Cerita habis pantang

8:09 AM

Yeay yeay. Cerita nya hari ni hari last aku berpantang. Ahhh seronok gila tak tau nak habaq macam mana tau.

Satu sebab dah tak sabaq nam balik ke Penang. Dua sebab tak sabaq nak tengok suprise make over rumah yang husband buat. Dia kata hadiah beranak anak no 2. Anak no 1 dulu dapat hadiah note 2 kali ni dapat suprise suprise pakej eric leong dia kata.

Tapi at the same time rasa sedih pun ada jugak la. Sebab Adriana da start merap and rapit dengan maktok dia. Tiap-tiap hari ikut maktok dia keluar pi Cmart la Tesco la apa la. Da jadi geng da depa dua. Adriana ni jenis cepat touching sikit. Nanti mula la sedih kalau berpisah dengan maktok dia pulak kan.

Ni kadang-kadang pun buat drama air mata kalau rindu kat papa dia. Bayangkan suami aku kena balik time dia lena sebab takut nanti dia takmau lepas. Bangun-bangun tengok papa takdak merambu ayaq mata dia. Mama pun kadang-kadang rasa sedih.

Maktok pun dah cakap kat makngah haih nanti sunyi la rumah ni depa balik Penang. Ok, lagi aku touching tahap dewa. Ntah la aku ni memang cepat touching pun. Sebab tu kot Adriana pun menurun perangai touching2 ni dari aku.

Nasib la nanti nak balik Penang hari Sabtu maktok nak hantar balik sebab kebetulan nak amik Si Angah kat Aiport Penang kan. So takda la terus terasa macam gitu ja.

Teringat masa habis berpantang ke Adriana dulu. Masa on the way balik ke Penang, sepanjang perjalanan aku diam ja kalih belah lain duk merambu ayaq mata sorang-sorang sebab sedih kena balik Penang and tinggalkan mama aku. Macam rasa berdosa pun ada sebab rasa macam aku pisahkan mama aku dari cucu dia yang dia jaga dari Day 1 lagi.

Susah nak explain perasaan time tu macam mana. Sebab ye lah, memang Adriana time tu apa-apa pun mama aku yang jaga cuma kalau time Amir balik, Amir yang handle sebab kebetulan time tu aku kena Carpal Tunnel Syndrome sampai nak pegang Adriana yang 3kg je tu pun rasa sakit nak mati. Kalau angkat pun sambil tahan sakit la cerita dia. Sebab tu gamaknya Adriana tu memang manja dengan maktok dia.

Haihh. Tolonglah kali ni takdak lagi drama ayaq mata lagi. Kadang-kadang kita lupa pegorbanan mak ayah kita dalam menjaga kita. Macam aku ni, sampai ke tua dalam pantang pun mama aku yang jaga.

Terima kasih mama sebab jaga acik. Acik sayang mama. Sory mama banyak menyusahkan mama and sorry jugak kalau acik ada sakitkan hati mama.

Korang macam mana? Ada ka yang berperasaan macam aku time lepas pantang ni?

You Might Also Like

2 comments

  1. aduh ! sedih pulak baca kak.. eh ! akak kuat touching ea ? ingatkan akak jenis tough2 gittew ~

    weolcome home kak ~

    ReplyDelete
  2. wahhh hadiah apa tu ye..jeng jeng jeng

    ReplyDelete