Movie Review : Hobbs & Shaw

Assalamualaikum

So how's ur Eidul Adha? Aku tahun ni husband buat korban, so beraya di Penang la kita kan... Mak aku n d rest of my siblings beraya di KL. Plannya on d second day of eid Adha nak pi beraya ke KL... sekali esok /selasa ada guest nak masuk kat homestay aku. So, memang takla kan nak pi KL satu malam ja.. Esok Pagi2 dah nk kena rushing balik sini sebab guest nak masuk rumah kan.


So berbalik kepada cerita Hobbs & Shaw ni.. Aku pi tengok hari Jumaat hari tu.. Hari yang sama Penang kena ribut tu. Nasib sempat balik ke rumah before ribut tu.


Helok dua2 ni. 😍


Untuk cerita Hobbs & Shaw ni..peminat2 Fast & Furious mesti la tau kan sapa Hobbs & Shaw ni kan. Depa dua ni kira musuh ketat la.. Stock xleh pandang Muka punya la. Macam biasa la aku memang suka lakonan The Rock /Dwayne Johnson dengan Jason Stantam ni OK. Memang botak kegemaran aku dua2 ni. Hahhaha



Untuk orang lain maybe action dia macam biasa ka apa. Tapi untuk orang macam aku yang dah lama gila tak tengok action movies dekat cinema.. Memang rasa best la kan. Lain tau feel tgk action movie yang baru keluaq dekat cinema dengan tengok dekat rumah... Lainnnnn weiii Lainnnnn.... Biasa la nama pun mak2 kan.. Ada anak kecik ni.. Pi cinema layan kartun ja lah.. Kali ni la test market tgk anak2 aku OK ka I dakkkk.... Nasib both of them okkk ja... Cantikkkk.. Lepas ni boleh bawak lagiii. Hahhaha




Macam biasa la kalau dah nama Fast & Furious ni.. Action dia memang kalah cerita tamil bagi aku. Kena lanyak sampai lunyai pun steady lagi bangun macam xdak apa2 kan... Standard action dia two level ahead dari cerita tamil. Kahkah. Tapi enjoyyy la kannnnn.. Even muhungggg pun muhungggg lahhhhh...



Cerita dia pun dah lain level dari Fast & Furious 8, The Fate of The Furious tu. Ni dah level2 main virus... Robot terminator bagai. Hahahhaha. Yang jadi villain pun Idris Elba... Nigger ni hensem helokk. Sapa tengok cita Kaiju2 tu mesti kenai Idris Elba ni...

Ada satu part tu kat Russia tau...dekat nuclear reactor power station tau. Rupa dah macam Chernobyl dah. Lepas tu ada part kat Samoa, part jumpa family Hobbs kat Samoa tu. Pastu dalam cerita ni pakat cerita la background Luke Hobbs and Deckard Shaw ni...pasal family Masing2 la. Shaw ni kira 1 family memang otak villain. Hahahhaha.



Last macam besaaa laaa.. Herooo kena menang laaa... Sedangkan sebelum ni punya cerita submarine pun boleh kalah ngan super cars ni kan setakat heli lawan ngan geng2 Samoa yang takdak machine guns semua tuuu...

Nak tauuu dengan lebih details.. Sila lah pi serbu and tengok sendiri naaa.... Yang paling best dalam ni ada lah terselit jugak Ryan Reynolds dengan Kevin Hart. Mangkaq dua2 ni... Sapa tak tengok lagi Central Intelligent kena pi tengok cita The Rock dengan Kevin Hart ni.. Gila mangkaq.. Tak larat gelak weiii....



Special appearance, Ryan Reynolds. Mana tau lepas ni Hobbs & Wade & Shaw plak ka


Hahahha. Mangkaq ada selit gak Kevin Hart ni. 

Nah trailer untuk hampa semua... 



