Travelog Perth: Day 4, Greens Pool Denmark

11:11 PM

Sambungan dari entry Perth yang lepas, dari Pemberton kami meneruskan perjalanan ke Walpole untuk tengok giant trees. Tapi disebabkan time tu hujan, so kami meneruskan perjalanan ke Greens Pool yang terletak di Denmark.


Nak ke Greens Pool ni agak confusing jugak sebab time tu GPS macam tak detect pulak. Alahai. Nasib baik perasan signboard ada kona ke kanan. Gamble ja kona masuk ke kanan and akan lalu dekat lake. Lake tu agak besar la jugak.

Sepanjang ke situ akan nampak wildlife signage. And kami ja the only car yang lalu ke situ. Agak scary tapi it's ok, redah ja lah. Memang normal pun jalan jauh-jauh kat highway Aussie ni korang ja yang redah highway tu sorang-sorang. Tapi ok ja. Cuma jangan drive malam-malam dah le.


Yeayyyy dah sampai. Ini lah dia Greens Pool.

Sampai-sampai tu keluar kereta terus menggeletar sebab angin kuat gila. Huwaaa sejuk gedi wei. Terus bawak hot pack letak dalam poket and tangan pun sentiasa dalam poket ja lah.







Jalan turun nak ke Greens Pool.


Dua beranak ni memang asyik berkepit ja.


Tangan sentiasa dalam poket sebab ada hot pack!



Adriana time ni da biru da bibir dia.


Wajib wefie anak beranak.








Actually Greens Pool kalau time summer kira port orang berpicnic la. Tapi time winter ni ada la ranger dia ja lah yang round kawasan ni.

Kalau korang dari Pemberton nak straight ke Greens Pool, Denmark ambil masa lebih kurang 2 jam jugak.



Kalau korang pi time summer boleh la berkelah di tepian pantai macam ni.

Apapun, aku rasa berbaloi la sesiapa yang nak pi ke Albany singgah ke sini. Sebab satu tempat ni memang cantik. Satu lagi free ja, and takdak entrance fee macam sesetengah tempat. So kiranya, memang berbaloi sangat la kan.

Kami lepak kat Greens Pool ni pun tak lama sebab terlampau sejuk time tu. Angin pun boleh tahan kuat. Kesian sama kat Si Adriana time tu. Tu yang tak stay lama and lagipun kami nak kena gerak and sampai Albany before 5pm.

Nanti kami cerita pulak pasal tempat kami stay kt Albany ya. 

Stay tune.









You Might Also Like

19 comments

  1. Canti sgt view dia alia.. tp jauhhh..maybe xdak plan nk sampai ke albany nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpa kak farah..nnt repeat lagi len kali...hihi

      Delete
  2. mak aii sejuk sgtlah kat situ na smpai bibir ariana pun naik biru..fuh bila nak rs sejuk cam tu ye huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejuk...asyik nak terkucil ja lah kak el kat sana

      Delete
  3. Scenery cantik..cuaca sejuk mesti best kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terlampau sejuk sgt pun rsa xbest gak...huhu

      Delete
  4. Sis kalau pergi mana-mana time musim sejuk...rasa nak nangis je sb tangkap tulang tu yg tak sanggup. Tak enjoy rasa holiday bila sakit..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja gedik nk rsa winter tu mcm mana...tp nasib la aussie winter xda snow...hahahah

      Delete
  5. best Alia jenjalan...bila lah akk ada rezeki nak ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah kak..alia doakan akk skluarga dpt mkn angin ke perth..alia pun sbb dpt tiket murah sbb malindo baru bukak routes ke perth last year

      Delete
  6. Plan nak ke perth tahun depan....semangat bila baca ni. Lagi melompat-lompat nak pegi sana...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom..kita pun In Sha Allah repeat ke sana thun dpn

      Delete
  7. Bestnya jalan-jalan negara orang. View pun menarik.

    ReplyDelete
  8. Waktu pergi ni waktu musim sejuk lah kat sana sebab tak nampak gambar orang mandi hehehehehe

    ReplyDelete
  9. Perth ni salah satu wishlist vacation lia nak travel. Nak cari masa yang sesuai & kumpul duit ke sana. Best baca blog pasal travel ni.

    ReplyDelete
  10. bestnya dapat travel macam ni. Perth ni nak masuk dalam wishlist laa

    ReplyDelete
  11. Wah menariknya trip kali ini. Kalau pi honeymoon menarik kan hehe

    ReplyDelete
  12. My next year plan to Perth. I really want to explore it.

    ReplyDelete