Aishah Arissa 2 years old birthday treat

Nak share jugak dekat sini as memories jan. Supaya nanti-nanti kalau dah tua boleh baca lagi kat blog cerita psai anak2 kan. Ya lah... Fasa depa membesar ni lah fasa nak collect memories dengan depa kan.
Tanggal 28th November yang lepas,genaplah usia Aishah dua tahun. Teringat lagi berderai2 air mata bila tau nak kena elective cser sebab baby besaq. Wuwu... Tapi takpa lah everything dah passed by kan. Alhamdulillah she's a big girl now.
Untuk birthday yang kedua ni, kami celebrate among kami anak beranak ja. Last year pun sambut makan kat kedai makan ja pun. Tak meriah macam birthday kakak dia yang 1st..siap ada birthday party lagi. Sebenarnya last year tak sempat nak plan apa2 since my late fil tengah sakit time tu.

So this year kami plan la special skit for her. Kang nanti besaq cakap mama ngn papa tak sayang dia pulak kennn. Untuk birthday dia kami just check in dekat hotel dekat Penang ni jugak ja. Kami booked dekat Agoda dalam 2 weeks before her birthday.


Birthday girl happy la kennn dapat balloons banyak2 macam tu kennn.
Alhamdulillah la dapat spent masa untuk kami 4 beranak dekat Lone Pine Hotel Penang ni dengan selesanya. Actually plan untuk stay di sini as birthday celebration Aishah pun agak last minute jugak la. Last minute booked dekat Agoda. Dah booked lupa plak nk remark request for birthday cake... Then terpaksa contacted hotel directly untuk request for cake. Nasib semua berjalan lancarkan.


So apapun, misi nak celebrate birthday Aishah kirany berjaya lah. Kami anak beranak pun enjoy la staycation for birthday celebration si Aishah ni.


Look at her face. My cheeky little bam2 girl.


Kakak yang excited lebih for her sister'd birthday.


Bagi budak-budak ni melayan makan kek dekat balcony.


Cewah. Enjoy nampak ya. Sampai tak ajak mama n papa pun.


Ni dia dah start boring. Selamba dia angkut semua balloon humban dalam bath tub dekat balcony ni. Kahkah. Perangai sangat ko ni dikkk.
Petang tu lepas dah lepak2 sat kat bilik... Kami pun turun la anak-beranak untuk mandi kat pool dia. Best jugak time ni dekat Lone Pine Hotel ni tak ramai orang. So kolam tu tak la sesak macam kebanyakkan swimming pool hotel dekat Penang ni. Azab betul la kalau mandi swimming pool ramai-ramai orang ni kan. Tak leh nak enjoy.


Haa mak pun boleh ferfeeling orang hado2 nan hado sat. Kahkah.
Balik dari swimming pool ingatkan budak-budak ni nak pengsan sekali buat aktiviti coloring pulak dua beradik ni. Lantak korang lah janji jangan bergaduh memekik2 sudah.

Nasib baik la si kakak bawak buku coloring. So xda la diorang boring kat dalam hotel kan.
Malam tu kami pi dinner dekat kedai tomyam depan Hard Rock Hotel and Bayview Beach Penang tu.. Kira in between la.. Memang opposite la dua2 hotel ni. Kalau hampa mai Penang and happen to stay around here.. Boleh try dekat kedai ni. Ni kali ke 3 kami makan dekat sini.
Dia tepi sungai belah kanan tau. Aku personally suka dis kedai berbanding dengan yang kiri tu. Tapi ikut masing-masing la kan. Tekak tak sama.


Dua beranak ni memang kamceng. Kadang-kadang berbulu ja aku dengan mek ni. Bila papa ada.. Terus tak pandang mama dia dah. Memang anak manja papa dia. Memang sebijik macam aku dengan arwah abah aku dulu. Eh tapi Aishah pun kemain gak kuat nak berebut papa dia dari kakak dia. Ahhh berebut la korang. Takda ka yang berebut nak mama ni uiiiii.


Tq booskur belanja kami anak beranak makan n taja hotel. Kahkah. Moga2 murah rezeki U sebab selalu belanja anak bini. Dengan ucapan....belanja beg jurulatih lagi bulehhh dakkkk...



Siakap 3 rasa. Ok la not bad. Tapi aku rasa siakap steam lemon dia lagi sedap kot.


Ni ja lah gambaq makanan yang sempat tangkap. Malas nak tangkap banyak2 sebab Ecah dah buat perangai tengok makanan depan mata pastu laki aku dah buat mukaaa.... Loserr la u ni asyik tangkap gambaq makanan ja. Kahkah. Pedulik aaah. Another menu yang aku suggest untuk hampa cuba kat sini adalah kerabu daging dia tau. Sebab rasa dia sedap sangat hokey.
Eh ni review makan ka.. Nak cerita pasai birthday anak ni.... Ehhh
Itu lah dia cerita birthday Aishah pada bulan lepas. Sory Ecah mama update birthday Ecah kat blog lambat gila. Mama lemau bulan ni kita asyik berjalan sajia. Kahkah. Mood blog pun ke laut gila.
Lone Pine Hotel best ke idak? Kalau nak tau kena stay tune untuk baca lah kan....next time pulak aku update pasak Lone Pine Hotel ok.



