

    ReplyDelete
  7. yup kandungan gula sangatlah tinggi dalam minuman boba ni tau..boleh dikatakan sebagai penganti Coca Cola da dan digelar sebagai minumman potong kaki. Sebab tu memang tak bagi anak2 minum minuman boba ni...

    ReplyDelete
  8. Daboba pulak sekarang ni. Dah seangkatan dengan tealive, chatime. Viral sungguh kan. Tapi xpe sebab sedao. Ehheheh sesekali bolehlah layan sebab manis kan.

    ReplyDelete
  9. Selalu minum Tealive punya ja, yg ni tak try lagi. Mcm mana harganya? Okay tak. Nak kena cari la kedai ni nnti.

    ReplyDelete
  10. yg ni tak minum lagi. tak boleh agak apa rasenya. heheh. tapi mungkin sama macam boba lain tak.

    ReplyDelete
  11. Tak pernah lagi try brand ni walaupun teringin. Punca utama sebab rajin pergi mall je, tak rajin nak food hunt dekat luar mall, so selalu dapat Tealive je la. LOL... Tapi pesanan terakhir tu memang bagus.

    ReplyDelete
  12. daboba rasa dia memang not bad. sedap sangat ! tapi sy lebih prefer black while berbanding daboba. mungkin sebab saiz nya kot. mmg trend betul ye skrg minum boba milk tea nie

    ReplyDelete

Post a Comment