Overall:
4.8/5.0

Yang tak pi tengok lagi Sila kan pi tengok OK. Kali ni ada terselit2 gak la unsur humour tu bila ada Ryan Reynolds dengan Kevin Hart tu. Overall memang aku enjoy la tengok

***all pics credit to Google. 







24 Comments

  1. bagus la tak bagi spoiler. buat tertanya-tanya juga kenapa dapat rating tinggi. nak kena tengok juga la ni. err nak tanya la, ada tak entry pasal homestay tu.. nak tahu camne boleh buka homestay dan yg berkaitan.. off topik pula komen ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai.. Tgk la nnt ya Hobbs n Shaw ni.. Best..
      Yang homestay tu sebab beli rumah tapi tak duduk situ.. Sebab tu buat homestay ja.. Senang nak monitor sama

      Delete
  2. Kita dah tgk, sebenarnya ada bnda yang nak disampaikan. Salah satunya hubungan kekeluargaan. Kat situ kita kena pandang pentingnya kekeluargaan dalam kehidupan

    Jemput singgah : www.cikza.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes.. Nilai kekeluargaan tu.. Kot mana pun.. We cannot turn about back on our family

      Delete
  3. Dah tengok jugak. Memang best. Tapi lain sikit dari yang sebelum2 ni. Macam terlupa kjap ni cerita FF

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn... Memang lain dri FF sebelum2 ni... Dah rasa mcm bukan tgk FF dah

      Delete
  4. I really like this action movie… Dwayne Johnson is my all time favourite actor, and Jason Stantam’s kicks are too awesome haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. Both heroes ni my favvv.. Sebab tu I have to watch.. Told my husband... Please I want or watch dis at cinema.. Hahahha

      Delete
  5. Saya sbrnanya tak berapa nk layan fast & furios sbb mmg tk ikut dri awal. Nmpk gaya nk kena tgok dri first movie lah lepa sni baru boleh layan citer ni. 😊 Nice review

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg 1st2 dlu agak boringggg.. Pndapat saya la... Yg start dari 5 ke atas tu dah best2 sebab ada the rock semua tuuu

      Delete
  6. Nampak gaya kena gi tgok gak ni. Sis apa cite The Rock ni mmg suka tgok..suka kot gan dia..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn.. Sama kita kak.. Ada the rock mesti onz.. Ni tmbah ada jason statham lagi la onz

      Delete
  7. best citenya. mek tk tengok lagi tapi macam boleh agak. hehehe. dilemma nak tengok, the lion king, boboi the movie atau hobbs and shaw ni. hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain skit dari cita FF2 sebelum2 ni... Dah mcm lain gila dah.. Hahahha

      Delete
  8. Naim tak berpeluang lagi menonton movie ini. Dapat info dari kawan2 Naim cakap penuh dengan action dan tidak boring menonton movie ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best la.. As usual kannn.. Directed by the rock dengan Jason stantam jugak.. Mau tak best

      Delete
  9. Dah tgok jugak baru semalam hehehe. okay la approved okay cerita ni hehe

    Jom visit https://theathra.blogspot.com/ after a long hiatus hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kann.. Akak suka sebab 2 2 tu hero fav akak.. Hahahha

      Delete
  10. Kita pun dah tengokkkk. HAHAHAHAHA. Rasa nak cari abam botak lepas tgok cerita ni sebab kita tengok Decker Shaw cool gilossss. And non stop with action tak hilang momentum. ah melting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn.. Dua2 my fav.. Even sebelum2 cita FF ni pun mmg suka tgk dia berlakon.. Best gilaaa.. The rock xyah cakap la.. Best as always

      Delete
  11. Bonda blm lagi tgk citer ni....kalo sebut tajuk jaa mesti jalan citer best kan....boleh ajak ank bujang p tgk hujung minggu ni laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok bonda.. Nnt ajak la anak bujang bonda pi tgk.. Mesti dia suka

      Delete
  12. Pergh cerita action macam ni la layan. Cerah mata tengok movie macam ni. Bila baca review ni dah tak macam FF yang dulu-dulu la.

    ReplyDelete

Post a Comment