Product Review : Sephora Grapefruit Exfoliant Wipes

Assalamualaikum

Kali ni nak cerita skit pasal salah satu haul aku from Sephora hari tu. Yang wipes ni aku terpengaruh nak beli sebab dia ada sekali Exfoliant function tu. Pastu combo plak dengan grapefruit kan... Memang buat aku Teringin sangat nak try kan. Yess aku memang suka bau grapefruit!

Biasanya aku akan guna wipes kalau aku travel or masa kluar nak solat ka memang aku prefer guna wipes ja. Selalu guna wipes yang biasa tu ja kan. Sebab senang kdang2 kalau travel terlupa bawak cleanser takyah nak gelabah bewak sangat. Tonyoh ja lah wipes tu kan...wipes tu biasa aku beli yang untuk baby punya ja sebab gentle on skin kan. Merata2 aku spare kan wipes ni. Salam keta.. Dalam hbag, dekat stroller. Haa nampak betapa bergunanya wipes ni.

Untuk kali ni nak la try yang Sephora. Pastu lagi ada Exfoliant tu kan. Lagi la membuak2 nak beli tu kan.


First impression, tengok packaging dia pun dah tertarik ha. Menarik warna dia. Harus ku cuba. Dah la grapefruit! 


Merah ang2. Buka2 ja dia punya tu bau grapefruit dia tu love love love sangat aihhhh. 


What it claims... 
Versus what I feel after using it... 
-memang terasa Muka tu kena scrub. Scrub surface dia agak kasar ya. So rub gently please. 
- instant glowing to the face, maybe because of the vitamin C essence yang ada dekat dalam tu. 
-Muka rasa bersih sangat2 and moist. Rasa toing2 lepas scrub dengan wipes ni. 
-lepas pakai ni raba2 Muka.. Ada la seketul 2 macam whitehead besar tu keluar. Ehh puas hati betul aku kalau whitehead besar macam tu keluar tau. 



Boleh guna seminggu 2x. Tapi aku rasa untuk aku once is enough. Another 1 aku prefer guna St Ives untuk scrub. 


Ada 2 surface types for this wipes ya.. U can refer bellow pics. 


Ni side yang plain takda biji2 tu. Yang ni boleh guna untuk cuci muka biasa tu. So before nak scrub, nak guna dulu dis side untuk removed kotoran kt Muka boleh la guna belah sini dulu kan



Yang side macam biji2 ni la side scrub/ Exfoliant tu tau. Memang rasa a bit kasar. Sesuai la nak exfoliant kan. Siap keluar lagi whitehead aku. 

Overall:

4.7/5.0

Will I repeat it? 

Hell yeah of course. Planning to buy their face wipe after this. 

Price :
RM24

Expiration date:
12 months after open. 

********

Please note that this on based what I feel on my skin. I have no responsibility if you use and if it's not working on you. And I used my own money to buy this😉 




9 Comments

  1. Wow, serious lah ada wet wipes + scrub. Power betul innovation sekarang ni. Tapi takpe ke eh Alia kalau everyday pakai wet tissue ni kan, macam kita scrub muka everyday pulak. Takut harsh sangat dengan kulit sebab Nad jenis sentitive skin. But kalau okay baguslah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Not recommended to use everyday. Sebab yg ni utk exfoliation.. Recommend Guna smnggu 2x ja. Sephora mmg ada wipes dia sendiri... Yg utk daily usage tu.. Can use dat one

      Delete
  2. lebih kurang selai singgitlah ye..aduh duh duh duh mahal. :(

    ReplyDelete
  3. Tebalnya tusi basah ni hurmm banyak dan juga harga berpatutan lah hehehehe Sephora punya jenama lak tu wow kita selalu guna time keluar dan bila berjalan-jalan tiada air nak basuh hehehehe...

    ReplyDelete
  4. Thanks for sharing! First time tengok jenis wipes yang ada biji2 tu. Lepas ni boleh beli kat sephora :)

    ReplyDelete
  5. jarang beli barang sephora ni..boleh cuba ni..nampak macam best..senang pakai wipes macam ni...tarik je tisu terus lap..hehee..senng bawak pergi mana2 ipes macam ni..

    ReplyDelete
  6. Eh serious ke kak alia dapat keluarkan white head dengan wipes ni. Selalu kalau pi sephora memang akan nampak tapi tak pernah lah beli. Nak cuba lah pasni.

    ReplyDelete
  7. Jarang guna Wipes tissue takut kulit muka xsesuai, tp utk yg dah biasa guna tu xkisah Kan.. baguslah klu okay

    ReplyDelete

Post a Comment