Cititel Penang Colouful Christmas Buffet 2018





Christmas just around the corner kan..
For those yang celebrating Christmas jangan lupa untuk check out buffet from Cititel Penang ni tau. Paling best sebab dekat Cititel Penang ni...buffet disediakan dengan 3 jenis hidangan iaitu Western, Japanese dan juga Oriental. Besttt takkkkk? Tiga-tiga ni my favourite. 

Without cakap banyak meh la kita tengok juadah-juadah yang disediakan di Cititel Penang ni.


Well cakap pasal Christmas buffet of course aku akan terbayang a full spread of dessert yang best-best macam ni. Apa lah maknanya Christmas tanpa hidangan pencuci mulut yang best-best kan. 


Meh tengok hidangan pencuci mulut yang disediakan.


Jeng jeng jeng









Kecur air liur tak dengan pencuci mulut di sini?



Jom tengok pulak main course untuk buffet di Cititel Penang ni.





Sedap betul lauk-lauk yang ada.




My favourite oyster tu. Urghh sedap gilos k.





Kalau dekat Cititel Penang ni my favourite miso soup ni. Sedap gilosss k





And of course my all time fav dekat sini sushiiii




Sashimi!!! Best gilaaaaaaa






Ni pulak cawanmushi. My favourite jugak. Sedap k.





Ice cream pun banyak pilihan. Suka ke tak?

Let see what I ate....


Nyumsss






That mochi and macaron is my favoutite!





Cheese cakes tu sedap k


For those yang asking berapa harga untuk Colorful Christmas Buffet ni..korang boleh refer harga di bawah ya;


Colorful Christmas Buffet Dinner
23 December 2018 (Sunday)
6.30pm - 9.45pm
RM89 nett (Adult)
RM45 nett (Child)
RM62 nett (Senior Citizen)

Christmas Eve Buffet Dinner
24 December 2018 (Monday)
6.30pm - 9.45pm
RM118 nett (Adult)
RM59 nett (Child)

Christmas Day Buffet Lunch
25 December 2018 (Tuesday)
12pm - 3pm
RM60 nett (Adult)
RM30 nett (Child)
RM42 nett (Senior Citizen)

Christmas Day Buffet Dinner
25 December 2018 (Tuesday)
12pm - 3pm
RM90 nett (Adult)
RM45 nett (Child)
RM63 nett (Senior Citizen)


Main Street Cafe @ Cititel Penang




66, Penang Road,
10000 Penang.

For Reservations:
(+60) 4 370 1188

18 Comments

  1. banyak betul makanannya, pening nak makan yang mana satu. tapi yang mana paling sedap sebab tak cakap pun

    ReplyDelete
  2. missed going to Penang, didn't know nice food until I see your posts. Yeah Christmas soon there's time for gathering and good for them to visit there to dine. Gonna tell my friends that celebrating Christmas soon.

    ReplyDelete
  3. Meriah nih perayaan natalnya disana. Banyak makannya euy... kencang betul liur nih lahat semua makanan yg tersaji hehehee

    ReplyDelete
  4. Wahhh... Bagus ni pass pada kengkawan yang celebrate Christmas
    Kita lak terliur nengok semua nya! Meriah menu.. Menyelerakan! Harga pun boleh tahan. Heheee

    ReplyDelete
  5. krismas tk lama lg..byk hotel menghidangkan menu2 yg menarik...paling suka part dessert tu...yummmyyy...menu2 lain pn nmpk sedap tu

    ReplyDelete
  6. Wah nampak menarik smeua makanan yang mereka sediakan di sini. saya yakin masakan ini semuanya sesedap belaka. Dah nak Hari Natal ni pastinya banyak hotel yang tawarkan pakej bufet segini.

    Tapi saya yakin yang Cititel merupakan pilihan terbaik untuk menjamu selera.

    ReplyDelete
  7. wahhhhh, nampak ringkas dia punya menu, tapi yang cawanmushi tu nampak macam menggiurkan.. i hope penang people should check out this buffet harga pun affordable... kalau kat KL ni perghh satu kepala pun dah $$$ mampu tengok je la... should i go penang tak sambut celebrate xmas this year. heeee

    ReplyDelete
  8. Menariknyaaa makanan dia. Ya Allah . Dahlah tengah puasa, menggugat iman sungguh hahah. Harga pon affordable. So kalau pergi, kena makan puas². Bukan selalu dpt dpt makan best² macam ni kan. Huhu

    ReplyDelete
  9. Kita mensti kalau tengok buffet krismas mesti tak lepas dengan adanya ayam belanda yang besar macam tu hehehe geram kita tengok memang sedap-sedap semua menu ni setahun sekali je dapat....

    ReplyDelete
  10. Makanan dia kemain haaaa meriah. Musim perayaan memang seronok tengok tawaran dari hotel. Makan bersama seisi keluarga. Kita ibu ibu boleh gantung periuk. Hahha

    ReplyDelete
  11. Sekarang ni mana2 hotel n restoran dah mula pomot hidangan krismas kan. Kena pandai buat pilihan je le kita ni. Sis pun selalu kalau musim perayaan cam ni memang akan ambik peluang le makan2 sedap gan family

    ReplyDelete
  12. ehh didnt know you went for the food review there too. i was there as well. cititel always good with their japanese range of sushi and sashimi. we loved it there!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  13. Pergh, datangvkristmas, makanan dia memg swmua wow dan sedapla.. Lagi ayam tu.. Nampak meyelerakan. .Bestla sambut keistmas makna dekat sini.. Bayr je takyah mask. .Makn ramai-ramai dengan keluarga kan.. Heheh

    ReplyDelete
  14. wow !!! nampak sungguh menyelerakan betul. lagi2 bab dessert tu. suka datang ke dessert table sebab cantik n berwarna-warni. harga dia pon not bad. sangat reasonable n nk consider kan area penang, tu kira murah tu

    ReplyDelete
  15. Merry Christmas and Happy New Year 2019! Mouse mommy also preparing 3 festive celebration together with family and friends. Looking for suitable venue and buffet.

    ReplyDelete
  16. Ni yang malas ni masuk entry makanan. perut berbunyik-bunyik terussss! lapar!!! :)

    ReplyDelete
  17. Aduhaiiiii.. Menggoda perut kita tengok semua menu ni. Lagi tergoda tgk dessert tu haaa.. Kalau la dekat, mau terjah dah ni. Hehe
    Takkan lepaskan peluang. Hihi

    ReplyDelete
  18. untunglah orang penang ....satu yang bestnya tentang perayaan kat Malaysia ni ialah makanan ..time nilah nak cuba macam2 makanan yg ada...tengok kat sini semuanya menarik...paling heaven mestilah bahagian dessert dia....section yang paling saya suka kalau makan buffet kat hotel....

    ReplyDelete

Post a Comment