Christmas Eve Buffet Dinner At Lexis Suites Penang

9:21 AM




Hai kali ni nak bercerita sikit pasal Christmas Eve Buffet Dinner dekat Lexis Suites Penang ya. Untuk yang tercari-cari tempat untuk dinner dengan family sempena perayaan Hari Natal atau saja-saja nak dinner dengan loves one boleh la mencuba untuk makan dekat Lexis Suites Penang ni. 

Bagi aku hidangan yang dibawakan oleh Lexis Suites Penang ni so "Western" cuisines. Hampa boleh tengok dari spread buffet yang ditawarkan. Untuk penggemar makanan barat, Lexis Suites Penang la jawapan untuk hampa. 

Cakap banyak pun tak guna kan. Jom la tengok hidangan-hidangan yang disediakan oleh Lexis Suites Penang sempena Christmas Eve nanti. 


Bagi penggemar pencuci mulut, hampa mesti suka dengan hidangan yang disediakan.


That brownies is da bomb!


Dat sagu porridge is sooo delicious!


Cold dishes.


Yet another cold dishes.


That smoked duck is my favourite. I can really2 eat that one a lot. But kena ingat orang belakang sama kan. Jangan tamak. Rasa semua makanan.


Roasted turkey pun sedap!


Oh my telan air liur tengok juadah-juadah ni balik


Some Christmas cookies.


Bread selection.


Food counter.

Here what I ate during the review.








Last but not least. Vanilla ice cream with a lot of caramel.
Yang tertanya-tanya harga buffet ni, meh sini kami bagitau harga dia.


Christmas Eve Buffet Dinner
Hibiscus Grand Ballroom
24 December 2018 (Monday)
6.30pm - 1.00am
RM120 nett (Adult)
RM70 nett (Senior Citizen/Child)

Christmas Day Buffet Lunch
Roselle Coffee House
25 December 2018 (Tuesday)
12.00pm - 3.00pm
RM88 nett (Adult)
RM58 nett (Senior Citizen/Child)

New Year Fiesta Countdown Party
Buffet Dinner at Hibiscus Grand Ballroom
After Party at Sky Terrace
31 December 2018 (Monday)
6.30pm - 1.00am
RM188 nett (Adult)
RM100 nett (Senior Citizen/Child)

Dan yang paling penting cepat-cepat wat reservation kalau hampa nak makan dekat sini. Bukan apa takut fullhouse nanti gigit jari pulak kan. 


28, Jalan Teluk Kumbar, 
11920 Bayan Lepas, Penang.

Tel: +60 4-628 2888

You Might Also Like

15 comments

  1. fuh.. dasyat-dasyat hidangan dia .. rasa terliur tengok.. TB tak pernah lagi dinner secara buffet kat lexis ni.. kalau ada peluang nak juga rasa menu-menu yang dalam gambar diatas ni.. cewahhh.. macam larat yea makan semua.. hahaha.. apa-apa pun gambar-gambar makanan kat atas semua nyum2 sangat!

    ReplyDelete
  2. Huwaaa kak alia.. Rasa nak baham je semua makanan yang terhidang tu..menyelerakan betul nampak.. Seronok ni kalau sesekali dapat bawa family makan2 kat sini kan kak.. Zaza kalau nak bawak pun kena tunggu kalau bercuti kat sana lah..

    ReplyDelete
  3. Huwaaaa makanan lagi...apesal hari ni banyak nau up pasal makanan ni...akak dah la lama tak pergi makan- makan..tapi kalau Christmas dinner akak akan cari seafood dan ayam turkey, lepas tu cari lamb...huiiii...bestnyaaa..semua menu kat atas tu buat akak craving..takpe kena tunggu 2-3 bulan lagi..dah okey nanti akak balas dendam..hehehe

    ReplyDelete
  4. sedapnya tgk makanan utk krismas eve buffet diner ni...yummmyyy...paling suka pilihan dessert tu...trus lapar tgk smua menu2 tu...kalo ke lexis penang bole la singgah mkn sini nanti

    ReplyDelete
  5. Ya Allah sedapnya tengok makanan ni semua. Memang meriah betul! Harga pun sebenarnya sangat reasonable dengan makanan yg terhudang segala tu..kena bawak family ke sini!

    ReplyDelete
  6. nasib baik airah baca entry ni masa dah kenyang.kalau tak tergoda habis ni hahahaha.makanan ni semua nampak sedappp.harga pun berbaloi sebab makanan banyak

    ReplyDelete
  7. Tak boleh tengok lama2 lia.. terus nak terkam je ke sana. kita memang suka makan pastries ke gi bufet style macam ni. harga memang superb. agak2 tak keluar kita ye tak

    ReplyDelete
  8. Ya Allah! Sedapnyaa makanan yang dihidangkan. Rasa rambang mata nak pilih yang mana satu. Nak kaut semua sekali boleh tak? Huhu bilalah dpt pergi penang lagi ni. Boleh try check in sini, dpt mkn best² time hari hri istimewa mcm ni

    ReplyDelete
  9. Wow bestnya makan waktu krismas memang banyak sangat pilihan tak sangka kita hehehe tapi jauh sangat nak pergi kalau ada masa hujung tahun bercuti ke sana boleh lah cuba harga pun berpatutan menarik...

    ReplyDelete
  10. Ya Ampun sedapnya lah semua menu kat Lexis Penang ni. Banyak betul pilihan dia kan? Tengok dessert tu paling tempting sekali, rasa 2 3 round kat area tu je kan. Kalau pergi Penang next time boleh la terjah sini, pergi makan buffet hotel memang favorite sangat.

    ReplyDelete
  11. Sedap-sedap betullah menu dari Grand Lexis Penang ni untuk pengunjung yang bakal menyambut perayaan hujung tahun ni. Qiss tengok pun dah teruja sangat. Ehh awak.. tapaulah kat Qiss smoked duck Tu. Eheh.. oklah.. boleh bagitau kat kawan2 yang ada kat Penang nanti

    ReplyDelete
  12. Baru je pikir nak diet dah nak chrismas pulak..time ni le pemanis sedap2 ada, sis memang kalau time Christmas memang akan balun desserrt diorg drlu..:D. Tengok gambar kat sini pun dah kecoq air lioq sis dah..hehehe

    ReplyDelete
  13. Ya ampun terliurnya tengok semua menu. Banyak menu menarik ye untuk Hari Natal. Harga pun not bad. Boleh tahan. Sesuailah dengan seleksi menu yang banyak.

    ReplyDelete
  14. Wow harga dia dahsyat. Tapi tengok menu tu sesuailah dengan harga. Rambang mata nak makan dibuatnya. Dessert pon banyak pilihan. Tak pernah lagi try lagi buffet camni.

    ReplyDelete
  15. adoii pesal banyak sangat gambar makanan sedap2 ni..terliur memalam tgok.haha..ni rs nak pergi rasa all the delicious food!

    ReplyDelete