Claigio LED Magic Eye Patch

Haluuuu...
Nak tanya... Ada tak kat sini yang risau dengan garis2 penuaan kat muka? Eiii tipu la kalau tak risau kannnn.. Ya dak? So apa yang korang buat untuk pastikan kulit korang kurang wrinkles? Pendek kata apa yang korang buat untuk prevent and combat wrinkles from worsening?
Pening kan cakap …

Resipi : Ayam Bakar Mudah

Mengiurkan tak? HahhahahaNak buat title pun kadang-kadang boleh kemurungan. Ada ka macam aku ni haa? Lately ni rajin post resipi lah dia sebab tu yang senang and tak payah gaduh2 nak kena karang panjang-panjang kan.
Banyak lagi hutang entry ni..tapi pelan2 kayuh la kan. Aku pun busy skit lately ni d…

Bebas Asap Rokok

Sejak start tahun baru ni ada kelegaan untuk aku. Kalau tak aku mesti tak suka nak makan dekat luar especially port kedai2 mamak yang I used to lepak masa aku single dulu.Another option kalau nak makan luaq kena la spend lebih skit makan dekat kedai yang ber aircond. Yalah.. Takkan dalam ekon pun a…

Resipi : Masak Lemak Cendawan Bersama Udang

2 labu bawang besar*5 ulas bawang putih*Sedikit kunyit hidup* (aku takdak so aku tak letak lah. Kalau letak tu lagi power aroma ori kunyit tu kan.)8-10 biji cabai melaka * (nak pedas lagi letak lebih.) 3 senduk kecil Santan pekat. Sekeping asam kepingGaramGulaSerbuk perasaUdang 15 ekor (ikut korang…

Grow your own mushroom at home

HolaKali ni nak cerita sikit pasal homeschool activity kononnya dekat rumah dengan Adriana. Ala-ala sains la gitu kekdahnya. Tengok growth pokok. Kalau nak tau dekat kebun balkoni aku ada pokok cherry tomato. Yang saty tu memang da assigned kata kakak ni pokok cherry tomato akak tau. So akak tengok…

Travelog Perth (Western Australia) : Day 6, Lancelin | Lobster Shack | The Pinnacles

Haaaa... Disebabkan mood nak perabih entry Travelog Western Australia ni memuncak-muncak... Well hello.. Pi May 2018 kot... Ni dah Jan 2019...pastu berangan nak jadi blogger cemerlang terbilang gemilang gitohhhh... Puikk
Ok lah back to the story, sambungan dari entry sebelum ini (SINI).

Disebabkan …