Tempat Makan Best Penang: Design Village Outlet Food Court

4:42 PM


Courtesy of Google.


Yaaaaaa...seperti yang dijanjikan kali ni kami nak cerita pasal port makan best kat Penang ni. Design Village Outlet yang dibuka pada hujung tahun lepas da makin meriah dengan kehadiran food court di sudut tersorok di tengah-tengah DVO ni. Tetapi banggunan untuk food court ni agak tersorok ke belakang ye.

Boleh baca previos post pasal Design Village Outlet di sini ya

Apa yang menariknya kat food court ni ada ruang yang selesa untuk para pengunjung yang penat bershopping untuk bersantap di sini.

Untuk kali ni kami cuma sempat rasa Char Kueytiaw, Chee Cheong Fun dan Dry Chilies Pan Mee.


Bersih, dan cantik. Good environment to have ur meals with the loves one.



With my anak kesayangan , Adriana Arissa.
Aishah Arissa with hubby went to Wendys to buy some burger.


Ordered meals from this two stalls/shops



Cant wait for her meal. Hahhaha

So let see what we had order before.


As kudap-kudapan.
Chee cheong fun ni sedap!
Harga tak silap RM3.30


This one for Adriana.
Harga RM7.30



This one is for me. My all time fav. Sedap nak mati. I usually dont rrally like mee. But this mee...it taste so goooooddddd.
You guys should try if you happen to come to DVO. 
Harga RM7.20

For me, the price is very reasonable. I hope they can maintain the taste. If not, sayang la kan. Well, lepas ni tak payah pi ke Gurney Paragon dah kalau nak makan Dry Chilies Pan Mee. And kalau lepas ni mengidam nak makan chinese food like chee cheong fun, da dekat sangat ja. No need mengagau merata nak cari kan.

And I bet mesti hampa yang mai makan angin dekat Penang ni mesti nak mai DVO kan, so jangan lupa ya mai makan tang ni.

Oklah, stay tune. Nanti kita update lagi tempat makan best dekat Penang ni naaa.



You Might Also Like

13 comments

  1. Nampak macam selesa je food courtnya...

    Dekat KL kebanyak food court agak sesak dan sempit... Macam tak selesa nak bawa anak

    ReplyDelete
  2. Adakala makanan di food court lagi best dari makanan di restaurant terkenal kan?

    ReplyDelete
  3. murahnya! btw sha memang dalam perancangan nakpi penang bulan 12 ni hehe thnkyou for sharinG! *terus taksabar

    ReplyDelete
  4. Ni hao ma :) . chee cheong fun tu, i want "si fan" !

    ReplyDelete
  5. Ala tak puas nak tengok makanan yang ada kat sini hehehe tak apa nanti kita jalan-jalan kat Penang kita akan singgah makan sini thanks you rekmen tempat ni hehehehe..

    ReplyDelete
  6. sedapnya tengok char kuey teow goreng tu.. pergh Penang memang banyak tempat makan sedap2, memang tengah saving nak pergi bercuti ke sana, huhu..

    ReplyDelete
  7. Wow pegi penang nanti boleh la kita singgah kat sinun

    ReplyDelete
  8. That half boiled egg (telur goyang) memang best kan hahaha.. next time I will go visit there too hehehe

    ReplyDelete
  9. Haritu pergi jalan2 je tak singgah pun makan kat foodcourt. Menarik juga makanan dia. Next time nak singgah makan sekali sambil shopping.

    ReplyDelete
  10. betul ke? im going again this weekend~ nak pi re-install watch punya battery~~ will go try the food court there

    ReplyDelete
  11. food court yang menarik dan nampak selesa.. dan banyakkkk pilihan makanan yang kita boleh makan.. anyway, thanks for sharing..

    ReplyDelete
  12. Foodcourt nampak kemas, kelebihan makan difoodcourt boleh ada banyak pilihan.

    ReplyDelete
  13. rindu penang! lama tak ke penang. akak thank you for sharing. nanti kalau ke penang nak singgah la,hehe


    p/s: maaf baru sempat nak komen-komen di blog, moga kita tidak dilupakan,hihi

    ReplyDelete