Travelog Perth: Day 4, Greens Pool Denmark

11:11 PM

Sambungan dari entry Perth yang lepas, dari Pemberton kami meneruskan perjalanan ke Walpole untuk tengok giant trees. Tapi disebabkan time tu hujan, so kami meneruskan perjalanan ke Greens Pool yang terletak di Denmark.


Nak ke Greens Pool ni agak confusing jugak sebab time tu GPS macam tak detect pulak. Alahai. Nasib baik perasan signboard ada kona ke kanan. Gamble ja kona masuk ke kanan and akan lalu dekat lake. Lake tu agak besar la jugak.

Sepanjang ke situ akan nampak wildlife signage. And kami ja the only car yang lalu ke situ. Agak scary tapi it's ok, redah ja lah. Memang normal pun jalan jauh-jauh kat highway Aussie ni korang ja yang redah highway tu sorang-sorang. Tapi ok ja. Cuma jangan drive malam-malam dah le.


Yeayyyy dah sampai. Ini lah dia Greens Pool.

Sampai-sampai tu keluar kereta terus menggeletar sebab angin kuat gila. Huwaaa sejuk gedi wei. Terus bawak hot pack letak dalam poket and tangan pun sentiasa dalam poket ja lah.







Jalan turun nak ke Greens Pool.


Dua beranak ni memang asyik berkepit ja.


Tangan sentiasa dalam poket sebab ada hot pack!



Adriana time ni da biru da bibir dia.


Wajib wefie anak beranak.








Actually Greens Pool kalau time summer kira port orang berpicnic la. Tapi time winter ni ada la ranger dia ja lah yang round kawasan ni.

Kalau korang dari Pemberton nak straight ke Greens Pool, Denmark ambil masa lebih kurang 2 jam jugak.



Kalau korang pi time summer boleh la berkelah di tepian pantai macam ni.

Apapun, aku rasa berbaloi la sesiapa yang nak pi ke Albany singgah ke sini. Sebab satu tempat ni memang cantik. Satu lagi free ja, and takdak entrance fee macam sesetengah tempat. So kiranya, memang berbaloi sangat la kan.

Kami lepak kat Greens Pool ni pun tak lama sebab terlampau sejuk time tu. Angin pun boleh tahan kuat. Kesian sama kat Si Adriana time tu. Tu yang tak stay lama and lagipun kami nak kena gerak and sampai Albany before 5pm.

Nanti kami cerita pulak pasal tempat kami stay kt Albany ya. 

Stay tune.









You Might Also Like

4 comments

  1. Canti sgt view dia alia.. tp jauhhh..maybe xdak plan nk sampai ke albany nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpa kak farah..nnt repeat lagi len kali...hihi

      Delete
  2. mak aii sejuk sgtlah kat situ na smpai bibir ariana pun naik biru..fuh bila nak rs sejuk cam tu ye huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejuk...asyik nak terkucil ja lah kak el kat sana

      Delete