My Eat Clean Menu ( suitable for BF mom)

11:08 PM

Holaaaa...
As i mentioned earlier in my previous post, I'm in a process to reduce my calories in take so that I can reduce my body mass. Pftttt...penat wei kadang-kadang tu dengan lelemaks ni.

So seperti mana yang hampa tau, kami banyak follow tips from Kevin Zahri sebab tips dia antara yang sesuai untuk kami. Tapi ada orang kata tips kami ni sebenarnya sama dengan Atkin stage apa ntah. Kami tak pasti sebab kami tak study pasal Atkins. Kami cuma watch calories in take kami ja hari-hari.

So far, Alhamdulillah dari boleh belasah nasik 2 pinggan satu session sebab sentiasa lapaq sebab duk bf mek tembun ni, berjaya gak control portion nasi kami.

Jom tengok kami nak share skit menu #eatclean untuk #aliafitjourney.


Teringin nasi lemak punya pasal tapi yg ni nasi kosong ja


Chicken n vege grilled!


 Lamb grilled with salad n cherry tomatoes


Kerabu togey n kerang




Padprik


Siakap fillet n terung belanda.

Nampak macam banyak kan...

Nia dia trick kami pakai...
Guna small plate untuk makan. So otak kita pun baca macam kita makan banyak. Sungguh tricks ni menjadi kot.

Nak tengok plate ni besaq mana?


Pic credit to Google.

Tu haa plate kecik ataih tu haa.

Tapi bila full macam tu nampak banyak..n otak pun pikiaq kita makan banyak..serius menjadi wei trick ni.

Ok la chow...len kali kami update lagi naaa


You Might Also Like

4 comments

  1. waw...siyess menu2 tu nampak terlajak dan terlampau sedap...macam rugiiiii je tak tambah..hahha (ketawa jaat)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada gak tmbah..tpi tambah nasi skit je..still within calories yg diperlukan sebab saya kan bf baby...mmg calories kena jaga...tp most of the time kurang skit dr calories yg ibu mnyusu perlukan..skit ja lah..harap dapat loose weight la nnt

      Delete