22 Comments

  1. Happy Birthday buat budak bijak dan comel nie. Moga dimurahkan rezki dan menjadi anak yang berguna kepada parents, agama dan negara.

    Bosskur tu tak nak belanja kengkawan ke? Hehe

    ReplyDelete
  2. happy birthday to your lovely girl. may her be blessed and showered with loads of love and caring.

    ReplyDelete
  3. happy birthday cute girl ! bestnyaaa dapat macam2 birthday dia. nanti dah besar sikit boleh buat majlis pakai baju princess

    ReplyDelete
  4. happy belated birthday to your girl, may her always be well and happy! so nice of you as her parents to celebrate her birthday with a hotel stay!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  5. Happy birthday baby girl! Stay blessed always.. Nice hotel. Will try visit this place soon.

    ReplyDelete
  6. Happy Birthday si kecik. Moga yang terbaik untuk si kecik ni ye. Best la dapat tidur2 hotel pulak masa birthday dia. Untung lah.

    ReplyDelete
  7. Wahhh! Happy birthday, Aishah Arissa! Semoga menjadi anak yang solehah dan membanggakan kedua ibu dan bapa. Bestnya dapat luangkan masa berkualiti dengan famili macam ni. Terus rasa nak balik rumah kat kampung sekarang juga. haha

    ReplyDelete
  8. happy birthday aishah arissa...seronok la birthday girl kalini dpt check in hotel merai birthdaynya....mandi kt pool...semestinya happy birthday girl...lpr plak tgk menu2 makanan tu

    ReplyDelete
  9. selamat ulangtahun kelahiran budak comel! seronok dapat celebrate birthay sammbil bercuti. tu bath tab nice amat sangat dapat berendam lama-lama. dah puas sambung mandi kat pool pulak. hehe

    ReplyDelete
  10. Happy birthday Aishah Arissa. Semoga membesar dengan sihat dan bijak. Syok yer penuh bilik dengan belon, dan siap ada bath tub kat balkoni. cam best jer stay hotel ni.

    ReplyDelete
  11. Happy belated Birthday Aishah. Bestnya birthday treat dia..

    ReplyDelete
  12. Wow bestnya pergi situ !! Terus boleh jumpa swimming pool. Mesti seronok budak dua tu dapat pergi ke sana. Happy belated birthday ya aishah. Semoga terus dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik

    ReplyDelete
  13. Selamat ulang tahun untuk si comel. Moga membesar menjadi anak solehah penyejuk hati emak ayah. Hehe

    ReplyDelete
  14. happy belated birthday each !! comel kek kemetot dia

    ReplyDelete
  15. kan very lucky for the kids nowadays. Happy Birthday to her :)
    Lone Pine Hotel Penang seems very nice to stay with whole family, wish to visit.

    ReplyDelete
  16. Happy Birthday girl..untungnya dapat adiah dok hotel..:D. Anak2 happy mak pun turut happy ya dak..:D. Sis ni entah bila lah dapat ke Penang lagi..plan dari tahun masuk tahun tak jugak dapat gi..huhuhu

    ReplyDelete
  17. Happy birthday Aishah Arissa, such a lovely treat your parents gave you, I've stayed at Lone Pine once and it such a beautiful hotel. My fav part is the pool.

    ReplyDelete
  18. Happy besday ecah. ... Sat ja dh dua taun..

    ReplyDelete
  19. Wah syoklaa. .Birthday treat dia pergi bercuti. .Bestnya tempat dia ye. .Tempat menaril sebab ade swimming pool, serono anak-anak.. Enjoy habis .Ni. .Mesti dia akan ingat punya.. Hehehw

    ReplyDelete
  20. She such a lucky little girl that have a very caring and lovely mother. Happy Birthday and Moga moga jadi anak yang baik dan dengar kata. Bangga kan mak dan ayah. Banyak pengorbanan yang mak ayah dah buat. She must be proud of you Alia. One day, when she grew up. Im very sure that she will read this entry.

    ReplyDelete
  21. happy birthday. semoga diberikan kesihatan yang baik dan mudah-mudahn menjadi anak soleh buat kedua orang tua. Seronoknya bila sambut birthday satu keluarga. bonding time utk mak ayah jugak!

    ReplyDelete
  22. cepat masa berlalu. dah dua tahun daaa sikecik ni.. =D

    ReplyDelete

Post a Comment