Agoda


Wednesday, August 30, 2017

Benci dengan 7 E Thailand!!!

Benci betul dengan 7 Eleven dekat Thailand tuuuu. Sebab apa???? Mehh aku tunjuk kat hampa pasaipa aku benci 7 E depa.


Konpius... watson ka drugstore niiii


Sempat mama suruh kakak angkat peace


Collagen drink...bersepah bhai. Sedap pulak tuuu


Masker? Pencuci muka pun macam-macam hadooo



Sardines in tin pun murah nak arwah...kalau kt Malaysia sardin ni bukan makanan orang miskin ya. Masuk pulak dalm 7E lagi melampau rega dia.


Ni HALAL ya. Chicken Burger n shrimp burger tu sedap nak arwah weiiii. Ni la makanan kami sepanjang ke roadtrip ke Phuket hari tu.


Kesimpulan dia...aku kalau pi ke Thailand ni mesti gila kalau masuk 7E dia. Tak kesah la kalau jejak kaki nk makan kat Danok untuk makan ja ka, mesti nak masuk 7E depa ni. Reload stock hair mask la apa bagai. 

7E Malaysia please la buat bagi best skit. And plis jangan mahal sangat tauuuuuu. 


34 comments:

  1. 7Eleven dekat Thailand memang best. Suka beli barang kat situ. Baru-baru ni dapat rasa susu Pisang hanya dijual di 7E sana, memang best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa ya ka..tak perasan..nx time pi makan kt Danok boleh pi usha susu banana tu...
      Best kan 7E depa...ralit duk dalam tu

      Delete
  2. Replies
    1. Hahahha...jgn marah..kalau pi thauland jgn lupa p 7E depa na

      Delete
  3. laaaa...ya ka... xpernah jejak lagi 7e depa..dok ingt mahal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah cik oiii...kalau compare ngn Msia ni 7E mahai

      Delete
  4. Alamak kita tak sampai ker Thai lan nak pergi 7E hehehehe tak apa syukur dengan apa ada kat Malaysia...

    ReplyDelete
  5. best kan 7E kat thai..banyak option!!

    ReplyDelete
  6. Allahu Akbar.. takut tak kuat iman aja.. koos semangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok shopping lt 7e depa...500b dapat mcm2

      Delete
  7. Amboi tajuk dia bikin panas! Haha. Apapun iyalah, bagusnya kalau masuk kedai banyak pilihan. Rambang mata sekalipun, kita sebagai pengguna ada kuasa mencuba dan memilih! yeahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Propa n.bikin panas kan...
      Tu la..kat 7e msia last choice tgh mlm kalau terdesak bru masuk

      Delete
  8. Awat muka kakak macam terpaksa je tu ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama sruh cepat2 angkat peace..tu yg mcm tu

      Delete
  9. Memang kalau kat sana 7'11 je lah tmpat nk beli brg2 cam gini. Tapi kalau nk angkut balik kena cr kat market dia le..time tu berkotak2 angkut balik..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..sana kosmetik pun best2 gak..tp bukan yg kilo2 tu la kan

      Delete
  10. eeh comelnya brg2 7e thailand. kalau tempat kita.... huh

    ReplyDelete
  11. Kat Malaysia kalau emergency ja masuk 7Eleven. Tak urgent tak masuk. Mahai sgt

    ReplyDelete
  12. Benci Tapi suka. Hahahaha. Memang best kat sana. Ruby suka borong face mask, keropok Lay's dan macam2 lg. Haha

    ReplyDelete
  13. Pernah pergi 7e dekat Thailand, semata-mata nak beli berus gigi sebab bilik hotel xde berus gigi.. lagi satu tertinggal lupa bawa masa nak flight hari tue he...23x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaha...xpa sana menda2 tu murah..7e msia boleh pitam

      Delete
  14. perghhhhhhh! mengundang gila 7E dia! hihi...try akak p Family Mart pulak.... Akak, kalau akak besarkan gambarkan best nak tengok,hihi...kecikkk T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok..nnt akk besarkan..thnx onie...
      Family mart pun akk suka jugak masuk..tp 7e mcm lg bersepah2 kat sana kan

      Delete
  15. Memang seronok masuk 7e diorang! Ingat lagi yaya pergi krabi pastu yaya borong seaweed, keropok mangga, aiskrim tembikai haha yang penting semua halal. Murah pulak tu

    ReplyDelete
  16. Sedap nak arwah tu ape dik?? Hahahhaha adoi

    ReplyDelete
  17. Hahahha..sedap nak mati kak oi😂😂😂

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png