Ke mana kiteeee

8:35 AM




Dia datang lagi!!!!



Menggelupur hati ni bila AA buat sales...bila lagi kan..trip kali ni aku blanja family kecik aku beli tiket ni. Ke mana tu nanti la kita share ye.


Korang dah grab ke.??
Kalau sapa pandai...
Teka la destinasi kami ke mana pulak lepas ni...
Yang pasti harga ni memang terlajak murah

Korang bila lagi?

Dalam Islam pun dianjurkan untuk berkelana untuk lihat kebesaran Allah. Kadang-kadang dengan berkelana / traveling ni kita dapat kenal budaya masyarakat setempat. Yang mana baik kita jadikam contoh, yang mana yang buruk jadikan sempadan. 

Satu lagi pesan aku kalau nak travel selalu ni..ikut la bajet..ikut la kemampuan kita. Yang mana boleh jimat kita jimat. Sebab tu aku kalau travel luar  negara selalunya akan masak sebab memang save banyak dekat situ.

Niat sharing kat blog or kat social media tu sebab nak sharing menda-menda best tempat orang kat orang lain takda niat pun nak menunjuk ke hapa ke. At least boleh jadi sumber rujukan orang lain. Yang sibuk nak cakap orang riak tu..korang sibuk ja kan cakap kitaorang riak masuk api neraka jahanam!!! Eh habis tu orang hati busuk macam hang xda tempat kat neraka jahanam ke???  Tolong la, be positive. Ok la back to the story ok.

Sapa teka betul aku pergi mana nanti nak bagi hadiah keychain kalau betul. 😘😘😘😘

Tinggal lagi 2 hari kalau sapa nak beli tiket murah AIR ASIA tu. 




You Might Also Like

21 comments

  1. Wow nak pergi mana tu naik AA nanti cite kat dalam blog yer kita boleh pergi lak tahun depan hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala...ni nak pergi thun depan ni ha...hihi..lgi 7 bulan je...dup dap dup dap ni

      Delete
  2. haha dah beli! happy holidays!

    ReplyDelete
  3. Bestnya. Ke mana lah destinasi tu yer. Dalam negara atau luar negara. Kalau bagi klu, boleh jugak teka ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luar kak..meh2 teka..nnt kita bg key chain kalau betul

      Delete
  4. Thanks for the reminder. I want to book my flight too.

    ReplyDelete
  5. AA buat promotion tapi Bal masih tak mampu. apakah hahahahhaha... mampu tengokk jelah depa travel. marilah kita brhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah bal...1 hri nnt Bal mesti boleh pergi travel. Akak ni travel bajet2 ja...nk ala2 che ta tak mampu😅😅😅

      Delete
  6. Tak pernah terkejar mana-mana deal yang ditawarkan oleh AA... Buat masa nie, hanya sesuai travel pakai kereta je... Risau penuh pula kapal terbang kalau bercuti dengan family hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitorg suka gak roadtrip..
      Tapi yg kena mredah lautan ni..terpaksa naik kapaiterbang jugak😅😅😅

      Delete
  7. Wahhh bestnya, Iday sekarang pon dok usha2 tiket pergi bercuti. harap-harap dapat tiket yang best. hehehe

    ReplyDelete
  8. Kita pun dah terbeli tiket untuk satu famili. Tak sengaja beli hahaha.. alngkah best kalau hari-hari macamnie kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee..bagus tu belanja family. Murah rezeki awk dik

      Delete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Bestnya awak travel lagi. Huwaaaa. Kita entah bila nak travel ni. Sedih

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah nnt ruby plak. Akak ni percutian bajet2 ja. Next time ni pegi dgn kwan2 sekali....

      Delete