Fake Freckles Make up Look

8:39 PM

Da masuk hari ke-12 berpantang, rindu nak make up. Rindu nak itu nak ini. Kalau make up kang mesti mama aku cakap buang tebiat la tu.

Tapi serius kot rindu nak make up. Lagi-lagi bila tengok team VIP RT pakat semua meroket. Mak terpaksa slow down dulu la sebab xda orang nak tolong poskan barang semua. So tak best rasanya kalau nak meroket tapi terbatas pulak kan.

In Sha Allah lepas pantang nanti, nak buat tutorial make up pulak. Rasa macam nak buat youtube tutorial untuk simple make up look apa bagai. But of course la kena tunggu beli notebook/lappy baru dulu. Yang ada tu pun outdated, hardware dah tak detect wifi la apa la. PC pulak susah nak angkut p mana-mana kan. So marilah kita menabung untuk lappy baru.

Untuk kali ni, nak tunjuk kat hampa semua dulu freckles make up look. Freckles tu jeragat tau. Selalunya freckles ni femes di kalangan mat salleh. Depa embrace freckles depa tapi orang melayu pulak suka nak pakai product pemutihan sampai naik jeragat bagai and then kalut nak hide freckles tu😑😑😑


Antara pelakon yang aku suka sebab cantik walaupun muka dia ada freckles.


Nampak cantik ja walaupun nampak tompok-tompok freckles.


Natural.


I like this make up look, walaupun maybe they fake the freckles, but stil i find this look is natural n sweet.




In Sha Allah nanti habis pantang kami try buat fake freckles make up look ni. Nampak cantik pulak😙😙😙


You Might Also Like

6 comments

  1. orang kulit putih buat elok la kot..kalau macam kak farah nie mau lari laki i nanti..hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok ja kak farah...
      Pernah tgk depa buat kt noami campbell gak freckles ni

      Delete
  2. nak belajar lah buat make up cenggini..nak tgk ok ke x ngan muka kita hahaha

    ReplyDelete
  3. ada kawan buat make up ltk freckles memang menjadi dan sangat lawa

    ReplyDelete